BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 27, 2012

BANGKIT SAHABAT!

Assalamualaikum..
Hello, rindu nak update belog kecintaan tp malangnya aku bz n x sempat nak buat semua bende...
Tp nie aku sempat curik2 update..

----------------------------------------
KHAS BUAT SAHABAT DUNIA AKHIRAT:
NUR KAMILAH BINTI ABDULLAH
----------------------------------------

Mana kekuatanmu?
Mana hilang? Mana?

Kau mencari seribu tangan untuk disambut dan berpaut..
Kau menunggu sejuta mata memandang saat kejatuhanmu,
Terbeliak melihat saat kebangkitanmu..

Sahabat, sekuat mana kau berdiri dan berlari mungkin itu bukan yang terbaik dan bukan yang terlaju pernah wujud dalam rekod dunia..
Namun, itu dirimu bukan? 
Aku di sini menepuk tangan! Bangkit dari tempatku memberi penghormatan kepadamu!
Aku punya seribu tangan untuk kau berpaut..
Aku mata-mata yang memandang saat kau jatuh dan kini ia terbeliak melihat kau bangkit!

Matahari pasti muncul ESOK!

ps: Aku sayang kau sahabat! :)


Assalamualaikum!

Wednesday, October 31, 2012

SERABOT!

Assalamualaikum!



Aku serabot laaa dengan KAU dan KAU..
Semak, menyemak dalam hidup aku..
Kan bagus kalau korang nie blah aje dari hidup aku!
SERABOT!


Assalamualaikum!

Friday, October 19, 2012

TANAM ANGGUR?

Assalamualaikum.. 
Hello readers...Haa ape cerita tanam anggur nie?
Mungkin some people x faham ape yang dimaksudkan dengan tanam anggur..
Tanam anggur = Menganggur.. 
Atau bahasa pasornye tidak mempunyai kerja selepas habis belajar atau grad..

Ok, selaku pekerja dalam bahagian Sumber Manusia aku rase ade sedikit tanggungjawab membantu rakan2 yg x bekerja dengan memberi sedikit tips untuk menghadiri temuduga..
Mungkin ada yang dah beratus interview pergi tapi masih belom ade rezeki..
Meh baca tips kat bawah nie..
Good Luck..
--------------------------------------------

1) Research mengenai jawatan yang dipohon
Ini memang satu kemestian, sekurang-kurangnya amik tahu sedikit mengenai jawatan yg dipohon..
Apa Job Scopenye, Apa yang kamu wajib tahu selaku pemegang jawatan tersebut.. Kalau x tahu sangat Google laaaa...
Kan kamu2 semua pandai dan bijak.. :)

2) Kepoh search sape yg bakal interview anda nanti
Ok, yg ini adalah optional, jika mempunyai sikap ingin tahu yang tinggi sila laaa buat..
Buka website satu2 company dan nengok sape di dalam jabatan Sumber Manusia dan bakal ketua satu2 Dept. yang dipohon.. Mereka berkemungkinan interview anda.. Sila laaa nengok muke mereka.. mudah-mudahan xde insiden langgar interviewer anda.. HEHE! 

3) Praktis soalan-soalan wajib ditanya dengan kawan baik anda
 Ini sangat berguna untuk menambah confident anda semua sebelum pergi ke interview sebenar..
Ajaklah kawan baik anda tu main interview2.. Bukan apa bolehlah boost confident.. setuju? Buat satu2 sesi sampai tak ada ayat mcm ehhmm, errrrr, paham ke?

4) BERPAKAIAN KEMAS & PROFESIONAL
Kenapa aku CAPSLOCK? Sebab ini adalah elemen paling penting dalam sesebuah temuduga..
Maksud aku SANGAT PENTING! Sebelum disoal jawab (cehh) mestilah mereka akan nengok dan nilai pakaian anda!
TOLONGLAAAHH JANGAN PAKAI JEANS! (jgn ingat xde jadi tau, sebab ade laa aku ckp nie)
The moment anda x berpakaian sesuai, penemuduga dah pangkah anda awal2..

5) Bawa Resume lebih
Haa.. Yang nie pun x kurang penting jugak.. Buatnye satu2 interview ade 10 panel dan anda pulak bawa 1 aje resume kesian mereka nak share.. Phm2 sendiri laaa ye.. :)

6) Datang awal setengah jam
Ketepatan masa adalah antara bende yg mereka tengok.. Kalau anda lambat, tak kan laaa interviewer nak menunggu pulak?
Betol kan? Sila laa datang awal setengah jam.. Bukan apa ini menunjukkan anda komited dan punctual!  

7) Yakin dengan jawapan yang diberikan
Haa! yang ini pulak semasa sesi interview berjalan.. Apa sahaja yang ditanya sila jawab dengan yakin walaupun mungkin salah.. kalau tidak tahu jawab sahaja tidak tahu.. dari keluarkan perkataan mcm errr, heemmm, atau diam sehingga interviewer bosan menunggu anda menjawab! 

8) Tanya soalan bernas dan bijak! 
Sesudah sesi temuduga mesti anda akan ditanya jika ada soalan yang ingin diajukan..
Ini elemen penting jugak.. Tanyalah jawapan yang menampakkan anda bijak.. Jangan tanya soalan remeh seperti waktu makan dan sebagainya.. -______-"

-----------------------------------

Ok rasenye itu aje Tips yang saya boleh bg..
Selamat mencuba, dan selamat maju jaya buat semua kawan2 saya! 

