BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, April 28, 2011

CUBA JADI SAYA...

Assalamualaikum semua.....

ha entry kali nie...

pendek je la...

x de idea tp gatal nak update kan??

nnggee~~~


ok here it goes..........mungkin aku dh semboh tp x sepenuhnya.....

penah dengar owg ckp senyum bukan ubat pada duka tetapi penyamaran supaya owg keliling anggap kite dh ok.....


so 2 la yg aku wat.....

berpura-pura kuat....

pdhal tiap2 malam menangis...

ade sape tau n denga?

ade...

Allah...............


tenang la ati................

jgn risau....

i ok je......


n u....yeay u ..u know who u are....

juz take care......


Assalamualaikum...

Sunday, April 17, 2011

MAKIN JAUH..

Assalamualaikum semua.....hola.....sihat x semua??

aku ? Ya Allah..masih batoking king king....

:D

makan ubat??

nah!!eeuuwwwwww~~

:D


ha entry kali nie........emmmm....

mcm dh pulih tp aku kne admit sebenarnya aku takot kehilangan die......

aku kuat.....statement di atas bukan untuk membuka kelemahan di ati.......

tp rasenye aku kene kuat.......

KUAT sgt9....

aku tau aku kuat....

aku ade mama, baba, juny, ushee.....

rifhan..........semua sekali...

ramai x boleh nak sebut name satu2....(esok x abis)

diowg mampu wat aku ketawa........

even jauh kat dalam ati nie....aku dh nampak die semakin jauh.....semakin jauh dari aku........

takot?

ye.......aku takot.......takot die hilang....tp ape yg mampu aku wat?

nothing kan?

sakit ok bile benci je yg kita nmpak....

sakit ok bile marah je yg kita dapat.....

:D


aku kuat .....

n tanx to YOU......

my day fill with laughter!!

n obviously im stronger bcoz i feel ur energy.....

tanx KAWAN!

u made my day fill with happiness!


p/s: im afraid that u will go forever....but now i realize nothing that i can do...im alone without u...n i have to fight the loneliness....juz be happy so that i can share ur joy...


Assalamualaikum....

Friday, April 15, 2011

BILA HATI MULA SEMBUH...

Assalamualaikum.....hye dh beberapa ari since my last entry kan??

:D menunggu ke??x kot..x femes pn belog bersawang nie.......:D


ok entry kali nie pndek je....

aku juz nak bgtau ade someone dlm die x sedar dh bejaye wat aku senyum....

time kasih kawan!

kau wat aku senyum ikhlas setelah hampir 2 bulan....

ya!

2 bulan x ketawa dtg x pnah dtg dri ati...

kau hebat..........


mmg sgt hebat!!!

berjaya wat aku senyum n ketawa sekuat hati.....

aku kini semakin sembuh!


tanx 2 u....

im now more stronger....


sape die?

nanti bile smpai waktu dan ketika nye aku tunjuk pix die n kisah nye....


tp bukan skarang...

tunggu segalenya sempurna dan sembuh seratus peratus...


p/s: kamoo semoga berbahagie....aku doakan kamoo dri kejauhan....I Miss You...(x mampu membohong hati)

tp ini yg kamoo mahukan kata2 mu sentiasa di ati ku....


Sunday, April 10, 2011

BERTUDUNG BIAR DARI HATI....

Assalamualaikum semua......ha sihat kah???aku?batok terok ok..........

tp x pe....gagahkan jugak menaip entry nie....

:D

(statement poyo: pdhal kat opis je nie)



ha entry kalinye agak sensitip jugak kan??

hahahha...

bukan ape tetibe pulak tepk kat kepale otak nie nak masok kan entry yg bunyi gitu gaye....






ok kite nengok picca kat bwwhhh nie....

(sumber picca: HINCIK Google..)








kan manis kan????ayu sume ade la......


tp yg aku sakit mate sgt nie if pkai tudung mcm kat bawah nie.......


