BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, September 25, 2012

MISI BERMULA...

Assalamualaikum.. 
Hello semua.. 
Apa Khabar?
Aku alhamdulillah...
Tp batok yg x elok2 nie kene diberi perhatian...
:)

Well nak update sikit pasal new hobby about running 2 aje...
Aku dah start dah.. semalam (25 September 2012)
Lari kat area rumah aje..
Well so far pencapaian agak terok..
Hanya mampu buat 3 pusingan larian..
Dan 3 pusingan berjalan laju..
-___________-" 
Ok aku mmg xde stamina langsung..
Semalam berlari mcm org gila bernafas..
Sampai kembang hidung.. (ok sgt over)
Tp alhamdulillah... Badan rasa fresh hari nie...
N bekerja dengan jayanya..
Cuma masih mengalami masalah gangguan tidur..

Tapi x pe laa.. Semalam it a good start...
Walaupun sensorang tp bila balek rumah kepuasan 2 aku yg rasa..
Berpeloh dan bertambah segar..

Dan bg readers yg nak sedikit motivasi nahhh..


Ini untuk diri aku sendiri jugak.. 
Insyaallah lepas nie bertambah kuat..
Dan boleh buat better than yesterday...

Good Luck for me n for you guys!

Assalamualaikum ... :)

Monday, September 24, 2012

RUN FOREST RUN!

Assalamualaikum...
Hello pembaca belog kecintaan...

Haaa... ape cerita now.. 
Well aku nak kongsi sikit pasal life aku now...
Hurmmm~ 
kembali lagi seperti biasa..

Alone..Alone..
HAHA!
No biggies!
I'm ok..
 Bukan nie aku nak share..
Aku nak share nie..


RUN! Yes!
This is my new activity..
It obviously new to me.. 
In fact x start pun lagi..
Somehow petang nie aku akan berlari, berlari dan berlari...
Sebab!



HAH! Motivation Quotes berguna nampaknya..

Ok guys..
I'll Update later pasal hobby yg baru nie..
Nanti catch up with u guys later ok!

Wish me LUCK!

Assalamualaikum..

Monday, September 17, 2012

PILIHAN...

Assalamualaikum..

----------------------------

Kesedihan itu satu pilihan..
Ini kataku..
Senyum selagi gagah..
Senyum selagi bibir mampu digerakkan..
Menipu seluruh dunia..
Mereka tidak akan tahu apa di hatimu..

Kesedihan itu benar satu pilihan..
Ini kataku..
Sembunyikan semua kelemahanmu..
Sembunyikan semua sayu dari tingkap hati..
Sembunyikan semua agar mereka tertipu atau mereka bahagia jika kau sembunyikan semua?

Kesedihan itu benar-benar satu pilihan..
Ini kataku..
Lari dari semua masalah..
Lari dari realiti..
Tidak perlu kau berpijak di bumi nyata..
Ini semua kataku..
Kau tak perlu percaya dengan setiap butirnya..
Kerna aku pandai sembunyi, pandai senyum..

---------------------------------------
Assalamualaikum..

Kemana?

Assalamualaikum..

---------------------------------------

Kemana pergi?
Kemana hilangnya hati?
Kemana larinya perasaan?
Mungkin tersimpan dalam ghobok buruk rumah usang..
Mungkin lari bersama si kejam perobek hati..
Mungkin hilang bersama hujan tatkala langit menangis..

Kemana injapnya?
Kemana denyutnya?
Kemana degupnya?
Mungkin henti bersama waktu..
Mungkin lelah seraya zaman..
Mungkin penat dek pengalaman..

Kemana indahnya?
Kemana sayapnya?
Kemana kakinya?
Mungkin gusar seraya umur..
Mungkin takot terbang tinggi..
Mungkin tak mahu lagi ke sana..

--------------------------------

Assalamualaikum...

Wednesday, September 12, 2012

HILANG JEJAK...

Assalamualaikum...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Sejuk itu bertukar menjadi panas yang merangkul indah hati...
Pelangi dirasakan atas kepala nan sejengkal...
Tidak hilang walau hakikat ia sekejap...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Membawa indah mimpi-mimpi malam...
Mampu senyum walau subconscious...
Tidak lagi hitam atau kelam...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Kini ia hilang dibawa lalu...
Sepi tidak lagi bertamu kerna hidup yang sudah normal...
Mungkin akan datang lagi angin lembut...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Satu pergi dan satu datang...
Masih mahukan angin lembut itu...
Namun sedar hakikat ia hanya sementara...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Sudah habis aku bicara...
Mulut terkatup hati melara...
Namun angin lembut masih mekar panas indah merangkul hati...

 Assalamualaikum...

Tuesday, September 4, 2012

AKHIR KISAH KITA...

Assalamualaikum.. 
Apa khabar semua?
Harap2 sihat laa ye.. 
Al-maklumlah kat opis nie sane sini orang batok n demam..
X temasok yang hilang suara, suara bertukar jd Ella pun ade..
-___-"

----------------------------------------
Haaa ape cerita nie.. 
Well sorry laa pembaca belog kecintaan..
Kadang2 sebelom mengadap belog nie selalu aje nak menulis something yang boleh beri manfaat pada readers..
Tapi as always.. 
Mesti pasal life aku..
Nak buat mcm mane kan.. Memang nie belog aku pun..

So Haa.. betol laa tajok 2..
Ehh sape pulak nie..
X payah laa tahu..
Ape yg aku boleh ckp is aku mencari seribu satu kekuatan untuk melangkah pergi..
Pergi dari mereka..
Dan belajar menerima kenyataan n kuat menghadapi kenyataan yang mereka sedang berbahagia..
Terima kasih untuk bahagia yang sekejap nie..
Salah aku x sedar diri..
Patotnya aku sedar diri..
Yang aku x layak dapat semua nie...
Sekali lagi langit itu menangis..
Pencarian Matahari aku hentikan..
Kerana dia yang aku sangka akan menjadi Matahari menerangi siang2 ku telah pergi kepada si pencintanya..
 Aku lelah...
Aku butuh waktu untuk semboh, menangis n meratapi..
Tapi aku percaya..
Ini tidak lama kerana aku si perempuan kental...
Aku akan cuba bangkit sekuat tenaga..
Yeaahh I'm Falling From Cloud Nine..
Tapi ini Allah punye keje dan bukan aku...
Sebelum nie aku dah nekad hanya akan pergi pada Matahari yang memancar sinar tanpa ku pinta..
Tapi nampaknya kita kene tapis semua tu..
Kerana setiap sinar yang memancar ade 1001 mcm kesah yang tak kita tahu..

---------------------------------------------
p/s: Sayang n cinta saya pada awak hanya Allah sahaja yang tahu..
Semoga awak bahagia.. 
Saya akan belajar menerima kenyataan dan tersenyum bahagia bila awak bahagia... 

Assalamualaikum..