Assalamualaikum!

Wednesday, October 17, 2012

RUMAH IMPIAN..

Assalamualaikum..
Hello readers, rasenye mcm dah lama sangat x menghupdate belog kecintaan..
Ade yg tunggu ke? (kalau ade terima kasih!)

Haaa... Heading kali nie.. Rumah Impianku..
Mestilah setiap dari kite impikan rumah yang selesa, cantik dan rase selamat bila kite berada di dalamnya..
Haa.. Samalah dengan aku..
Aku orang yg sangat simple..
Rumah yang aku impian mmg susah aku nak gambar.. 
Tapi meh nak share sikit a few photos aku curik dri Encik Google ntok tunjuk kat korang rumah impian aku..
Enjoyy~

Ok hall nie mmg aku suke.. Simple putih, but ade warne lain campur paling penting senang kemas! hehe!
Aku mmg berimpian utk ade bilik yg mempunyai glass ceiling ntok nengok bintang dan bulan malam hari! :)

Dapur haruslah pink sikit! Sebab saye akan memasak.. Bukan Husband (kalau kahwin nanti)
Balcony yg kecik mcm nie tp still nampak saye mereka yg tersayang bersembang kosong minum kopi!
Nie tempat paling penting dan biarlah ia sesimple nie.. x serabot bagai..
Well rasenye mmg ini laaa rumah impian saye.. 
Name pun impian..
Let just pray that one day akan dapat..
:)

Assalamualaikum..

Wednesday, October 3, 2012

SYUKUR...

Assalamualaikum..
Apa khabar readers?
Aku masih batok..
Yaa memang dah lama.. 
X elok2.. Habis segala obat batok ditegoknya.. 
-___________-"

Ok meh nak merepek sikit.. :)

-------------------------------------------

Syukur..
Aku tadah tangan tinggi di langit..
Untuk rasa, erti dan kesedaran ini..

Syukur..
Aku tadah tangan tinggi di langit..
Untuk mereka, bonda dan ayahanda serta awak..

Syukur..
Aku tadah tangan tinggi di langit..
Untuk kita, suasana dan rasa hati..

Syukur..
Aku tadah tangan tinggi di langit..
Untuk rezeki, nikmat dan jalan ini..

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah! 
-------------------------------------

Assalamualaikum..

Tuesday, September 25, 2012

MISI BERMULA...

Assalamualaikum.. 
Hello semua.. 
Apa Khabar?
Aku alhamdulillah...
Tp batok yg x elok2 nie kene diberi perhatian...
:)

Well nak update sikit pasal new hobby about running 2 aje...
Aku dah start dah.. semalam (25 September 2012)
Lari kat area rumah aje..
Well so far pencapaian agak terok..
Hanya mampu buat 3 pusingan larian..
Dan 3 pusingan berjalan laju..
-___________-" 
Ok aku mmg xde stamina langsung..
Semalam berlari mcm org gila bernafas..
Sampai kembang hidung.. (ok sgt over)
Tp alhamdulillah... Badan rasa fresh hari nie...
N bekerja dengan jayanya..
Cuma masih mengalami masalah gangguan tidur..

Tapi x pe laa.. Semalam it a good start...
Walaupun sensorang tp bila balek rumah kepuasan 2 aku yg rasa..
Berpeloh dan bertambah segar..

Dan bg readers yg nak sedikit motivasi nahhh..


Ini untuk diri aku sendiri jugak.. 
Insyaallah lepas nie bertambah kuat..
Dan boleh buat better than yesterday...

Good Luck for me n for you guys!

Assalamualaikum ... :)

Monday, September 24, 2012

RUN FOREST RUN!

Assalamualaikum...
Hello pembaca belog kecintaan...

Haaa... ape cerita now.. 
Well aku nak kongsi sikit pasal life aku now...
Hurmmm~ 
kembali lagi seperti biasa..

Alone..Alone..
HAHA!
No biggies!
I'm ok..
 Bukan nie aku nak share..
Aku nak share nie..


RUN! Yes!
This is my new activity..
It obviously new to me.. 
In fact x start pun lagi..
Somehow petang nie aku akan berlari, berlari dan berlari...
Sebab!



HAH! Motivation Quotes berguna nampaknya..

Ok guys..
I'll Update later pasal hobby yg baru nie..
Nanti catch up with u guys later ok!

Wish me LUCK!

Assalamualaikum..

Monday, September 17, 2012

PILIHAN...

Assalamualaikum..

----------------------------

Kesedihan itu satu pilihan..
Ini kataku..
Senyum selagi gagah..
Senyum selagi bibir mampu digerakkan..
Menipu seluruh dunia..
Mereka tidak akan tahu apa di hatimu..

Kesedihan itu benar satu pilihan..
Ini kataku..
Sembunyikan semua kelemahanmu..
Sembunyikan semua sayu dari tingkap hati..
Sembunyikan semua agar mereka tertipu atau mereka bahagia jika kau sembunyikan semua?

