BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 21, 2011

IM HURT!

Hell to the O everyone....
haa beria ckp omputih mlm2 buta nie kan.....
ok2...Assalamualaikum...hehehehe!
lame jugak x update belog kecintaan nie kan..
dh bersarang ok saye tau....

haaaa...
im hurting inside....
haaa senang direct je...
x nak dh bunge2...
mls.....
ape kisahnye nie....
xde pe pn..........
well it too complicated......
bile kita syg owg tapi kita rase mcm juz jd option kedua....
:))
nice laa kan???
haaaaaa....aku dh x tau nak ckp ape....
saket hati bila owg2 x sepatutnya letak pix die dlm belog ke fb ke kepunyaan sendiri...
hahahahahahhaa!
mcm budak2......
haah mmg mcm budak2.......
but i also have the right.....
aku bukan patung yg x de feeling ok??
aku pn ade rase saket jugak...
yeee owg nmpak aku sengeh....
gelak2 bersenang ati...
sape tau what i hide inside??
aku bnyak wat hal lately nie,....
klua mlm balek pg2.....
x senonoh...
melepak sane sini....
tp tau x ape punca nya.......

dh laaaa...
x guna kan nak ckp lebih2......

P/S: Im yours forever but if other peep want you too you should choose....n be tegas about it laaaa.....jgn berdiam je.......i saket kot...............................

*PIX RAYE AKAN DIUPDATE LATER.. (DH BASI)

Assalamualaikum...... :D

Wednesday, September 7, 2011

HELLO!

hYE assalamualaikum...
haaaa...mane nak mula ye....
sebelum 2....rasenye belom telambaat lagi laa nak wissh...
Happy Eid Everyone!!!
ok2 i know...nie dh raye keberapa kan???

but still nak share my raye experience for 2011...

ok....raye taon nie mmg gile........
since i baru dpat kereta baru...alhamdullilah...
so mmg beraye sakan....

pg Melaka laaa...Gemencheh laaaa..
haaaa amek kau....bejalan sakan....mmg x kje kan duduk umah laaaa...mcm ape je...penat die pn terbaik laaa kan..

ape pn seronok...ngan famili member sume...

so later aku upload pix pulak ok...

tunggu!!
assalamualaikum.....

Sunday, July 24, 2011

FRESH!

Assalamualaikum...
Ya Allah lame sgt nie aku x uodate belog kecintaan nie....
bukan ape...bukan x nak update....
tp malangnya....beberapa kali try bukak blog tp x boleh sign in....
apekah ????
belog dh gilak kah???
no komen........

ok ......
disebabkan dah lame nooooo x update ini belog...
banyak nak berceita....
itu ini....
mcm 2....
mcm nie.......
waaaaaaaaaaaaaaa.....
tooo muchhh!

YG PERTAMA
Aku yg dulu single mingle...
sekarang dah x lagi.....
kini berdua lebih baik.....
ok owg nye sape??
kowg dh tau kot........
mamat yg aku ade wat entry kate klua dinner date ngan beliau...
yup2...
mamat 2 laa...
Mohd Safiq Iqhbal Zulkefly...
:D
kehidupan so far....
dh x sunyi mcm dulu...
happy jugak.....
ade kawan gado...
kawan menyakat (die laa sakat sebenarnya)
kawan makan....
masih terlalu awal...
tp aku akan wat satu entry khas mcm mane kejadiannya..
:D


YG KEDUA
Gaji aku naik....
Alhamdulillah....
syukur atas kurniaan tuhan....
aku rase happy.....
nie bermakne aku bukan keje main2 dh....
dh mula serius nak bina hidup sendiri......
:D

YG KETIGA
Happy ngan kawan2 baru....
Elis, Mawa, Im, n SUDAH TENTU Lisa!
mereka sgt happening...
ketawa je bile ngan diowg.....
:D

Alhamdulillah.....

ok laaaa...
nie bru permulaan...
aku update lagi ok nanti....

