BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, March 30, 2011

F**KING PERFECT FOR ME.....

Assalamualaikum semua...........dah makan dah ke semua??(well entry nie dimasokkan selepas makan tengah hari).....aku? dh alhamdulillah.....kenyang dah pun....................... ha pg td.....(31/03/2011) aku mintak dengan Sara number Qmal....haha...bukan apa saje je nak memenuhi slot waktu malam dengan menyakat mamat nie.....ok Qmal??sapa Qmal?? ok Qmal nie membe MCMF kpd Sara...ari 2 time aku tengah ati lara jumpe la dengan si Sara nie....then Sara ajak si Qmal nie lepak sekali........then melepak..beborak seronok la pulak kan..... so pg td la mintak num beliau kepada Sara.... then dh beberapa keping mcg then mamat nie ajak lepak minum....so lebih kurang pukul 1 lebih x silap die call aku...harus la aku x angkat kan...dh membuta....so lepas 2 kali kedua die call bru aku angkat.......die kate dh sampai...so siap je la ala kadar......so turun melepak kat tempat bese...mane lagi kan Canai SS15 la menjadi pilihan.....so minum2 dengan beliau....beborak itu n ini.......balik....tido........hahahahaha........................ tp entry kali nie bukan lah mengenai mamat nie....haha!bukan2..........2 pemulaan je nak cite ape jadi.........ok entry kali nie ....x tau la nape aku nak letak tajok lagu Pink........aku pun x tau....... kamoo dh balik ke Sarawak......kamoo mcg aku pg td............then die kate die dh otw ke airport......bye......aku membaca dengan ati yang berbelah bagi...x bese aku bile kamoo balik aku x hantar kamoo kat airport...pelik je rasenye........kamoo suro dtg ke sana...tp flight kamoo pukul bpe??mmg x sempat kan......x de rezeki aku nak jumpe dengan kamoo............huhuhuhuh...kesian kat kamoo....nape ntah...........dh la.....aku dh move on dh pn...kamoo dengan hidup kamoo..aku dengan hidup aku............ huhu...sedih....mmg sedih....nak tau knp???sebab kan aku rase ati aku sgt9 berat lately nie.....berat sgt9.................................aku x tau la knp kamoo.....coz aku x tau kamoo rase ke x...... huhuhuhuuhuhuhuhuhu........n x tau la nape rase mcm nie bile kamoo xde......aduiii....sakit oiiii.......saba.... kamoo pesan suro jgn tggl solat kan??kamoo kate keje kuat2.........banyak lagi bende yg aku kene buat selain pk mengenai hal2 tersebut.......x pe la kamoo...berbahagialah kamoo.......aku tetap doakan kamoo...take care ok......sedih rase bile aku x boleh lagi mention name kamoo mcm dulu.........x pe la.................ade rezeki kita jumpe lagi ok...... windu kamoo sgt9......ikhlas dari ati......... :'((( k la..........update entry sambil nyanyi lagu Pink- F**king Perfect..... enjoy.....Assalamualikum.....

Tuesday, March 29, 2011

UPU.....KEJE KE SAMBUNG??

Assalamualaikum......hye semua pembaca belog kecintaan.....hihiihihihihihihi...ye btol dh jatuh cinta ngan belog nie........ :) knp???sebab ntah la...mcm2 ade aku cite kat dalamnye.....2 yg jatuh cinta 2......setia je mende nie ngan aku............................ ok entry kali nie mmg ntok diri sendiri......n dilema yg dialami sejak akhir2 nie............ samada nak keje atau nak sambong blaja????pilihan aku???well aku nak sgt9 sambong belaja....... tp masalahnye di sini adalah.....samada keputusan nie betul atau pn tidak...... ok latar belakang education Iqlil Dhania si penulis: 1) mula bersekolah sejak usianya 3 tahun...... 2) mula mengenali abc yi er san di sebuah sekolah cina...... 3) mula bersekolah rendah di sekolah rendah kebangsaan.... 4) sekolah menengah pn kebangsaan..... 5) hampir 10 tahun bersekolah di sekolah perempuan shj..... 6) menyambung pengajian Diploma Kewartawanan sesudah SPM... 7) mula bekerja di Sinar Harian selepas sejurus selepas tamat menjalani latihan industri di Bernama Johor sehingga sekarang.... 8) x tau nak terus kerja ke atau nak sambong degree??????????????????? 9) kene buat pilihan tepat...........! ok mcm nie la.....aku akan update lagi Insyaallah...mengenai keputusan samada sambong atau pn terus bekerja......sebab aku dh isi borang everytink sume..... x pe.....doakan yg terbaik untuk aku....apa2 pn nanti kite cite lain ok...dh lambat nak ke assignment nie..... Assalamualaikum......