Kesedihan itu benar-benar satu pilihan..
Ini kataku..
Lari dari semua masalah..
Lari dari realiti..
Tidak perlu kau berpijak di bumi nyata..
Ini semua kataku..
Kau tak perlu percaya dengan setiap butirnya..
Kerna aku pandai sembunyi, pandai senyum..

---------------------------------------
Assalamualaikum..

Kemana?

Assalamualaikum..

---------------------------------------

Kemana pergi?
Kemana hilangnya hati?
Kemana larinya perasaan?
Mungkin tersimpan dalam ghobok buruk rumah usang..
Mungkin lari bersama si kejam perobek hati..
Mungkin hilang bersama hujan tatkala langit menangis..

Kemana injapnya?
Kemana denyutnya?
Kemana degupnya?
Mungkin henti bersama waktu..
Mungkin lelah seraya zaman..
Mungkin penat dek pengalaman..

Kemana indahnya?
Kemana sayapnya?
Kemana kakinya?
Mungkin gusar seraya umur..
Mungkin takot terbang tinggi..
Mungkin tak mahu lagi ke sana..

--------------------------------

Assalamualaikum...

Wednesday, September 12, 2012

HILANG JEJAK...

Assalamualaikum...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Sejuk itu bertukar menjadi panas yang merangkul indah hati...
Pelangi dirasakan atas kepala nan sejengkal...
Tidak hilang walau hakikat ia sekejap...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Membawa indah mimpi-mimpi malam...
Mampu senyum walau subconscious...
Tidak lagi hitam atau kelam...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Kini ia hilang dibawa lalu...
Sepi tidak lagi bertamu kerna hidup yang sudah normal...
Mungkin akan datang lagi angin lembut...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Satu pergi dan satu datang...
Masih mahukan angin lembut itu...
Namun sedar hakikat ia hanya sementara...

Angin lembut menyapa hati yang sejuk beku...
Sudah habis aku bicara...
Mulut terkatup hati melara...
Namun angin lembut masih mekar panas indah merangkul hati...

 Assalamualaikum...

Tuesday, September 4, 2012

AKHIR KISAH KITA...

Assalamualaikum.. 
Apa khabar semua?
Harap2 sihat laa ye.. 
Al-maklumlah kat opis nie sane sini orang batok n demam..
X temasok yang hilang suara, suara bertukar jd Ella pun ade..
-___-"

----------------------------------------
Haaa ape cerita nie.. 
Well sorry laa pembaca belog kecintaan..
Kadang2 sebelom mengadap belog nie selalu aje nak menulis something yang boleh beri manfaat pada readers..
Tapi as always.. 
Mesti pasal life aku..
Nak buat mcm mane kan.. Memang nie belog aku pun..

So Haa.. betol laa tajok 2..
Ehh sape pulak nie..
X payah laa tahu..
Ape yg aku boleh ckp is aku mencari seribu satu kekuatan untuk melangkah pergi..
Pergi dari mereka..
Dan belajar menerima kenyataan n kuat menghadapi kenyataan yang mereka sedang berbahagia..
Terima kasih untuk bahagia yang sekejap nie..
Salah aku x sedar diri..
Patotnya aku sedar diri..
Yang aku x layak dapat semua nie...
Sekali lagi langit itu menangis..
Pencarian Matahari aku hentikan..
Kerana dia yang aku sangka akan menjadi Matahari menerangi siang2 ku telah pergi kepada si pencintanya..
 Aku lelah...
Aku butuh waktu untuk semboh, menangis n meratapi..
Tapi aku percaya..
Ini tidak lama kerana aku si perempuan kental...
Aku akan cuba bangkit sekuat tenaga..
Yeaahh I'm Falling From Cloud Nine..
Tapi ini Allah punye keje dan bukan aku...
Sebelum nie aku dah nekad hanya akan pergi pada Matahari yang memancar sinar tanpa ku pinta..
Tapi nampaknya kita kene tapis semua tu..
Kerana setiap sinar yang memancar ade 1001 mcm kesah yang tak kita tahu..

---------------------------------------------
p/s: Sayang n cinta saya pada awak hanya Allah sahaja yang tahu..
Semoga awak bahagia.. 
Saya akan belajar menerima kenyataan dan tersenyum bahagia bila awak bahagia... 

Assalamualaikum..

Monday, August 27, 2012

RAPUH...


Assalamualaikum...
Pernah ada pengalaman?
Pengalaman di mana kita rasa kita sudah menggengam dunia dan merasa bahagia lalu ia hilang dalam kabut malam tanpa jejak...
-----------------------------------------------------
Belum sempat ku membagi kebahagiaanku
Belum sempat ku membuat dia tersenyum
Haruskah ku kehilangan ‘tuk kesekian kali
Tuhan kumohon jangan lakukan itu...
 
 Sebab ku sayang dia
Sebab ku kasihi dia
Sebab ku tak rela
Tak s’lalu bersama
Ku rapuh tanpa dia
Seperti kehilangan harap...

Jikalau memang harus ku alami duka
Kuatkan hati ini menerimanya...

Sebab ku sayang dia
Sebab ku kasihi dia
Sebab ku tak rela
Tak s’lalu bersama
Ku rapuh tanpa dia
Seperti kehilangan harap...
 