Assalamualaikum.....

Monday, May 23, 2011

PETUA SI IBU...

Assalamualaikum semua...

ha sihat ke semua pembaca belog bersarang nie??

aku harap sihat la ye hendaknye....

aku?

sihat alhamdullilah...

semuanya ok.......

ok la...selepas membuat pemeriksaan kesihatan aku bertambah baik....

:D


ha tajok ari nie?

hahahahahahahaha!

pelik kan....

nie la jd nye bile kite bekerja dengan kaum ibu....

(bukan mengutok tp memuji)

mereka akan berborak mengenai anak2 mereka...

pengalaman ketika melahirkan.....

penyakit bayi mereka mcm penyakit kuning dikongsikan...

*sgt berguna untuk aku yg single nie........bukan ape..bnde2 mcm nie susah nak blaja dari buku...hanya mereka yg berpengalaman je bole cite...


so cedok la mane yg dapat.....

ape daaa...bukan ko ade anak pn...

pakwe pn x de....

tteeetttt~

x pe la.....

nie sume mungkin berguna time kite dah menempuh bende2 nie kan.....


haiissshh...

jujur la ....

mama memang jadi tempat aku merujuk perkara2 mcm nie...

akhir tahun ari 2..

ade sowg kawan....

kak ema nama die....


bersalin...

n air susu breast beliau x bnyak..

so call mama tnye petua......

:D

alhamdulillah berkesan.....

untung laarr buat baby dan ibu nya sekali.....


ok 2 je la kisah simple nak share......

nanti free kite soseh2 lagi ok....


Assalamualaikum.......


Saturday, May 21, 2011

I TALK B4 MY BRAIN THINK...

Assalamualaikum semua....

ha apa khabar??

sihat x?

aku???

x sihat....

not good...

something happen to me....

i juz hope that everything going to be ok....

:D


ha ok berbalik pada entry kali nie....

penah x alami situasi mcm nie?

kite beckap ngan penoh excitednye tp sebenarnye menyinggung perasaan owg lain....

bile pk balik bru tesedo...


CONTOH SATU

Eh i bukan nak usha mamat 2 pn die bukannya hensem lagipun u minat kat die...

(bile pk balik...kite ngutok owg yg kawan kite suke...pastu pasal usha..pk kan ape membe kite rase)


CONTOH DUA

ORANG 1: jom lepak mamak...

ORANG 2: sorry la i x lepak mamak geli je mamak...mamak bukan sedap pn...

(kite mungkin menyinggung kan?? tp kite x sedar kldg2...bukan2 mostly! )


ok tepk rite now 2 contoh 2 je....

bnyak sebenarnye....esp bile dengan kamoo...

mmg ade je bnde ckp x pk........

then mule la cuak sendiri...

hakhakhakhakhakhak............ape daaaa....


k la...cukup dulu...

my heart is in pain....n it true.......

but i hope 2 see u soon.....

take care....


Assalamualaikum...


Sunday, May 15, 2011

C.I.N.T.A

Assalamualaikum semua....


ha sini mari dekat mari dekat...

aku ade satu kesah tipikal manusia kini....

CINTA...

cinta buta katanya...

cinta mati bilangnya..

cinta sejati ujarnya...


Aku ade satu kesah tentang CINTA mati si Maharaja pada seorang Gadis Coklat...


ramai menganggap percintaan mereka hanya picisan....

hanya tempat si Maharaja memuaskan nafsu....

maklumlah sifat si Maharaja yg menjengkelkan sehingga mampu membuat wanita-wanita lain muntah...

Namun, tidak.........

tanggapan orang itu dan ini meleset...

sudah terang lagi bersuluh cinta si Maharaja untuk si Gadis Coklat adalah CINTA mati...