BAWAK KETE N MENCAROT...

Assalamualaikum......ha entry kali nie berbunyi agak kasar ye...tp itu la yg berlaku pada kita sekarang nie...sape yg x pnah mencarot ketika bawak kete??korek idung skang....sebab kowg mmg kuat thp dewa.......punye la berhemah menjage mulot kowg kan............


ala2 mcm kat bawah nie....
(sumber picca: hincik google) kan???mmg baik terok la nie.........ok la kisah nye mcm nie...td aku pergi assignment ngan hincik Jimmy...beliau nie photographer tempat aku keje.....ok...mule2 time pg ok lagi......coz assignment pukul 2.30 jd kami gerak awal mengelak terlambat....sebab x bpe tau jalan ke tempat tersebut...(Fahrenheit 88, KL) ade F1 punye majlis...ha nak balik 2 harus la jalan jammed terok kan??? harus la aku balik pukul 5 x silap....... mcm2 jenis driver aku jumpe......yg nak masok x bg signal ade......x kurang jugak yg mencocok2 time jalan jammed...motif anda berbuat demikian???????????????jln jammed kot...ha mcm mane mulot x tekeluar pekataan x sepatutnya........................... so moral of the story...bwk kete esp kat KL mmg kne btol2 besabo n jd owg lenga....(lolo....) x tau maksud??abaikan.........bru la mulot x keluar pekataan pencarotan n adik beradik beliau..... k la.....hahahahaha! selamat beramal n renung2 kan....eh terbalik....betulkan sendiri ok.... Assalamualaikum.........

Monday, March 28, 2011

TIPS MENGORAT....GAGAGA!

Assalamualaikum semua.................nnngggeee~~

hai nampak gembira je kan???asal ha????hahahahahahahahahahahahahahah!

ok nak kate la...sejak dh single nie......asyik senyum sowg2 je...(bukan gile ok n bukan jugak dh meroyan)..........tapi ati nie...bebunge2.......2 yg asyik sengeh2 je 2......mcm kerang busuk pn ade jugak kadang2......


bese la.....kenal owg nie kenal owg 2.....sangkut jugak dua tiga.....hahahaha...bole mcm 2.....tp yg satu 2 lain skit la....mcm lain la....lain.....ha gile ke ape ko nie...bru putus dh ade pengganti ke??

ha harus la...sakit if trus nak menatap je....baik crik pengganti je......

ati same je ok.....haha...tp saje je nak crik pengganti...


fasa 1: mengorat....

mcm mane care nak mengorat??ha nie soalan yg ptut ditanya kepada lelaki sebab diowg nie sgt pakar ok...aku?aku kalau suke aku diam je....x ckp.....ckp bile yakin owg 2 pn suke kat aku...

bru la berani bagi hint...tp kebanyakan masa aku kayu je...tp bile dh kapel ha mmg syg gile babeng la.......ahahahaha..pastu frust tonggeng..haha!


fasa 2: kenal ati budi sikit2...