Ye sebab aku sayang dia kerana Allah..
Tetapi Allah juga yang mengetahui apa yang akan berlaku seterusnya..
Dan AKU..
Hanya melangkah mengikut gerak kaki...
Memohon kekuatan andai terjadi lagi...
 
Assalamualaikum..

Saturday, August 25, 2012

DENGAR SINI!

Heeeyyyy kau... Yaaaa engkau...
Aku sedang berbicara dengan engkau..
Biar aku mulakan bicara tanpa salam..
Biarkan sahaja..
Kerana belog ini milikku...
Biarkan di sini sahaja aku menghambur kata2 yang terbuku dalam hati..
Biar aku jadikan belog kecintaan ini sebagai peneman di kala hatiku sayu...
 
Aku tidak punya hak bukan?
Aku tidak punya walau secebis hak bukan?
Walaupun sekelumit?
walaupun hanya sekelumit?
Tolong jangan nafikan hakku sebagai wanita..
Hatiku kental tp ia bisa menangis kalau engkau yang menyentuh..
Ia bisa seksa kalau engkau yang menekan...
Jangan biarkan langit itu menangis lagi...
Ia sudah mendung kini..Gelap, Kelabu berarak mendung langit itu..
 
Aku bukan pilihan..
Aku bukan yang kedua..
Aku tiada suara..
Aku bukan bisu..
Aku bukan pekak..
Cuma aku tidak layak untuk bersuara..
Aku tidak layak meluah rasa hati..
Jawabmu tetap sama bukan..
Aku menangis dibilang tidak apa..
Jangan gula2kan aku dengan kenyataan yang menyakitkan..
Aku tahu aku tidak punya kekuatan..
Aku tahu aku hanya diriku..
Tidak seorang manusia memahamiku..
Masa laluku mengajar erti sebuah hubungan..
Ia pahit dan menyakitkan..
Aku tahu kau tahu itu..
Tapi jika itu kesedaranmu mengapa kau hulurkan tangan mengangkatku ke langit?
Mengapa kau serahkan sayapmu membawa aku terbang tinggi?
 
Aku lelah kau tidak tahu bukan..
Aku mencari kekuatan, tapak untuk bangkit kembali..
Setahun lalu itu terlalu berat..
Aku tidak akan merayu..
Aku punya EGO..
Harap engkau membaca dan mengerti..
Namun, ia cuma impian senyap..
Impian senyap sang hati..
 
Sudah..
Aku mahu rasa lelah itu pergi..
Bangkit lagi..
Kuat semula..
Seperti dahulu..
Dunia aku, aku yang punya..
Hati aku milikku..
Tidak layak disakitkan...
 
Sekian bicara busuk menguris hati..
Aku pergi..
Berundur...


Thursday, August 23, 2012

IT COMPLICATED...

Assalamualaikum...
Rasanye belom terlambat lagi aku nak wish..
 
 
Sorry memang agak lama jugak aku x hupdate belog kecintaan...
Lagipun tahun nie beraya x mcm tahun2 lepas..
sebab cousin aku dah kahwin sorang..
N mmg rase awkard..
Dia pun balek rumah mak mertua dia..
Ok ape pun masih bersyukur sebab masih ade kesempatan beraya dengan famili tersayang..
 
Berbalik pd bende yg aku nak post pada asalnye.
 
-----------------------------------------------------------------------
 
Kadang2 kite x faham hubungan antara dua manusia..
Ia boleh jadi indah dan sekelip mata boleh bertukar jadi kejam..
Memang betul kata pepatah..
Rambut sama hitam..
Akan tetapi Allah sahaja yang tahu hatinya bagaimana..
 
Kadang2 sukar untuk seseorang faham sape aku sebenarnya..
Ape yg aku luahkan bukan ape yg aku inginkan..
Aku kate pergi..
Tapi dalam hati meronta meminta kau jangan pergi..
Aku menangis..
Ye aku kental..
Tapi tidak sekental yang disangka..
Aku hanya wanita biasa yang menangis bila diuji...
Meraung bila kehilangan..
Ye aku gila..
Aku meroyan..
Pengalaman lalu x boleh menjatuhkan aku..
Aku dah bilang aku komited n besungguh bila dah memulakan sesuatu..
Jangan bagi aku harapan palsu..
 
Kau tahu kau siapa..
N kau tahu ade sape dalam hati aku..
 
 
p/s: Sorry meroyan!
 
Assalamualaikum..

Monday, July 16, 2012

PENDEK

Assalamualaikum semua...
Maaf lama x hupdate belog kecintaan....
Bukan ape aku xde idea nak hupdate ape... =.="

Haa... hupdate nie pun just nak bgtahu nanti aku hupdate belog ye...
kite kumpol dulu cerita menarik sepanjang bulan nie.. then aku hupdate satu2 iyeee???

P/S: Poyo je mcm ramai yg tunggu belog nie diisi ngan kesah2 seharian aku.. =.=" OKBAI!

Tuesday, May 15, 2012

SAYU!

Assalamualaikum...

HATI AKU SAYU...
AKU NAK NANGIS...
YG PALING X BOLEH BLAH SEBAB AKU X TAU NAPE AKU RASE MCM NIE..

So true! N i think this is me!      



Ada banyak sebab untuk kite menangis...
Tp buat masa nie aku x tau nape aku nangis...
Hurmmm...
Bukan2...
Aku tau kenapa aku nangis cuma x tau nak ckp mcm mane...