Gadis Coklat nyata menjadi nadi si Maharaja yg tenang bersemadi di takhta hati si Gadis Coklat...

mereka bercinta bagai yg lain....

tetapi tiada ucapan cinta yg dilemparkan dari mulot si Maharaja mahupun si Gadis Coklat...


(rasanye aku cinta itu bukan untuk diucapkan...begitu kata mama...mama menambah jika benar ia diucapkan ia akan menipu kita)


musim berlalu......

Gadis Coklat pergi meninggalkan si Maharaja..

pergi meninggalkan cakerawala ini....

pergi bersama penciptaNYA...

si Maharaja menghilang kan diri.....

entah berpijak di tanah mana pn tiada siapa yg tahu.......


--------------------------------------------------------------------------------------------


Aku ade satu kesah tentang CINTA sejati si Kuda Putih dengan Arnab...



bagai ada kuasa magnetik dan magikal bila mana si Arnab mampu merasakan kehadiran si Kuda Putih...

tidak kira apa yang terjadi kepada si Kuda Putih tidak kira matahari memancarkan cahayanya atau ketika malam meliputi cakerawala ini si Arnab tetap merasakan si Kuda Putih...

penipuan, pengkhianatan, kasih sayang, cinta, rindu...

segala rasa dan segala kehitaman hati si Kuda Putih mampu dirasakan Arnab..

namun, si Arnab tidak pernah membenci si Kuda Putih...

si Kuda Putih yg kelihatan polos...

hati si Arnab sentiasa mendoakan yg terbaik buat si Kuda Putih...

kerna hanya Arnab yg tahu apa ada di dalam hati si Kuda Putih...

hanya ada Arnab.....

hanya ada Arnab.....

hanya ada Arnab.....


kesah si Kuda Putih amat misteri...

tampak kasar dan hina....

walaupun diselubungi warna putih polos....

cintanye untuk si Arnab tidak pernah berkurang....

apa sahaja dilakukannya adalah untuk si Arnab....

Hatinya meruntun saat si ibu Arnab menghinanya...

Hatinya terluka saat si ibu Arnab memperlekehkannya...

si Arnab? hanya mampu melihat si Kuda Putih melelehkan air mata hati....

kesian....itu kata2 si Arnab kepadanya...

kerana cinta yg terlalu..

si Arnab mula meninggalkan si Kuda Putih....

namun, dek kerna hambatan rindu berlari si Arnab dengan lajunya pergi ke padang hijau bersih..

padang terbentangt luas....dengan angin sepaoi2 bahase lalu berjumpe dengan si Kuda Putih...

dikesatnya mata si Kuda Putih....

di tekapkan kepalanya di jantung Kuda Putih....

"maaf andai aku melukakan mu wahai Kuda Arjuna Putihku'

bertaut kembali CINTA mereka...


lalu tahun berganti tahun...

akhirnya si Kuda Putih putus asa........

tinggal la si Arnab menangisi pemergian si Kuda Putih dari idupnya yg nil ....

dari idupnya yg itam.....

selamat tinggal si Kuda Putih....


----------------------------------------------------------------------------------------------



si Arnab sendirian kini.....

lalu dtg si Maharaja dari satu tempat jauh...

magikal kan?

dia berjaya membuat si Arnab ketawa...

malah si Arnab juga membawa pulang si Maharaja ke tempatnya...


hari berganti.....

kini mereka hidup dengan diri masing2...

masih berharap agar si Kuda Putih kembali...

masih berharap agar suatu saat ada pengganti si Gadis Coklat buat si Maharaja.....


CINTA bermacam kesah....

yg mati dan sejati tetap menjadi penyeri hati......


Assalamualaikum.....


Saturday, May 14, 2011

HEY I'LL BE WAITING YOU..

Assalamualaikum semua....hye hye hye..... sihat ke? aku? alhamdulillah.. XOXO ntok sume yg tunggu entry nie...

maklum lah,,,x hebat mane pn belog bersarang nie...



sikit je entry nie....