(aku pn x bertudung tp jgn la nak malukan tudung yg ko pkai......)









mmg setiap manusia ada hak nak pakai apa dia punye suke....

tp malu kat owg yg menganut agama lain nengok owg kita Melayu Islam pakai mcm nie....

kite kne hormat la diri kita...

n pndai bawak diri..............



p/s: nak bertudung biarlah datang dari ati yg ikhlas....

sebab bile kita ikhlas kita akan ikot apa yg sebenar2nya di ajar oleh agama......

bukan ikot trend bagai...

sebab abis musim abis la togel kepale kowg......


berfesyen x salah....jgn silap fesyen sudah.....

jgn terase la ye..nie cume pendapat aku...

aku pn x de la bertudung......tp sakit jugak mate pndang yg bertudung tp baju ketat mengalahkan aku yg free hair....


Assalamualaikum...........

Wednesday, April 6, 2011

KALAU AKU MABOK...

Assalamualaikum semua........hye..hye.......ha entry kali nie berbunyi agak pelik kan....

KALAU AKU MABOK....

ha what if im drunk?

nie omputih nye la kan....


ramai aku nengok...kalau kita mabok....maksud aku minum arak (*hal ini HARAM di sisi agama ISLAM).....

mesti kita dah x kan ingat apa2 lagi kan???

maksud aku kalau kita betol2 mabok....apa yang kita cakap n buat mesti kita dh x kan ingat lagi kan??


ha itu la impian aku sejak dua bulan lalu.....

aku nak berkeadaan seperti owg mabok yg x ingat apa2.....

ha??knp??

:D


x payah la tau.....................

yg pasti otak dh mengong n x berapa nak sihat.....

sakit sane sini.........

mengarot dan mencarot di dalam belog ini memberikan sedikit kelegaan....

time kasih BELOG!

:D


ok la.....

p/s: terbayang-bayang di minda untuk mengajak Hincik Qmal melepak ini malam...

since esok cuti.....

Hincik Qmal...JOM!

tp nak melepak kat mana???

ntah le.....aku pn x bape nak pasti............

mungkin Taman Tasik Titiwangsa boleh dipertimbangkan....

bwk bekal2.....picnic2....

motif??


Ok la......nanti ape2 kita update lagi ok.....

plan di atas belum diberitahu kepada Hincik Qmal......

sile bersaba....

kerana Hincik Qmal burung hatoo....

jd beliau tidak akan hidup di waktu siang begini..........

tunggu malam menjelang baru bgtau n kita nengok beliau bersetuju ke x..... :)

picca n entry khas untuk malam nie jadi ke x..akan diupdate khas kan....(ape da bahase ko)

so tunnggguuuuu....


Assalamualaikum.......

Tuesday, April 5, 2011

IM TIRED OF THIS S**T.....

Assalamualaikum semua yg sudi jengok belog x seberapa nie kan...............time kasih tulus dari ati aku......;)


ha entry kali nie bunyi agak penat kan.....

mmg aku dh penat.......

penat sangat9 kot................

*penat menjage ati owg keliling aku.......

*penat menjage ati owg yg tiap2 kali akan sakitkan kita...

*penat jage ati owg yg nak kite ikot ckp die setiap masa.............

*penat wat sumtink yg bukan datang dari ati.................


aku cuba wat yg terbaik.....ikot ckp semua owg....

bia la semua puas hati kan.....

coz aku x sampai ati nak kate tak boleh ke.....

x sampai ati nak kate aku tak nak............

aku x sampai ati..................


kesian kat diri sendiri.....

tp lagi kesian kat owg keliling aku...............

nape ntah....senang je ati nie tesentuh........

bile mintak tolong.....

wat la mcm mane pn.....

tlg je....

aku syg n aku x sampai ati..............


sengal kan??

bodo kot.........

tp.....tuhan ada......


k la....penat nak menaip entry mcm nie........

letih......


sekarang cite lain pulak...

semalam aku mcg dengan Hincik Qmal.......

well mintak number Hincik Fayadh.....

boleh mcm 2???

nak ajak melepak..........

mungkin Hincik Qmal x bg.....