ha..yg nie senang sikit la,...bile dh ade num die...dh slalu mcg die..hint pn dh bg sikit2...2 yg senang nak kawan ngan die...jd membe smpai lebam...melepak....klua sane sini...tau dulu beliau suke ape n x suke ape....bekenan ke x ngan pmpuan mcm kite....(nie bukan aku ajar cara jd hegeh2 ok)

p/s: ade jugak yg wat bnde nie dulu..bru la bole bg hint..sebab x jumpe mcm mane nak kenal kan..


fasa 3: becinta....

ha yg nie bile dh dapat la kan....becinta x yah beria sgt mcm aku dulu...beria last2 kne tggl gak...better kowg lek2 je...x yah la beria mcg sume...pmpuan la kan...die x mcg x yah mcg..wat bodo je...x kol x yah hegeh2 nak kol.....bazir kedit..even syg pn..cukup la die n kowg tau u guys love each other kan....haha!


fasa seterusnye nie aku x nak tulis ape bnde...sebab aku x nak la kowg yakin sgt die 2 bakal husband kowg.......nanti if x tetonggeng lagi........better x yah...lek2 je mcm aku ckp...

lagi satu if die nie blom ape2 dh mule kompelin x yah la..x ikhlas 2...........

haha...

ok x????


aku???ade la bekenan.........hahahahahaha!

tp satu fasa pn aku x wat lagi...sebab????

sebab: MALU


malu yg teramat la sgt..

lagipun aku takot nanti aku sakit kan ati owg...sebab wat mase nie aku xde perasaan...mcm mayat je idup..haha!

so baik x yah kan..setakat suke x pe kot........tp nak lebih payah la.....bnyak bnde nak pk..serabot kepale otak aku.....


k la....petua kat atas 2 kowg nak ikot silekan...tp masing2 ade gaya masing2..ikot la kreativiti kowg ye........

haha..

ok la...assalamualaikum....

;)


Saturday, March 26, 2011

RUMAH HANTOO....N AKU NAMPAK H****O....


Assalamualaikum semua pembaca2 belog kecintaan aku nie n x besawang lagi nie... ;)


ha aku ade janji dengan kowg sume yg aku akan update kisah rumah hantoo dalam entry AKU DOWN.... ari 2 kan???ha seperti yg aku janji.......nie la entry ntok rumah hantoo 2............

ok kalau sume nak tau nie bukan kisah rumah hantoo mcm yg wujud kat Sunway Lagoon or mane2 Funfair 2......owh bukan n tidak sama sekali........nie kisah umah hantoo betul2 nie..........mmg betul punye umah hantoo........ooiiiii seram jugak la.................




1) umah berhantoo sek 2......ha aku rase ramai dh tau pasal umah nie kan??sebab story nie paling hangat diperkatakan di Facebook sekarang nie......alah yg sewa RM50 je 2.....ha tau kan?????ok Michi bawak pg umah nie......dalam kol 3 lebih pagi jugak la...menginjak ke pukul 4......xde la risau sangat coz kami x keluar kete pn n mmg ade laki 2 owg kan....so aku ngan Nyan xde la bedebar...............ok umah nie bile nengok rase seram 2 xde la mencengkam sangat...sebab nampak mcm umah owg bese je...ade buai kat tepi............tp part yg takot is bile nengok pokok besar tepi umah 2 dh masok kat dalam tingkap umah 2.............oiiiiiiii soram ok.........kembang kempis ok hidung mak nok....hahah! tp umah nie dh ade bnyak version cite nye...ade aku dengar bukan umah yg nie.......ade aku dengar umah nie......ntah la.....x diketahui kebenarannya....kowg selidik la sendiri......