I'LL BE WAITING YOU...


Ok.....nie mmg entry untuk beliau....sape tau, tau la kot sape x tau x tau la kot...

(ape la die nie melalut agaknya...kesian nengok nasib die...)


:D


ckp la ape pn......aku mmg akan tunggu sampai lebam.....itu yg diajar dari awal.....


p/s: aku kini semakin tenang.....menjalani hari2 tnpamu seperti biase.....dh tiga bulan......masih rase itu segar di ati.....

take care <3


Sunday, May 8, 2011

I DUN CARE...

Assalamualaikum semua......

ha since ari 2 x update kan belog bersarang nie...siapa tunggu entry baru time kasih........

(perasan ada owg tunggu kan)

:D


ha ok entry kali nie....

I Dun Care...


kadang2 dalam idup nie...

kite kene pentingkan diri sendiri....

x boleh terlalu pk kan owg lain.....

bukan aku bertuka jadi jahat ...

tp bile kite baik sgt nie akhirnye kite sendiri yg x bhagie.....


so skang nie mmg aku dh jd bitch....

tteeettt (mencarot di situ)


sorry la lepas nie aku bukan Eqee yg dulu......

sebab aku rase penat....

so kite ikot je game yg ngah dimainkan nie....


sebab aku tau ape ko pk....

ape ade dlam ati ko......

haha...

maybe aku bukan sape2...

but one day.....

who knew....


Aku jalani idup nie mcm bese....

masih bersisa sakit nye 2......

tp x pe.....


*saba itu cantik mawar.....


Assalamualaikum.....



Sunday, May 1, 2011

OK TIZ IS NOT COOL...

Assalamualaikum semua...

juz a short entry i guess...


juz nak bgtau....now dh pukul 8:51 pm 1/5/2011...

i suppose to be in the bus untuk balik JB..

but guess wat??

teke i kat mane??

yeeaayyy..

stuck in the office........


yeaaayyy..

n yg wat lagi sadis....

Mister Edward Cullen mcg n asked about it...

bole pulak nak takotkan kite tiket dh xde.... T__T


adeehhh sadis sungguh...

n bg cdangan pulak....suro superman amik terbang bawak pg JB...

tanx awak...cadangan awak membantu sangat!


:D ...

nggeeee~~~~


ok i juz dun know wat to do now....

juz beserah pd takdir..................

hope tiket ade la......


p/s: he is in trouble....but i juz cant stop thinking bout you.....

i didnt wanna make it hard 4 u guys......

but pliz do take care of him la............

i juz want him to be happy bukan suffer....


:D


ok la....Assalamualaikum....

Thursday, April 28, 2011

CUBA JADI SAYA...

Assalamualaikum semua.....

ha entry kali nie...

pendek je la...

x de idea tp gatal nak update kan??

nnggee~~~


ok here it goes..........mungkin aku dh semboh tp x sepenuhnya.....

penah dengar owg ckp senyum bukan ubat pada duka tetapi penyamaran supaya owg keliling anggap kite dh ok.....


so 2 la yg aku wat.....

berpura-pura kuat....

pdhal tiap2 malam menangis...

ade sape tau n denga?

ade...

Allah...............


tenang la ati................

jgn risau....

i ok je......


n u....yeay u ..u know who u are....

juz take care......


Assalamualaikum...

Sunday, April 17, 2011

MAKIN JAUH..

Assalamualaikum semua.....hola.....sihat x semua??

aku ? Ya Allah..masih batoking king king....

:D

makan ubat??

nah!!eeuuwwwwww~~

:D


ha entry kali nie........emmmm....

mcm dh pulih tp aku kne admit sebenarnya aku takot kehilangan die......

aku kuat.....statement di atas bukan untuk membuka kelemahan di ati.......

tp rasenye aku kene kuat.......

