BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 23, 2011

PETUA SI IBU...

Assalamualaikum semua...

ha sihat ke semua pembaca belog bersarang nie??

aku harap sihat la ye hendaknye....

aku?

sihat alhamdullilah...

semuanya ok.......

ok la...selepas membuat pemeriksaan kesihatan aku bertambah baik....

:D


ha tajok ari nie?

hahahahahahahaha!

pelik kan....

nie la jd nye bile kite bekerja dengan kaum ibu....

(bukan mengutok tp memuji)

mereka akan berborak mengenai anak2 mereka...

pengalaman ketika melahirkan.....

penyakit bayi mereka mcm penyakit kuning dikongsikan...

*sgt berguna untuk aku yg single nie........bukan ape..bnde2 mcm nie susah nak blaja dari buku...hanya mereka yg berpengalaman je bole cite...


so cedok la mane yg dapat.....

ape daaa...bukan ko ade anak pn...

pakwe pn x de....

tteeetttt~

x pe la.....

nie sume mungkin berguna time kite dah menempuh bende2 nie kan.....


haiissshh...

jujur la ....

mama memang jadi tempat aku merujuk perkara2 mcm nie...

akhir tahun ari 2..

ade sowg kawan....

kak ema nama die....


bersalin...

n air susu breast beliau x bnyak..

so call mama tnye petua......

:D

alhamdulillah berkesan.....

untung laarr buat baby dan ibu nya sekali.....


ok 2 je la kisah simple nak share......

nanti free kite soseh2 lagi ok....


Assalamualaikum.......


Saturday, May 21, 2011

I TALK B4 MY BRAIN THINK...

Assalamualaikum semua....

ha apa khabar??

sihat x?

aku???

x sihat....

not good...

something happen to me....

i juz hope that everything going to be ok....

:D


ha ok berbalik pada entry kali nie....

penah x alami situasi mcm nie?

kite beckap ngan penoh excitednye tp sebenarnye menyinggung perasaan owg lain....

bile pk balik bru tesedo...


CONTOH SATU

Eh i bukan nak usha mamat 2 pn die bukannya hensem lagipun u minat kat die...

(bile pk balik...kite ngutok owg yg kawan kite suke...pastu pasal usha..pk kan ape membe kite rase)


CONTOH DUA

ORANG 1: jom lepak mamak...

ORANG 2: sorry la i x lepak mamak geli je mamak...mamak bukan sedap pn...

(kite mungkin menyinggung kan?? tp kite x sedar kldg2...bukan2 mostly! )


ok tepk rite now 2 contoh 2 je....

bnyak sebenarnye....esp bile dengan kamoo...

mmg ade je bnde ckp x pk........

then mule la cuak sendiri...

hakhakhakhakhakhak............ape daaaa....


k la...cukup dulu...

my heart is in pain....n it true.......

but i hope 2 see u soon.....

take care....


Assalamualaikum...


Sunday, May 15, 2011

C.I.N.T.A

Assalamualaikum semua....


ha sini mari dekat mari dekat...

aku ade satu kesah tipikal manusia kini....

CINTA...

cinta buta katanya...

cinta mati bilangnya..

cinta sejati ujarnya...


Aku ade satu kesah tentang CINTA mati si Maharaja pada seorang Gadis Coklat...


ramai menganggap percintaan mereka hanya picisan....

hanya tempat si Maharaja memuaskan nafsu....

maklumlah sifat si Maharaja yg menjengkelkan sehingga mampu membuat wanita-wanita lain muntah...

Namun, tidak.........

tanggapan orang itu dan ini meleset...

sudah terang lagi bersuluh cinta si Maharaja untuk si Gadis Coklat adalah CINTA mati...

Gadis Coklat nyata menjadi nadi si Maharaja yg tenang bersemadi di takhta hati si Gadis Coklat...

mereka bercinta bagai yg lain....

tetapi tiada ucapan cinta yg dilemparkan dari mulot si Maharaja mahupun si Gadis Coklat...


(rasanye aku cinta itu bukan untuk diucapkan...begitu kata mama...mama menambah jika benar ia diucapkan ia akan menipu kita)


musim berlalu......

Gadis Coklat pergi meninggalkan si Maharaja..

pergi meninggalkan cakerawala ini....

pergi bersama penciptaNYA...

si Maharaja menghilang kan diri.....

entah berpijak di tanah mana pn tiada siapa yg tahu.......


--------------------------------------------------------------------------------------------


Aku ade satu kesah tentang CINTA sejati si Kuda Putih dengan Arnab...



bagai ada kuasa magnetik dan magikal bila mana si Arnab mampu merasakan kehadiran si Kuda Putih...

tidak kira apa yang terjadi kepada si Kuda Putih tidak kira matahari memancarkan cahayanya atau ketika malam meliputi cakerawala ini si Arnab tetap merasakan si Kuda Putih...

penipuan, pengkhianatan, kasih sayang, cinta, rindu...

segala rasa dan segala kehitaman hati si Kuda Putih mampu dirasakan Arnab..

namun, si Arnab tidak pernah membenci si Kuda Putih...

si Kuda Putih yg kelihatan polos...

hati si Arnab sentiasa mendoakan yg terbaik buat si Kuda Putih...

kerna hanya Arnab yg tahu apa ada di dalam hati si Kuda Putih...

hanya ada Arnab.....

hanya ada Arnab.....

hanya ada Arnab.....


kesah si Kuda Putih amat misteri...

tampak kasar dan hina....

walaupun diselubungi warna putih polos....

cintanye untuk si Arnab tidak pernah berkurang....

apa sahaja dilakukannya adalah untuk si Arnab....