---->>>ha nie la umah yg dikatakan berhantoo kat sek 2 ........(sumber picca : hincik Goggle)


2) Umah berhantoo kat sek 12...................ok umah nie sangat2 scary ok.........n siyes aku nampak sumtink.....kat tingkap belah kanan yang Michi bgtau ade penunggu.....mule2 aku ingat kan aircond......tp bnde 2 mmg pnjang n putih berdiri......tp aku mmg ingat aircond ok.........so aku pn wat x gheti je la.........

so dh smpai kat Kamal sek 7 nak melepak minum aku ckp la....kate Michi jgn pk sangat...anggap je la air cond..............hahahahahaha!

mcm 2 pn boleh ke.....hahahaha!so dengan senang atinya aku mengaku la itu aircond walaupun ia mungkin makhluk tersebut.............hahahahhahaahhahaha!x pe....pengalaman 2...mungkin bnyak lagi tau kisah antoo nak share tp seram la pulak nak cite......x yah la ye.................aku takot jugak sebenarnya.....hahahahahhahahahah!


k la....aku rase takat 2 je kot serba sedikit untuk entry kali nie........x de la aku rase seram mane tp cukup la nak kongsi cite ngan membe2 sume kan.........


Assalamualaikum.....nanti update lagi ya......hihiihiihihih!

DULU...

DULU aku penah bg ati aku pada kau.....
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku.....

DULU aku penah serah everytink pada kau....
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku.....

DULU aku penah mengimpikan mcm2 ngan kau...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah janji nak seidup semati ngan aku...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah janji akan jage aku smpai bile2...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah ckp x kire apa jd kau x kan pg dari aku...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah janji watever aku susah kau akan ada ngan aku...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah ckp pada aku kau akan tanggungjawab ats sume yg kau wat...
apa yg kau wat??
kau wat hancur ati aku....

DULU....sekarang lain.....aku dh X pecaye lagi ngan sume owg.............
ckp la ape pn.....xde yg ikhlas n phm kite mcm mane ALLAH phm kite n tau apa yg kite perlukan...................

KAU.....sayang aku ntok kau....cintaa aku ntok kau............
tp kau..............kau wat hancur ati aku........
bukan salah kau......semoga kau berbahagia.............
aku sudah tahu setakat mana keutuhan cinta yg kau berikan padaku....
kau putus asa...............kau lemah.......aku bukan lagi sumber kekuatan kau..........aku x mampu lagi menjadi si penceria hati kau.....................semoga kau menemukan dirinya....n aku rase telah kau temui......

p/s: jgn sakiti die......jgn apa2 kan atinya....jgn biakan matanya mengalirkan air mata lagi.....
sayangi die kerana ALLAH................aku?x pe la....aku mengalah.................die bukan milikku lagi......

Thursday, March 24, 2011

AKU DOWN...