KUAT sgt9....

aku tau aku kuat....

aku ade mama, baba, juny, ushee.....

rifhan..........semua sekali...

ramai x boleh nak sebut name satu2....(esok x abis)

diowg mampu wat aku ketawa........

even jauh kat dalam ati nie....aku dh nampak die semakin jauh.....semakin jauh dari aku........

takot?

ye.......aku takot.......takot die hilang....tp ape yg mampu aku wat?

nothing kan?

sakit ok bile benci je yg kita nmpak....

sakit ok bile marah je yg kita dapat.....

:D


aku kuat .....

n tanx to YOU......

my day fill with laughter!!

n obviously im stronger bcoz i feel ur energy.....

tanx KAWAN!

u made my day fill with happiness!


p/s: im afraid that u will go forever....but now i realize nothing that i can do...im alone without u...n i have to fight the loneliness....juz be happy so that i can share ur joy...


Assalamualaikum....

Friday, April 15, 2011

BILA HATI MULA SEMBUH...

Assalamualaikum.....hye dh beberapa ari since my last entry kan??

:D menunggu ke??x kot..x femes pn belog bersawang nie.......:D


ok entry kali nie pndek je....

aku juz nak bgtau ade someone dlm die x sedar dh bejaye wat aku senyum....

time kasih kawan!

kau wat aku senyum ikhlas setelah hampir 2 bulan....

ya!

2 bulan x ketawa dtg x pnah dtg dri ati...

kau hebat..........


mmg sgt hebat!!!

berjaya wat aku senyum n ketawa sekuat hati.....

aku kini semakin sembuh!


tanx 2 u....

im now more stronger....


sape die?

nanti bile smpai waktu dan ketika nye aku tunjuk pix die n kisah nye....


tp bukan skarang...

tunggu segalenya sempurna dan sembuh seratus peratus...


p/s: kamoo semoga berbahagie....aku doakan kamoo dri kejauhan....I Miss You...(x mampu membohong hati)

tp ini yg kamoo mahukan kata2 mu sentiasa di ati ku....


Sunday, April 10, 2011

BERTUDUNG BIAR DARI HATI....

Assalamualaikum semua......ha sihat kah???aku?batok terok ok..........

tp x pe....gagahkan jugak menaip entry nie....

:D

(statement poyo: pdhal kat opis je nie)



ha entry kalinye agak sensitip jugak kan??

hahahha...

bukan ape tetibe pulak tepk kat kepale otak nie nak masok kan entry yg bunyi gitu gaye....






ok kite nengok picca kat bwwhhh nie....

(sumber picca: HINCIK Google..)








kan manis kan????ayu sume ade la......


tp yg aku sakit mate sgt nie if pkai tudung mcm kat bawah nie.......


(aku pn x bertudung tp jgn la nak malukan tudung yg ko pkai......)









mmg setiap manusia ada hak nak pakai apa dia punye suke....

tp malu kat owg yg menganut agama lain nengok owg kita Melayu Islam pakai mcm nie....

kite kne hormat la diri kita...

n pndai bawak diri..............



p/s: nak bertudung biarlah datang dari ati yg ikhlas....

sebab bile kita ikhlas kita akan ikot apa yg sebenar2nya di ajar oleh agama......

bukan ikot trend bagai...

sebab abis musim abis la togel kepale kowg......


berfesyen x salah....jgn silap fesyen sudah.....

jgn terase la ye..nie cume pendapat aku...

aku pn x de la bertudung......tp sakit jugak mate pndang yg bertudung tp baju ketat mengalahkan aku yg free hair....


Assalamualaikum...........

Wednesday, April 6, 2011

KALAU AKU MABOK...

Assalamualaikum semua........hye..hye.......ha entry kali nie berbunyi agak pelik kan....