Hatinya meruntun saat si ibu Arnab menghinanya...

Hatinya terluka saat si ibu Arnab memperlekehkannya...

si Arnab? hanya mampu melihat si Kuda Putih melelehkan air mata hati....

kesian....itu kata2 si Arnab kepadanya...

kerana cinta yg terlalu..

si Arnab mula meninggalkan si Kuda Putih....

namun, dek kerna hambatan rindu berlari si Arnab dengan lajunya pergi ke padang hijau bersih..

padang terbentangt luas....dengan angin sepaoi2 bahase lalu berjumpe dengan si Kuda Putih...

dikesatnya mata si Kuda Putih....

di tekapkan kepalanya di jantung Kuda Putih....

"maaf andai aku melukakan mu wahai Kuda Arjuna Putihku'

bertaut kembali CINTA mereka...


lalu tahun berganti tahun...

akhirnya si Kuda Putih putus asa........

tinggal la si Arnab menangisi pemergian si Kuda Putih dari idupnya yg nil ....

dari idupnya yg itam.....

selamat tinggal si Kuda Putih....


----------------------------------------------------------------------------------------------



si Arnab sendirian kini.....

lalu dtg si Maharaja dari satu tempat jauh...

magikal kan?

dia berjaya membuat si Arnab ketawa...

malah si Arnab juga membawa pulang si Maharaja ke tempatnya...


hari berganti.....

kini mereka hidup dengan diri masing2...

masih berharap agar si Kuda Putih kembali...

masih berharap agar suatu saat ada pengganti si Gadis Coklat buat si Maharaja.....


CINTA bermacam kesah....

yg mati dan sejati tetap menjadi penyeri hati......


Assalamualaikum.....


Saturday, May 14, 2011

HEY I'LL BE WAITING YOU..

Assalamualaikum semua....hye hye hye..... sihat ke? aku? alhamdulillah.. XOXO ntok sume yg tunggu entry nie...

maklum lah,,,x hebat mane pn belog bersarang nie...



sikit je entry nie....


I'LL BE WAITING YOU...


Ok.....nie mmg entry untuk beliau....sape tau, tau la kot sape x tau x tau la kot...

(ape la die nie melalut agaknya...kesian nengok nasib die...)


:D


ckp la ape pn......aku mmg akan tunggu sampai lebam.....itu yg diajar dari awal.....


p/s: aku kini semakin tenang.....menjalani hari2 tnpamu seperti biase.....dh tiga bulan......masih rase itu segar di ati.....

take care <3


Sunday, May 8, 2011

I DUN CARE...

Assalamualaikum semua......

ha since ari 2 x update kan belog bersarang nie...siapa tunggu entry baru time kasih........

(perasan ada owg tunggu kan)

:D


ha ok entry kali nie....

I Dun Care...


kadang2 dalam idup nie...

kite kene pentingkan diri sendiri....

x boleh terlalu pk kan owg lain.....

bukan aku bertuka jadi jahat ...

tp bile kite baik sgt nie akhirnye kite sendiri yg x bhagie.....


so skang nie mmg aku dh jd bitch....

tteeettt (mencarot di situ)


sorry la lepas nie aku bukan Eqee yg dulu......

sebab aku rase penat....

so kite ikot je game yg ngah dimainkan nie....


sebab aku tau ape ko pk....

ape ade dlam ati ko......

haha...

maybe aku bukan sape2...

but one day.....

who knew....


Aku jalani idup nie mcm bese....

masih bersisa sakit nye 2......

tp x pe.....


*saba itu cantik mawar.....


Assalamualaikum.....



Sunday, May 1, 2011

OK TIZ IS NOT COOL...

Assalamualaikum semua...

juz a short entry i guess...


juz nak bgtau....now dh pukul 8:51 pm 1/5/2011...

i suppose to be in the bus untuk balik JB..

but guess wat??

teke i kat mane??

yeeaayyy..

stuck in the office........


yeaaayyy..

n yg wat lagi sadis....

Mister Edward Cullen mcg n asked about it...

bole pulak nak takotkan kite tiket dh xde.... T__T


adeehhh sadis sungguh...

n bg cdangan pulak....suro superman amik terbang bawak pg JB...

tanx awak...cadangan awak membantu sangat!


:D ...

nggeeee~~~~


ok i juz dun know wat to do now....

juz beserah pd takdir..................

hope tiket ade la......


p/s: he is in trouble....but i juz cant stop thinking bout you.....

i didnt wanna make it hard 4 u guys......

but pliz do take care of him la............

i juz want him to be happy bukan suffer....


:D


ok la....Assalamualaikum....