BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 7, 2014

DUA PULUH EMPAT BELAS

Assalamualaikum.....
Salam sejahtera people, maaf dah lama tak update belog kecintaan.
Agak bersawang... *Tiup sawang & habuk*
Bukan apa, belog kecintaan jadi balik macam dulu.
Tak boleh bukak tanpa sebab.

Okay back to our topic, actually gian nak menaip dalam belog kecintaan masalahnya tak punya modal.
So, yang first nie aku nak ucapkan kepada semua pembaca belog kecintaan yang tak seberapa nie:


Mesti setiap dari kita punya impian atau azam baru bagi tahun ini.
Sama macam aku, tapi bukan itu yang aku nak share dulu, apa yang aku nak share now adalah impian tahun 2013 aku yang dah pun tercapai.

1) Nak panjat Broga Hill (Check)
2) Bercuti ke mana-mana pulau dalam Malaysia (Check)
3) Ada saving (Berkubur)

Okay kita review satu-satu.
Bagi yang number 1, aku dah lunaskan tak silap pada awal tahun 2013 malah bukan sekali tapi dua kali.
Alhamdulillah, tercapai.

Kedua bercuti ke mana-mana pulau, yes! aku pergi ke Pulau Pinang! Iye bukan Pulau Perhentian ke Pulau Sipadan ke, tapi jadi laaaa... haaa! Ini penutup tahun 2013 yang sangat awesome. (Nanti aku update asing yang ini)

Ketiga agak sukar direalisasikan, tapi aku akan carry forward azam atau impian sama tahun ini.

Okay ayuh bersama-sama dengan aku, nengok apa pulak impian atau azam si Iqi nie bagi tahun 2014:

1) Mendekatkan diri dengan Allah
2) Capai misi menguruskan badan
3) Punya saving (Azam last year)
4) Makan makanan sihat sepanjang tahun

Yes! Itu adalah antara empat misi aku bagi tahun 2014.
Harap kita sama-sama mampu melakukan apa juga impian kita bagi tahun ini... InsyaAllah... :)

p/s: Update percutian baru-baru ini InsyaAllah akan diupdate kelak...

Assalamualaikum..