Xtau nak kongsi ngan sape...

Assalamualaikum... :)

Monday, April 30, 2012

ITU AKU...

Assalamualaikum...
Hello everybody....
Haa ape kesahnya....
Busy laa sekarang nie..
Now pn selamat dh free...
sebab Cousin kesayangan dh pun selamat melangsungkan pernikahan...
Yup she's Married! Jenna Mustafa..
Congratulation Kak Jie...
Always Love you....
XOXO! 

Assalamualaikum....

Tuesday, April 24, 2012

USE SOMEBODY

 
I've been roaming around, I was looking down at all I see
Painted faces fill the places I can't reach
You know that I could use somebody
You know that I could use somebody

Someone like you and all you know and how you speak
Countless lovers under cover of the street
You know that I could use somebody
You know that I could use somebody
Someone like you

Off in the night while you live it up I'm off to sleep
Waging wars to shake the poet and the beat
I hope it's gonna make you notice
I hope it's gonna make you notice

Someone like me, someone like me
Someone like me, somebody

I'm ready now, I'm ready now
I'm ready now, I'm ready now
I'm ready now, I'm ready now
I'm ready now

Someone like you, somebody
Someone like you, somebody
Someone like you, somebody

I've been roaming around, I was looking down at all I see

P/S: U know me more than anyone else... TQ..

MENDUNG...

Assalamualaikum....
hello.....

--------------------------------------------

Langit itu mendung lagi...
Gelap, kelabu...

Langit itu mahu menangis lagi...
Lebat jatuh ke bumi...

Langit itu mungkin sudah muak...
Mahu memuntahkan isi hati...

Langit itu...Masih menanti...
Menanti untuk berhenti menangis...

Agar muncul semula matahari...
Ayuh... Jadi matahari itu..
Agar tidak menangis, mendung lagi langit itu...

----------------------------------------------------

Assalamualaikum... :))

Monday, April 23, 2012

MUNGKIN...

Assalamualaikum...
Hello readers.... (poyo mcm ramai owg bace)
(^_^)v

Ok haaa...
mane hilang...boleh than lame jugak x hupdate belog kecintaan kan?
hurrmmm....

Sebenarnya xde kisah nak dicanang..
Xde cite nak heboh...
Haisshhh...
Kadang2 stress jugak kan bile kite bukak je belog berlagak mcm bnyak bnde nak share laa konon...
End up x tau nak tulis ape....
Apa ade dalam otak td dh hilang...
=P

Hurmmmm....

Ok kite mula kisah hari nie je laa... (Eh? kate xde kesah?)
Basically...
I'm Not Okay...
Ye mungkin nampak sihat dari segi luaran...
Tp x dari segi dalaman....
Sangat seksa menanggung rasa...
Kalau dulu aku boleh balek umah, kurung diri dalam bilik...
Menangis.... (xde sebab pn aku menangis...)
*erk ntah2 dh gile x??

Tu je satu care aku boleh lepas apa aku rase...
Aku x pandai bercakap ngan owg..
Mungkin aku cerita ngan kawan rapat aku...
Tp x semua n bukan same sebenarnya apa yg aku rase...
Sebab aku x pandai nak cerita...
Tulis.. Yaaa... sebab 2 laa aku hupdate dalam belog kecintaan...
Sebab bile menulis lain ngan bercakap...
Menulis lebih santai...N aku ade button delete yg boleh aku klik kalau salah tulis..

Aku kecewa sebenarnya...
Yaa nie laa perasaan sebenar...
It was my fault...
I Love too much..
I fall too much....
Masih bodoh mcm dulu...
Salah aku bile dh sayang owg aku sayang betol2...
N sanggup mati pn untuk diowg....
Mungkin mereka dulu orang yg salah....
(sedapkan hati sendiri)

Hurmmm...x pe laaa kot pengalaman mungkin...
(sedapkan hati sendiri lagi)

Ok laa....
 So sekarang nie ape aku wat is...take it easy...
Sume bnde aku pandang ringan..
ehhh x sume..salah...
Pasal hati perasaan nie...
Ade, Ade laa 2 nanti...
Xde bio je laa...
JANGAN BERHARAP LANGSUNG...
Ikot je ape yg ade kat depan...lalui sume tnpa letak harapan n tanpa pk mase depan...
 boleh gitu?
haha!

Assalamualaikum... :))
 


Thursday, April 12, 2012

PESAN...

Assalamualaikum...

--------------------------------------------------------------

Ingat pesanku...
Jangan kau memberi pada yang tak sudi..
Kerna apa?
Kerna kau sendiri akan menangis keletihan...

Ingat pesanku...
Jangan kau menaruh pada yang namanya harapan..
Kerna apa?
Kerna kau sendiri akan longlai kehampaan...

Ingat pesanku...
Jangan kau tagih pada yang namanya simpati..
Kerna apa?
Kerna kau sendiri akan mengemis perhatian...


-----------------------------------------------------------------

Assalamualaikum...

Wednesday, April 11, 2012

BILA RINDU...