KALAU AKU MABOK....

ha what if im drunk?

nie omputih nye la kan....


ramai aku nengok...kalau kita mabok....maksud aku minum arak (*hal ini HARAM di sisi agama ISLAM).....

mesti kita dah x kan ingat apa2 lagi kan???

maksud aku kalau kita betol2 mabok....apa yang kita cakap n buat mesti kita dh x kan ingat lagi kan??


ha itu la impian aku sejak dua bulan lalu.....

aku nak berkeadaan seperti owg mabok yg x ingat apa2.....

ha??knp??

:D


x payah la tau.....................

yg pasti otak dh mengong n x berapa nak sihat.....

sakit sane sini.........

mengarot dan mencarot di dalam belog ini memberikan sedikit kelegaan....

time kasih BELOG!

:D


ok la.....

p/s: terbayang-bayang di minda untuk mengajak Hincik Qmal melepak ini malam...

since esok cuti.....

Hincik Qmal...JOM!

tp nak melepak kat mana???

ntah le.....aku pn x bape nak pasti............

mungkin Taman Tasik Titiwangsa boleh dipertimbangkan....

bwk bekal2.....picnic2....

motif??


Ok la......nanti ape2 kita update lagi ok.....

plan di atas belum diberitahu kepada Hincik Qmal......

sile bersaba....

kerana Hincik Qmal burung hatoo....

jd beliau tidak akan hidup di waktu siang begini..........

tunggu malam menjelang baru bgtau n kita nengok beliau bersetuju ke x..... :)

picca n entry khas untuk malam nie jadi ke x..akan diupdate khas kan....(ape da bahase ko)

so tunnggguuuuu....


Assalamualaikum.......

Tuesday, April 5, 2011

IM TIRED OF THIS S**T.....

Assalamualaikum semua yg sudi jengok belog x seberapa nie kan...............time kasih tulus dari ati aku......;)


ha entry kali nie bunyi agak penat kan.....

mmg aku dh penat.......

penat sangat9 kot................

*penat menjage ati owg keliling aku.......

*penat menjage ati owg yg tiap2 kali akan sakitkan kita...

*penat jage ati owg yg nak kite ikot ckp die setiap masa.............

*penat wat sumtink yg bukan datang dari ati.................


aku cuba wat yg terbaik.....ikot ckp semua owg....

bia la semua puas hati kan.....

coz aku x sampai ati nak kate tak boleh ke.....

x sampai ati nak kate aku tak nak............

aku x sampai ati..................


kesian kat diri sendiri.....

tp lagi kesian kat owg keliling aku...............

nape ntah....senang je ati nie tesentuh........

bile mintak tolong.....

wat la mcm mane pn.....

tlg je....

aku syg n aku x sampai ati..............


sengal kan??

bodo kot.........

tp.....tuhan ada......


k la....penat nak menaip entry mcm nie........

letih......


sekarang cite lain pulak...

semalam aku mcg dengan Hincik Qmal.......

well mintak number Hincik Fayadh.....

boleh mcm 2???

nak ajak melepak..........

mungkin Hincik Qmal x bg.....

Elleh anda sangat9 kedekut.............

n saya sangat9 menci dengan pangai kedekut anda....

*Hincik Qmal kate nak protect S***.....

konon la kan????

ingat x tau.......

:D


so mintak punye mintak....dengan mcm2 gaya last beliau ckp....sile mintak dengan Sara....

n pakai nama I......(maksudnye beliau suro pkai nama beliau....mekacih Hincik Qmal....*wink*wink* *(wat muke cumel)..............


gaya 1...

mintak kate I nak try mamat 2........

die x bagi ....

then aku bebel la kate asal jelez ke....

die kate sebab jelez la die x bagi.....

ha ape lagi.....

kate la x pe la.....


gaya 2......

*i mintak sendiri je dengan die nanti...bile kita lepak same2....

**i x nak ajak die bile kita melepak......

*ek elllleeehhhhh.............bg la i num die........

**i bukan ape la...i nak protect S*** sebenarnya...


kesimpulan die.....