Assalamualaikum...........hye semua.....ha ingat x aku pnah janji aku nak update entry kisah sedih berturut-turut???ha.....ari nie la aku update untuk bnde 2......
ok kisah sedih yg pertama..........15/03/2011 ari 2 aku telah kehilangan seorang rakan satu kolej dan teman terawal semasa menuntut di IKIP International College dulu............
nama arwah, Zurina Kalthum Abdul Majid......................seari sebelum arwah meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya..... aku ade tweet ngan arwah.....arwah bgtau aku everytime die bace paper Sinar Harian...mesti die nak crik byline aku.....arwah kate die bangga ada kawan wartawan mcm aku......aku rep tweet arwah dengan ckp mcm nie...."eh aku malu n terharu la..penulisan aku bese je kot".....then arwah kate...."meh sini aku jd peminat ko"......mmg aku terharu bile arwah ckp mcm nie....ye la...apa yg lebih memberi kepuasan kepada seorg penulis bila tau org bace story yg die wat...........sangat2 terharu............then last pesanan arwah yg aku x kan lupe smpai bile2 n cube lalui dalam idup aku yg ngah berserabut nie........
"EQEE HAVE A GREAT LIFE YA.... ;)" .............mmg aku akan ingat zue pesan ko nie...smpai bile2......bnyak jugak kenangan kite same nie....bile nak diingatkan blik....
ingat x kita pernah naik satu bus dulu...blik Kuantan.......dari JB....mak ayah ko ngan adk ko Zarith kalau aku x silap anta ko......aku ngan mama baba aku ngan adik2 aku kite salam2 then naik bus same2.......aku ingat gile zue ko tido je mase dalam perjalanan 2.....ko bngun pn sebab ko nak membuang air........hahaha....mmg kenangan semua 2...........................gaya ko........ko tau x zue........aku terbayang2 gaya ko......muke ko....style ckp ko...style duduk ko.......muke bru bngun tido ko.........ntah la zue......aku terbayang......x sangke aku....tp kan nak wat mcm mane.....x pe la zue........aku doakan ko sentiase.....ko jgn risau...............Al-Fatihah untuk ko!!!
ok cite kisah sedih pertama dah habis dh.....nie skang nak cite pasal kisah sedih kedua...........
malam aku dapat tau Zue dh pergi....aku jumpe Susan......dia nie budak keje kat MStar........
terkejut die nengok keadaan aku...........die kate....."ko x makan ke beb??? nape ko kurus???????Ya Allah mase kite kaver boling ari 2 ok lagi aku nengok ko...." aku nak wat mcm mane???
aku x de jawapan ntok soalan ko......ape aku boleh ckp is that aku mmg merana............cukup la kot.................semalam (23/03/2011) aku melepak ngan Nyan, Joe ngan membe Joe, Mici...........overnite.......n kami lepak Canai Kafe, Subang.....SS15......
tempat nie aku la bg idea kat joe....mintak beliau bawak aku pg cnie....so lepas joe amik aku n Nyan kat umah....Joe amik Mici kat umah die......well aku x knal membe Joe...tp so far sume boleh layan kepale.........Joe mintak aku janji sumtink ngan die...tp Joe SORI aku mmg x boleh janji......aku pk mase depan Joe tp ape la pmpuan mcm aku ade lagi..........aku pn dh x tau Joe....menangis aku.....tp betul aku x boleh bendung.......aku letih.....aku pnat............aku x mampu wat ape2 Joe...............Mici tnye aku..."dh bpe lame p****s??" aku kate sebulan lebih......die kate...." dh lame la 2......if owg lain 2 minggu dh boleh lupe..." die mule bukak cite pasal die yg dh 5 bulan lalui bnde nie......die kate jgn duduk sowg2 lepak ngan membe.....bg x rase kite ingat........
die pn masih dalam fasa memulihkan diri........n still pakai rantai yg ade nama owg 2.....wah....Mici aku tabik spring kat ko....even aku bru knal ko semalam......tabah idup ko......tp aku x setabah ko......
tp kan sampai bile aku nak mcm nie...........masalah nye aku x de ati dh........nak wat sume bnde....aku bodo......mmg pn....sengal jugak.........diowg kate rilex....aku cube tp x bole.............aku nak lari...tp aku bukan idup mcm dalam novel or cite Korea kan........happy ending is never ever gonna happen in my L*** story......never ever..........tp kite x tau kan Allah maha mengetahui segala sesuatu................tp untuk mase nie aku x nmpak lagi......gelap dunia nie.........sesat dalam hidup sendiri.........pening.....n x tau nak wat pe.................aku nak crik ramai membe....berjuta-juta lemon......boleh.........................letih sudah.........n ha menyimpang jap........aku suroh si dia kol td.......n si dia still ckp bnde yg wat aku sedih.......si dia kate jgn lagi keluar or berjumpe ngan kamoo..........fahamilah si dia...aku dh pnat ngan sume nie............aku dh xde apa2 lagi ngan kamoo.....jgn la si dia bising n mule membuat air mate membasahi pipi lagi.......lame2 aku boleh jadi Kassim Selamat tau x?????????letih la......letih......dh la......kamoo ckp cukup la meraung n jadi tisu.....si dia ckp dh la jgn ade ape2 lagi..........mane kekuatan aku if terus mcm nie??????
k la....aku dh penat.....n dh x larat nak wat ape2 lagi................aku ade Allah je skang nie....mengadu pada Dia n aku tau Dia dengar....maha suci Allah....
p/s: kami blik umah pukul 6 pagi td (24/03/2011) hahahaha!!overnite namenye......ok aku dh besar kot aku boleh wat ape aku suke asal jage diri kan????pas makan kat Canai kami pg Taman Tasik Titiwangsa.....bergamba sakan......nanti aku upload picca 2 sume ok...............ntok entry akan dtg la..nak mintak pada Hincik Joe dulu........n part yg pling best kami pg umah hantoo.......bukan umah hantoo yg masok nak kne byor 2....bukan...nie real pnye umah hantoo....woooiiiii seram wooooiii...n aku nmpak ................(entry khas akan dibuat..tunggu.......)
ok la.....time kasih sebab sudi baca entry panjang tnpa picca ini saya doakan anda semua dilimpahi rahmat kurniaan Allah...Amin.........
Assalamualaikum..............