Assalamualaikum....
hye semua....
well pagi2 mcm nie muka pn senang hati je..
maklumlah baru je abis breakfast...
:))

owg cakap perot kenyang kan senang ati...
hehehhee!
ok enough of that....

haa...hari nie nak cerita pasal bila rindu...
ape yg besenye kowg buat kalau rindu?

aku?
haa nie laa nak cite nie....  

BILA RINDU INI YG AKAN SAYA LAKUKAN..

1) Nengok pix dalam henfon sampai lebam!
I really mean it sampai lebam! 
phm x?? merenung gambo dalam henpon and ulang nengok gambo yg same...
motif sangat mcm 2.....
n bile dh jumpe perasaan rindu 2 ilang kejap...balek je dari jumpe...baru berpisah dalam 5 MIN...
5 MIN... Bukan 5 JAM... dah rindu balek...
apebende laaa erkk???

2) Meroyan!
  seriously akan meroyan...
meroyan mcm mane?
haaa...nie rare pnye kes nie....x tentu arah.....basuh baju x kene.....bangun duduk balek...pg dapur...pg hall semula.....
then masok bilik.....then kluo duduk depan tv....x best jugak...
mcg owg yg dirindu...
x reply.....geram call pulak.....then x pick up...mengamok sowg2...bile mcg lagi dan lagi mcg masok...
then reply 2, 3 keping....rindu lagi....
ajak jumpe....x puas hati....lambat mase berlalu.....
=.=" sadis laa mcm nie...
eehhh sedih laa kau nie Iqi! 
haaiiisshhh........

3) Luah dalam FB,Twitter dan segala medium dalam talian! 
haiissshhhh! nie lagi susah....bile status n posting sume ntok die....
mcm bongok je..........lebih kurang meroyan jugak nie...
duuugghhh! hidup bukan kiteowg je yg wujud...... *kawan2 ngah melambai2 kat blakang*
=.="
sadis jugak nie.....haisshhh........aku windu kau laa...
nak jumpe laaa...
penoh semak kat fb n kat twitter....
haisshhh...masalahnya die tau ke x?????
buang karen laa weh....tp x boleh nie........x boleh............bile x buat NUM 3 nie akan terus jadi NUM 2...n aktiviti NUM 1 akan berlaku...nmpak x kat situ kaitan die????

*susah saket rindu nie...xde ubat! phm x??
XDE UBAT! 

OK laaa... 2 je aku nak mencarot ntok hari nie...

Assalamualaikum... :))

I LOVE YOU...

I LOVE YOU..YES YOU...
OKBAI!

Sunday, April 8, 2012

KEMPUNAN...

Assalamualaikum....

Haaa... ape nye nie tajok kempunan kan...
haa bagi yg kenal aku nie in real life,
orangnya mmg kuat makan tahap dewa gaban nie...
haisshhh....setiap hari celik je mata makan laaa yg jd agenda utama..
:))

yeaahh owg yg kuat makan...
ok fine...

now mengidam satu bnde nie...
nak tau ape???

jap... (drum roll)

taaaadaaaaaa....

(sumber: En. Google)

haaa....sedap kan????
bubur nasik...
heee...mane nak dpat yg sedap nie...
En. Edward tolong carik kan tempat 2 A.S.A.P pleaseeee!

okbai!
(mesti kne bebel sebab kuat mkn plus die bg cadangan suro mkn bubur ayam McD)

Assalamualaikum... :))

Friday, April 6, 2012

KAWAN, SAHABAT, RAKAN, TEMAN...

Assalamualaikum...
hello...
haa ape kabar?
aku sihat Alhamdulillah....
hurmm............tau kan aku keje kat Cheras now...dh hampir 3 bulan...
n yg paling penting duduk menumpang umah Azu untuk sementara waktu...

*Azuana Ismail*



Haa umah beliau kat area Pandan Jaya...
So mmg dalam 5 min je untuk ke Office...
boleh laa bangun lambat sikit.....

Ok next nak update pasal kawan yg lain pulak...
Well sume owg tau yg aku sekarang lagi senang sowg2...
n kawan2 laa peneman..
melepak...makan...nengok wayang..
sume aku habiskan akttiviti nie ngan kawan2...
mereka nie jugak penghibur ati aku...

ok nie antaranya...
geng x tido malam..

*Naz, Safiq and Chaq*



Klau aku ckp diowg nie kawan karoke aku pn boleh jugak....
haha!
melalak setiap masa....

=.="

actually ade lagi 2 owg...Ijat 1 n Ijat 2...

:))

kalau xde mereka nie terperok laa aku dalam bilik 24 jam...
haisshh ape pn time kasih kat kowg sume...
U guys sangat baik....

k laaa...
later update lagi aite...

Assalamualaikum....

Wednesday, March 21, 2012

MASALAH DUNIA...

Assalamualaikum...
Haa mane nak mula nie...
Hurmmm..
Let me put it this way..

I'm suck when it come 2 cloth...
I mean fashion...
Brahhhhhhhhhhhhhhhhh....

Ok knp tetiba kata gitu...
Well bende nie muncul bila aku dh start keje kat opis..
obviously kne pkai office attire kan?
haaaa...
this is when my fashion disaster tiba.......
mcm hurricane...
hari2 duk pk ...
what to wear??
=.="

Last2 hari2 baju kurung...
And I'm getting bored....
like totally bored...
hari Sabtu pulak mula laa pkai sluo ngan kemeja...
even bored....