Elleh anda sangat9 kedekut.............

n saya sangat9 menci dengan pangai kedekut anda....

*Hincik Qmal kate nak protect S***.....

konon la kan????

ingat x tau.......

:D


so mintak punye mintak....dengan mcm2 gaya last beliau ckp....sile mintak dengan Sara....

n pakai nama I......(maksudnye beliau suro pkai nama beliau....mekacih Hincik Qmal....*wink*wink* *(wat muke cumel)..............


gaya 1...

mintak kate I nak try mamat 2........

die x bagi ....

then aku bebel la kate asal jelez ke....

die kate sebab jelez la die x bagi.....

ha ape lagi.....

kate la x pe la.....


gaya 2......

*i mintak sendiri je dengan die nanti...bile kita lepak same2....

**i x nak ajak die bile kita melepak......

*ek elllleeehhhhh.............bg la i num die........

**i bukan ape la...i nak protect S*** sebenarnya...


kesimpulan die.....

Hincik Qmal mmg kedekut......................


:D


p/s: kedekut kan??

x pe la...

Hincik Qmal I dh dapat pn num tersebut....

dh sms dh pun malam td....

tp ade lagi cite nanti I cite ye pd U Hincik Qmal....

tunggu ini malam.............Ai....Ai Captain........

:D



Saturday, April 2, 2011

WHAT A SMALL WORLD WE LIVE IN...

Assalamualaikum semua........

hye......entry petang ini mmg amat common kita denga...bile kita terjumpe atau terserempak dengan owg2 atau rakan2 yang suatu ketika dahulu kita kenal.......atau pernah jumpe sebab satu event ke ape ke kan.....


what a small world kan?

ha nie la ayat yg akan keluar dari mulot kita selalunya kan....

ha...itu la yg terjadi pada aku......

aku jumpe bekas budak sekolah aku dulu....

SMK Sultanah Engku Tun Aminah (SETA)

Suzy name die...name penoh beliau tidak diketahui...sebab kami berlainan klaz dulu..

tp muke beliau aku ingat sangat....

;)

beliau ke sini kerana ade program seari bersama wartawan.....


beliau pn dh mule beckp2 td...

aku knal budak nie....budak satu sekola....

;)

kecik kan dunia...n jgn lupe bulat kan dunia nie...pusing2 jumpe jugak......

so berborak itu dan ini....

bnyak yang dh berubah kan??

masing2 dh meningkat dewasa....kisah lain yang dibualkan...

dan bukan lagi kerja sekolah or mengumpat cikgu yang dibenci or yg kita x bekenan....

or even bebel mengenai subjek yg kita menyampah....

masa dh berubah.......


bnyak yg dh berubah....semua berubah mcm 2 jugak la manusia.....

;)


*tetibe rase nak nangis*

sebab bile pk sume bnde dh x mcm dulu....perubahan yg berlaku menyebabkan kita kadang2 happy n kadang merindui masa lampau kita....

ketika zaman keje sekolah x siap menjadi masalah besar.....

buku sekolah tetinggal menjadi kerisauan.....

tidak pk mengenai ati dan perasaan...

tiada masalah penting seperti membuat pilihan...semua nya telah ditentukan.....

dari baju sekolah....perangai di sekolah semua telah ditetapkan.....periksa besar seperti SPM menjadi kepentingan....

di mana semua org mampu tersenyum ikhlas antara satu sama lain tanpa pk kan

ko pkai bju lagi mahal dari aku....knp rezeki ko bnyak dari aku??

knp ko pnye kasut buruk??

knp??knp??semua negatif n mahu menjatuhkan....


ingat lagi ketika di sekolah pakaian kita sama kan??

baju putih kain biru...tudung putih....haha!

kasut putih.....sama kan???masalah??xde lansung!


tp bile masing2 dh kenal dunia cara pergaulan kita telah berubah...

cara kita bercakap juga telah berubah.....

cara berpikir juga telah berubah...

ada yg menjadi sombong kerana berkenalan dengan orang baru yg lebih stylo..