Tuesday, March 22, 2011

SI DIA BERTANYA ITU DAN INI...

ASSALAMUALAIKUM semua.......
helloooooo...vannakam......ni hao................salam 1 Malaysia.....
ok...kat mane nak mule ye........
x tau la.....yg pasti dapat fon call dri si dia kejap td......seperti biasa...bercakap itu dan ini.....dan akan menyentuh mengenai kisah dulu2 milik ku....maaf untuk si dia....bukan aku tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan.....
bukan niat untuk merahsiakan apa2....tp ukup la jika alasan yang aku berikan padamu itu...
kami tidak ada jodoh lagi....usah ko tnye or ko ungkit lagi.....siapa yg memutuskan perhubungan selama 4 taon itu tidak perlu lah ko amik tau lagi........mungkin ko rasa bersalah atas apa yg terjadi.....tp si dia.....dia yg ku puja selama nie mmg dh x nak nie sume.......

setiap hari aku terkilan dan menyalahkan diri sendiri....mungkin jika aku lebih begini dari begitu...jika aku begini dan bukan begitu...jika aku mcm nie dan bukan mcm 2..........
terkilan dan menyesal tp x pe la...nak buat mcm mane....sume nye telah berakhir.......
si dia buat fon call lagi bertanya soalan yg sama...ko katakan padaku apa yg harus aku katakan....tp mcm mane kalau si dia menuntut janji.....
aku dh x phm ngan sume bnde nie...
aku tersepit antara si dia dan dirimu........

akhirnya....aku juga yang mengalah bia sume owg puas hati dan tidak ada yg terluka....
aku?usah ko tnye aku....aku tiada air mata...aku kental....aku wanita hebat.....aku mampu menahan air mata dari menuruni pipi.....syg cintaku letak di tepi janji semua org,.,si dia....kamuu merasa bahagia....aku??kebahagianku hanya kamoo aku bahagia bila kamoo bahagia....

salam tulus...untuk si dia....syurga ku padamu...
untuk kamoo...maaf aku hanya ada kamoo terkadang aku terlupa bahawa ko telah pergi dariku....

Friday, March 18, 2011

HATI RIANG...

hola peep in blogger land.....

hahahahahahaha!

ha nak cite la nie kan.......esok (Sabtu) aku nak pg ke Melaka Bandaraya Bersejarah....wah cuti2 Malaysia ke aku nie kan?

xde la.....aku pg Melaka sebab kazen aku....Abg Erry (aku pnah wat entry untuk die nie sebab terkunci dalam bilik kat umah die) nak kawen.....ha dh 28 x silap umo die nie..........

dh beso dh pn....wajib la dh menikah............so wife die owg Kelantan...name Kak Dina x silap....2 je la kot serba sedikit latar belakang pun..x kenal la sebenarnya...



so esok plan nye mcm nie........nak gerak dari Shah Alam ke Kajang..amik Kak GG.....