Orang kate baju kurung 2 satu langkah selamat bila ke pejabat....
hissshh...
I wish I can wear like this..
One day.....


Kan comel....nmpak pro...
tp boleh ke pakai skirt pg keje?
nengok nanti...
Ok next...


Haa yg nie pn sama...nmpak simple but yet x boring!

ok next!



ok yg nie ok laaa kot...sluo but top a lil bit lain from kemeja....

ok 2 je laaaa....

Assalamualaikum...

Monday, March 19, 2012

KARMA...

Assalamualaikum...

Hello people...
Haii lame x update...
ceh padahal baru je update hari tu kan?
hehe..

Satu je nak tulis dalam belog kecintaan...

Aku x bodoh...
cuma aku doakan ko nampak cahaya terang yg selama nie menyuluh dunia gelap kau...

Semoga kau dirahmati Allah...

Assalamualaikum.... :))

Thursday, March 15, 2012

BARAKAH JUMAAT!

Assalamualaikum....



"If you love what you do, then it is no longer work.
The money you earn is secondary when you love your work."



p/s: Ini adalah ingatan untuk diri saya dan juga kamoo yg membaca Belog kecintaan nie......

Assalamualaikum..

Sunday, March 4, 2012

MELALAK SESSION

Assalamualaikum...
hye everybody...
Haa...ok ke??
Ok good...

Haa ape ke kesahnye nie melalak.....
ok bukan menangis....
tp melalak nie menyanyi...
(it is use bile kite nyanyi tp x sedap didengo..)

---------------------------------------

yaaa...last few weeks if x salah aku..
Aku, Sara, Sofea, Qmal, Zul and Acap melepak di Wangsa Walk...
Ya aku dari opis sanggup n gigih ke sane..semata2 nak jumpe Dr Love AKA Sara...
N act Qmal yg call mengajak...
:))

So duduk punye duduk bosan...pg laa jengok wayang ade cite ape yg best...
tau2 je pg karoke..
HAHA
mmg nice....... !!

so nie laaa ade pix from Acap yg ditag dalam FB ntok tatapan readers belog kecintaan...
enjoy...
--------------------------------------------------------------------------


dari kiri: Zul, Sara, Sofea and Me.

OK2 I know what with the baju kurung ?
haha!
as aku ckp...mmg laa baru balek keje ....

ok next...



Dari kiri: Qmal, Zul, Sara, Sofea and again Me.

hehehe! btw suare mereka sangat sedap...
have a good time with you guys...

Assalamualaikum...


Thursday, March 1, 2012

HOLIDAY...

Assalamualaikum...
hello everybody....
How's everyone doing?
Good? me? owh well Im great...

-------------------------------------------------------------

Haaa....ape kisah holiday nie...
yesss Im planning on going to somewhere...
but as usual...x tau bile n di mana..
berangan lebih...

haa layan dulu pix sume...

*mimpi*

Present to YOU the awesome... (DRUM ROLL)

.:BALI:.



(above) .:GUNUNG KINABALU:.

.:PHIPHI ISLAND:.

isn't it awesome!

gosshhhh! (mata bersinar)




--------------------------------------------------------------------

Ok basically aku mmg berangan nak pg tempat2 kat atas nie...
n bergayo mcm kat bawah nie...



mampu?
Ntah lee...........
bile laa dpat pg nie????
x tau wehh.....

ok daaa...

Assalamualaikum... ;))

Thursday, February 23, 2012

CINTA PART II...

Assalamualaikum....
mari sini...ade kisah yg aku nak hebohkan...
masih kisah sama tentang cinta....
tentang perkara paling rumit dalam hidup....

Argghhh kau hanya tahu berbicara soal cinta...
bagaimana dengan elemen hidup yang lain....
Karier?
Pendirian...
Kawan, rakan, sahabat...
Ini elemen penting percaya padaku....
Kisah ini mengenai si pontianak penghisap darah dengan purnama...

-----------------------------------------------------------------------

Ceritara bermula bila pontianak penghisap darah jatuh cinta pandang pertama dengan purnama...
Purnama pun nampaknya punya perasaan sama
Tp sayang yg namanya purnama itu sentiasa bongkak...
Yg namanya Purnama itu selalu lupa...

Pontianak membawa diri...
Menangis sendiri biar ego setinggi gunung itu lebur di hadapan pencinta rahsianya Si Getah Lembut...
Si Getah Lembut hanya menggenggam tangannya dengan erat sambil mengesat air mata yang mengalir...
Sayu hatinya..

Satu yg dapat dipelajari malam pontianak menitiskan air mata......
Mungkin kite x nmpak siapa yg benar2 menangis apabila kita menangis dan kesepian...
Kita buta...
Buka lah mata.....
buka lah hati......
dengarkan bisik jiwa.....

-------------------------------------------------------------------------------

Kisah mereka x kan habis...
kerana pengakhirannya aku sendiri samar...


Assalamualaikum...

Thursday, February 16, 2012

Assalamualaikum...


Good morning readers.....


heee...


How u guys doing?


Im good, Alhamdulillah....


Im wishing u guys have an awesomee Jumaat.. I mean the Barakah Jumaat...Insyaallah...




Well today is like hell to me...