:D

ada yg lupekan kawan2 kerana ada buah hati yg bole kita kepit ke kiri dan kanan....

mcm2 kan??


hai...betapa windu nye zaman sekola....xde masalah...x perlu buat pilihan...


tp....dalam kita x sedar..perubahan mematangkan pikiran kita.....

jadi pikirkan perubahan jika kita rase kita terhenti di masa lampau...

seperti apa yg aku tengah lakukan sekarang......


p/s: Suzy aku mmg x sangke jumpe ko.....tp mmg terharu bile kite jumpe dengan owg yg penah ada di tempat kita ada dulu.....rase mcm ish x sangke...kecik nye dunia..


**paling penting sume nye berkait rapat........


Assalamualaikum......



SAJE JE UPDATE...

Assalamualaikum....lalalalalalala......aku saket mate...sekian...n harap virus nie x merebak ke satu opis.....hahahahha!

sebab??aku x nak pg kelinik...mesti kene makan segala mcm ubat n yg sewatu dengannya....

yyyyyyyeeeekkkkkkk!


k la....2 je....

hahahahahahahaha!

bye....

Assalamualaikum.....

HAPPY ANNI DEAR FRENN...

Assalamualaikum semua.....

ha juz a short entry....lepas entry terbaru petang td......tiz is specially made for my Room mate......House mate.......bantal busuk mate......Nik Khazami Nik Aziz......


HAPPY 2ND ANNI FOR UR BLOG BARAT!

I HOPE I CAN READ MORE INTERESTING THING IN UR BLOG.................................EVENTHOUGH WE ARE MILES AWAY.........BUT UR BLOG KEEP ME THINKING THAT WE ARE CLOSE TO EACH OTHER....

;)

p/s: keep up the good work...............enjoy reading n writing blog....like 4ever!



ok 2 la......khas untuk beliau......

Assalamualaikum................may Allah bless us all....amin....

Friday, April 1, 2011

CEET PICCA HILANG....

Assalamualaikum semua pembaca belog yg x bape nak best n bosan nie kan.....selamat datang......ye2 selamat datang....(letak tangan kat ati mcm ala2 sambut tetamu kat pintu masok hotel bertaraf 5 bintang...)


ok.........

tajok entry nie agak mengecewakan bagi sesiapa yang menunggu picca yang aku janjikan malam kami berovernite ari 2......

sebab semua picca 2 dh HILANG.....

ye......mmg btol2 dh hilang.............


cerita die mcm nie.....semalam aku call si Hincik Joe...then beborak itu n ini....

suddenly die kate:

"eh aku punye memory card ilang,"

aku pn dengan tekejot nye tanye la kat beliau:

"Memory card ape???,"

die pn menjawab dengan nada separuh menjerit:

"yg ade picca kite sume 2 la.....overnite 2!,"

aku pn dengan kecewa n tekejot nye ckp kat Hincik Joe:

"Ha????allllaaahhhh aku baru nak picca 2 sume..............,"


2 la kesahnya....ilang sudah.....nak wat mcm mane...if x entry kali nie mmg nak masokkan picca 2 je sume......bg kowg nengok...coz aku dh janji pn kan nak masok kan picca 2.....huhuhuhuuh!

kempunan la nampaknya...

x pe la....nak wat mcm mana.......


moral of the story....

sile jangan cuai dengan barang2 kepunyaan anda...terutama sekali bnde2 penting seperti picca n memori....

adduuhhh....T__T

ok la...

2 je kot untuk petang nie.....

Assalamualaikum....semoga berjumpa lagi.....amin.....