Ain aka Papan x tau la join ke x....n Rifhan akak Nyan aka Ifan pn x tau join ke x kembara ke Melaka nie............tp kiteowg; aku, Abg Qayum (si pemandu kete) n Kak GG nak bergerak or betolak pukul berapa dari Kajang...sebab nye kami semua kena tunggu family...(Cik Om n the rest sampai at list Pagoh ntok kami mulakan perjalanan...)

ok fine post ade problem pulak..
aku dh taip pnjang lebo die klua nie je blik semula.....
x pe..
next time ok aku update entry baru je la...untuk kisah sedih berturut2...

Tuesday, March 15, 2011

ATI BERAT MCM ADA BATU HEMPAP...

Hye assalamualaikum semua pembaca-pembaca belog kecintaan ku ini...
ha dah bpe ari rasenye since aku last update belog nie.....
hahahahahahaha!
ha nampak itu tajok untuk entry kali nie??
ya itulah perasaan yang aku rase mase menulis entry kali nie.....
dengan loya nye.....dengan nak muntah nye......lengkap la....sakit kepale nye...semua ada la bak kate owg tua.....
knp ntah la aku x tau.....sebab aku bukan doktor......maybe aku mkn x teratur kot beberapa bulan kebelakangan nie.....sebab 2 la jdi mcm nie.......selera xde nak wat mcm mane ye........mcm mkn pn x de feeling kenyang ke lapor ke....xde perasaan....

Ok...........ntah la......mungkin bnde nie ade kaitan ngan apa yang berlaku lately nie kot......
sume yg jd ada hikmahnya..
ye aku tau 2......dan skang nie aku hanya mampu berdoa yg ati aku boleh jd kuat....x perlu la rasenye aku ceritakan apa yang terjadi cukup la jika aku kate kini aku telah sendiri...ye....
xde sape2 lagi ngan aku sekrang nie....
mungkin owg boleh kate...
alahhhh it not the end of the world la............ya btol...
tp untuk berdiri semula di atas kaki sendiri selepas semua impian musnah mmg menyakitkan ......
bukan sesuatu yang mudah.....apa yang mampu dilakukan adalah berdoa....setelah ikhtiar ku sudah abis di sini.......hanya tangisan yang menemaniku........sepi yang aku rasakan amat mencengkam ati.......tp ALLAH maha adil dan maha Kuasa......

setelah sebulan aku kini lebih gembira.....tipu jika aku katakan aku dh pulih sepenuhnya.....so mmg berat bnde nie nak lalui....apa yg aku boleh katakan kat sini is aku mmg gembirakan ati sendiri dengan idup dlm dunia ku sendiri............blik keje,,,pg keje...abis kan sume keje..........
gembirakan ati dengan menyanyi sowg2....hiburkan ati dengan membaca novel..berat sungguh windu kat ati...tp aku x boleh dtg pd die..sebab die dh terlalu terluka ngan sume bnde nie........

so kesimpulannya aku mmg kne kuat ntok menghadapi cabaran nie sume...bukan sekejap 4 taon masa yang lama..........ckup lame ntok kita tnamkan sayang ntok sumone....ckup ntok wat kite jtuh cinta berpuluh kali ngan owg yg same....jodoh ku smpai disini....
ckup la.......

p/s: jika kita mencintai sumone jgn cintai nye lebih dri kita mencintai ALLAH...dan kita kne sentiasa bersedia jika dia bukan jodoh kita......

so renung-renungkan dan selamat beramal... :)

Tuesday, March 8, 2011

ANGKAT BENDERA PUTIH

Ha hye sume i mean hye uoolllsss...(tetibe je)
haha!
ok aku surrender je la kan.......
tetibe je kan.....
pasal ape...
bnde ape...
standard la soalan 5W 1 H.......hahahahhahaa budak journalism tau la bnde nie......
ok bebalik kepada tajuk kite hari ini tuan2 dan puan2.....
adik2 abg2 kakak2........

ha mmg aku dh surrender......surrender dari melakukan perkara berlawanan dengan apa yang disuruh..
haha!aku ikot kan je skarang nie.......x pe kot....bio je la,,,,malas tau nak pk.....ape yg pnting nie wish list aku wat masa nie...