Not that Im not happy with my life now...


but there always this one thing that bother me!


Owh just how much I hate it and wish it can be done asap!




I want my voice to be heard by you..


but it seems like you don't even care bout it...


It okay...I have Allah with me...


And I know one day you will realise it..


Owhhh confident and hell yeaahhh Im so confident about it...


Sunday, February 12, 2012

MAAFKAN AKU...

Assalamualaikum...

Hey semua pembaca belog kecintaan selalu bersarang nie...

ehehehehe! ape khabar? aku? batok laa..

cuaca kot...


haaa lupekan kejap pasal batok n cuaca....

entry kali nie pasal mintak maaf..


Yes 2 YOU...

aku mintak maaf....

aku x tau bende akan jadi teruk mcm nie..

kite kene kuat...

kite kene tabah...

aku dh bace semula apa yg ko hantar....

ini masalah besar yg maha dasyat kite kene tanggung..


1 je aku mintak...tlg laaa bersabar!

aku wat perangai..kau wat perangai....

kite kene same2 dlm hal nie....

aku mohon..

maafkan aku syg!

maafkan kesalahan aku..

aku mau kau shaja...hanya kau!


Assalamualaikum....

Thursday, February 9, 2012

DUNIA BARU...

Assalamualaikum...

Hello semua...sihat ke??

Aku Alhamdulillah....sihat sahaja...

haaa....nie nak update sikit laa pasal tournament futsal antara department kat office aku nie..


ok2...aku antara pemainnya....(Iqi main futsal? x2..bersukan??)

ye saya salah seorang pemain untuk wakil non academic...

kakakakakka! n tournament 2 jap lagi....

jantung kemaen laju lagi...

mcm ada aura kalah je...tp x tau laa rezeki...


haaa....klau pembaca belog bersarang nie nak tau...

aku dh bukan lagi seorang wartawan sukan....

dah tukar kerja yang totally lain sgt....

lari bidang...

mmg perlukan new n fresh environment...

Alhamdulillah semuanya baik2 sahaja...


haaa yg pasal futsal 2 aku hope kami 1 team boleh laa wat yg terbaik....

nanti upload pix laa klau rajin....

haha!


haaa sempena hari jumaat penoh barakah nie nak kongsi laa sikit...

sejak single beberapa hari lepas..

hidup yg nmpak mcm rainbow hari2 dah mendung...

tp aku dh kuat x mcm dulu...

time kasih semua kawan2 yg x putus2 n bosan menyokong aku...

ada hikmah disebalik apa yg jd....


*dpat mcg pagi2 td.......

pukul 5:54 --> bgun2!

1 mcg bodo boleh wat kite tersenyum sampai petang...

Terima kasih kawan.... :))


Assalamualaikum


Wednesday, February 8, 2012

TIADA TAJUK...

Assalamualaikum...

Hati ini terus sepi...

Terus menangis...

Sudahlah...

Semuanya tiada guna...

Hanya pupuk kan sayang untuk DIA yang lebih mengetahui...


--------------------------------------------------------------------------

Hati...

Aku mohon jangan

engkau meminta yang engkau

sendiri tahu tak kan hadir


Hati...

Aku mohon jangan

engkau mengharap yang engkau

sendiri tahu tak kan terjadi


Hati...

Aku mohon jangan

engkau menyimpan yang engkau

sendiri tahu tak kan terlaksana


P/S: Menangis lagi...Hanya aku sendiri...

1 doaku semoga kau terus berbahagia...

Aku akan terus belajar tersenyum kala kau merangkul dirinya...


Wednesday, January 4, 2012

Hello 2012

Assalamualaikum semua..
hahaha! hoi mane ko menghilang haaa???
almaklumlah bz....bz ke???
haaa xde mcm nie belog kecintaan x boleh bukak so masalah sangat...
so now dh boleh bukak nak update laa sikit....
haaaa sebelum 2 x terlambat rasenye nak wish----->>
Happy New Year 2012 everybody....
May this year become better than the past year...
Amin...
ok now ntok skarang nie punye cerita..
ape cerita kau??
aku?? ok xde cerita apa yg aku boleh ckp aku mmg gian nak update bnde alah dalam belog kecintaan...
well life?
banyak dh berubah angka 23 tahun rasenye mematangkan kita...
mmg laa umo is just the number tp bila pk2 balek ramai kawan, sahabat handai yang dh pulang kepada pencipta...ramai jugak yg akan menamatkan zaman bujang x termasuk yg dh ade baby pn...
apa pun tahniah semuanya...
aku?
masih single mcm dulu..
wooww...
(bukan nak promote diri..okbai)
ok now kat rumah JB..
jd driver....antar Juny pg keje...(baru abis SPM) ..
pas2 kol 2 kne amek si gemok (ting 1) dri sekolah...
then amik Auntie (nurse) balek keje....
aktiviti padat ngalah PM .... =,="
*ape laaa aku merepek nie??
*sebenarnya banyak nak ckp tp nape laaa xde idea bile ngadap en belog kecintaan....
k laaa....nanti petang sikit update lagi...
p/s: Terkadang kita terlupa masih ada yang memerlukan kita....kita terlupa masih ada yang sayang dan masih ada yang memahami....
'Have a nice day'
Assalamualaikum..