BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, August 17, 2015

CATALYST

Assalamualaikum...
Apa khabor? Alhamdulillah...


Hari nie aku nak cerita sikit pasal satu produk yang aku dah guna start November 2014...
CATALYST

Thank Ailana Catalyst (Sumber Google Image)

Aku boleh duduk bawah kategori manusia paling payah nak makan supplement...
Cakap lah apa pun, memang payah aku nak percaya... Kandungannya, fungsinya, keberkesannya semua aku ambil kira...
Bukan apa, sekarang ini di pasaran banyak sangat produk yang tidak diketahui kandungannya malah berbahaya untuk kesihatan... Makan tiga hari dah putih melepak, maaf aku bukan perkecilkan produk macam ini cuma aku tak berani nak mencuba...

Tapi, bila aku ternampak iklan Catalyst (Ailana Catalyst) dalam Instagram rasa tertarik pulak dengan produk yang satu nie.. Catalyst ini kalau kauorang consume kauorang kena konsisten, kauorang kene disiplin, minom air dan rehat yang mencukupi...


Paling famous adalah Catalyst punya Virgin Coconut Oil (VCO)..

Mereka bukan takat jual VCO Softgel/Liquid biasa sahaja, ada juga Pomegranate, Organic Argan Oil & Apricot Kernel Oil...
Masing-masing punya fungsi yang berbeza mengikut keperluan masing-masing...

Aku consume VCO Organic Argan Oil + Colla C... Adik aku Juny consume VCO Softgel + Organic Argan Oil....

Hasilnya?
INI SEBELUM KAMI CONSUME VCO DARI CATALYST

SELEPAS CATALYST
Sejujurnya kami tak nampak apa-apa perubahan pada bulan pertama consume tapi bila ramai orang puji kulit dah mula sekata dan bebas jerawat aku jadi yakin dengan CATALYST!

Ohh ya, CATALYST bukan ada VCO sahaja mereka jugak ada produk wangian, kesihatan dalaman suami & isteri, skincare dan macam-macam lagi...

In Shaa Allah, aku cuba produk-produk lain CATALYST dan aku akan cuba review dekat sini...

Di mana nak dapatkan produk-produk CATALYST?

Whatsapp aku, +60173509747
In Shaa Allah aku boleh share pasal produk ini, nak beli pon tak ada masalah...


Till next time, Assalamualaikum! 

Tuesday, August 11, 2015

KEHADAPAN GEMOK...


REMINDER: Boleh meransang nafsu untuk muntah hijau, jadi bersedia!

Bila masa nie?

Assalamualaikum...

Gemok, Aku Sayang Engkau...

Couple years ago you came into my life.
Engkau cool, tidak pernah mengorat atau mengayat, cukup engkau ambil berat.
Aku malas mahu layan, lalu aku menolak engkau jauh-jauh, tapi engkau keeps coming for me.
Ingat waktu kita mahu keluar untuk kali pertama lalu aku cancelkan last minute?
Aku tahu itu kejam, engkau beriya. Maaf.
Aku sudah tegar dan biasa sendiri, perasaan punya orang ambil berat itu aneh.

Sampai satu hari, engkau bubuh ubat guna-guna pada hati aku.
Rindu. Aku kata I Miss You.
Engkau selamba, lalu hulur tangan mahu forever.
Aku kata Okay sambil pegang water bag di pinggang kerana tanggung sakit senggugut.

Sejak itu, susah engkau ada, senang engkau ada.
Busy aku faham, engkau penat aku tahu.
Aku mengamuk engkau mendengar, Aku maki engkau membebel.
Engkau perlu aku ada, Aku perlu engkau di sisi.

Ada badai, tapi kita promise untuk berdiskusi, jangan lelah with each other.
Aku kadang-kala boleh jadi singa lalu engkau jadi ayah.
Masih cool macam dua tahun lalu.
Tapi pakcik yang kuat membebel ini aku sayang, mohon selamanya.