Wish list.....treng...tink...tink....(wat bunye if ade bnde shining2 dlam cite katoon..)
1) Kereta....ok sgt memerlukan ok????penting!
nie dh bukan kemahuan lagi nie tp keperluan....penting nie.....
2) Kerja.....ye aku tau aku dh ade keje.....ye...tau...maksud aku kat sini nak cube crik peluang lagi bgus.....n cube mantapkan diri dalam bidang penulisan........yek2 je kan??
haha!
x pe la yg pnting aku bhagie mase menulis mcm 2.....

2 je la kot..
btol kate owg..kite jgn pk owg lain pk je la diri sndiri dulu..
even ati x bhagie.....
hahahahahahahhaha!
ape pn.....
pekak kan telinge anda...
bisukan mulut...
kite ikot je...
smpai mase nanti kite akan pg jugak.....
x phm...
x yah phm...
k la bye2...
adioss!

Sunday, March 6, 2011

MENYEPI

Ya Allah....windu nye nak update belog yg dh bersarang kot rasenye....
maaf la ye.....saye akan cube memperbaiki kelemahan ini 'nanti' (penangguhan kerja amat tidak baik ye).........
ok berbalik kepada cerita kite.....saye memang sejak kebelakangan nie agak sibuk ngan idup ....
maklumlah saye nak membuktikan kat sume owg saye mampu berdiri atas kaki sendiri...
kerja dan membanting tulang........dengan keadaan berseorangan di Shah Alam selain jauh dari parent dan negeri terchenta......hihihihihi.. (tetibe dh x bese pulak tulis singkatan).........
ok ape pn.....saye cume nak berbalik kepada tajuk kite hari ini...menyepi.......ye...saye telah menutup akaun FACEBOOK milik saye kerana atas sebab tertentu.....minta maaf tetapi saye tidak akan membukanya kembali.....sekian.....mungkin ramai yang bertanya kepada saye....
1) eh....iqlil kenapa off fb? (singkatan FACEBOOK; SUME OWG TAU)....
2) Hai syg la sume kawan2 fb awak kan?....
3) Abis gambar apa sume dlam 2..syg nye dh bnyak yg diuploadkan....

ok nie mungkin antara soalan la...tetapi saye rase saye tidak lah sefamous BEYONCE sehingga owg nak tau ape die wat n lalui (perasan hebat...n motif same kan diri sendiri ngan Beyonce??)
cukup la klau saye kate menyepi itu lagi baik......
hahahahahahahahahahhaha...susah juga ye klau kehidupan peribadi kita di ceritakan orang di sana sini....lebih teruk ia memberikan kesan kepada kehidupan seseorang....
jadi cukuplah saye katakan saya mahu menyepi dari dunia siber......cukup lah kawan2 yg saya kenal dan ada di depan mata....tidak perlu rasenye kenal dengan mereka yang berada jauh di Indonesia atau mereka yang sedekat di sebelah umah....(pendapat saya shj...sile pk demi keperluan masing2 time kasih)...

apa pun.....belog nie akan menjadi peneman saye di kala sunyi....mungkin....tetapi saye tidak boleh menjanjikan pengupdatetan belog sepanjang masa....(pekataan xde maksud di situ....sila buat2 phm sekian)...............
kerana saye mempunyai komitmen lain......dan saye perlu memikirkan kehidupan saya juga....cukup lah rasenye jika kita asyik menjage hati dan perasaan owg sedangkan mereka tidak pernah mahu menyelami perasaan kita...apa yang kita mahukan.......

mungkin betol belog ini membosankan....hanya ink bewarna hitam menari di atasnya....
tiada gambar.......hanya belog yang membosankan.....tetapi jika anda membacanya saya bersyukur....

terima kasih.......
jika panjang umor Insya Allah kita akan bertemu lagi....
Assalamualaikum....