Hincik Qmal mmg kedekut......................


:D


p/s: kedekut kan??

x pe la...

Hincik Qmal I dh dapat pn num tersebut....

dh sms dh pun malam td....

tp ade lagi cite nanti I cite ye pd U Hincik Qmal....

tunggu ini malam.............Ai....Ai Captain........

:D



Saturday, April 2, 2011

WHAT A SMALL WORLD WE LIVE IN...

Assalamualaikum semua........

hye......entry petang ini mmg amat common kita denga...bile kita terjumpe atau terserempak dengan owg2 atau rakan2 yang suatu ketika dahulu kita kenal.......atau pernah jumpe sebab satu event ke ape ke kan.....


what a small world kan?

ha nie la ayat yg akan keluar dari mulot kita selalunya kan....

ha...itu la yg terjadi pada aku......

aku jumpe bekas budak sekolah aku dulu....

SMK Sultanah Engku Tun Aminah (SETA)

Suzy name die...name penoh beliau tidak diketahui...sebab kami berlainan klaz dulu..

tp muke beliau aku ingat sangat....

;)

beliau ke sini kerana ade program seari bersama wartawan.....


beliau pn dh mule beckp2 td...

aku knal budak nie....budak satu sekola....

;)

kecik kan dunia...n jgn lupe bulat kan dunia nie...pusing2 jumpe jugak......

so berborak itu dan ini....

bnyak yang dh berubah kan??

masing2 dh meningkat dewasa....kisah lain yang dibualkan...

dan bukan lagi kerja sekolah or mengumpat cikgu yang dibenci or yg kita x bekenan....

or even bebel mengenai subjek yg kita menyampah....

masa dh berubah.......


bnyak yg dh berubah....semua berubah mcm 2 jugak la manusia.....

;)


*tetibe rase nak nangis*

sebab bile pk sume bnde dh x mcm dulu....perubahan yg berlaku menyebabkan kita kadang2 happy n kadang merindui masa lampau kita....

ketika zaman keje sekolah x siap menjadi masalah besar.....

buku sekolah tetinggal menjadi kerisauan.....

tidak pk mengenai ati dan perasaan...

tiada masalah penting seperti membuat pilihan...semua nya telah ditentukan.....

dari baju sekolah....perangai di sekolah semua telah ditetapkan.....periksa besar seperti SPM menjadi kepentingan....

di mana semua org mampu tersenyum ikhlas antara satu sama lain tanpa pk kan

ko pkai bju lagi mahal dari aku....knp rezeki ko bnyak dari aku??

knp ko pnye kasut buruk??

knp??knp??semua negatif n mahu menjatuhkan....


ingat lagi ketika di sekolah pakaian kita sama kan??

baju putih kain biru...tudung putih....haha!

kasut putih.....sama kan???masalah??xde lansung!


tp bile masing2 dh kenal dunia cara pergaulan kita telah berubah...

cara kita bercakap juga telah berubah.....

cara berpikir juga telah berubah...

ada yg menjadi sombong kerana berkenalan dengan orang baru yg lebih stylo..

:D

ada yg lupekan kawan2 kerana ada buah hati yg bole kita kepit ke kiri dan kanan....

mcm2 kan??


hai...betapa windu nye zaman sekola....xde masalah...x perlu buat pilihan...


tp....dalam kita x sedar..perubahan mematangkan pikiran kita.....

jadi pikirkan perubahan jika kita rase kita terhenti di masa lampau...

seperti apa yg aku tengah lakukan sekarang......


p/s: Suzy aku mmg x sangke jumpe ko.....tp mmg terharu bile kite jumpe dengan owg yg penah ada di tempat kita ada dulu.....rase mcm ish x sangke...kecik nye dunia..


**paling penting sume nye berkait rapat........


Assalamualaikum......



SAJE JE UPDATE...

Assalamualaikum....lalalalalalala......aku saket mate...sekian...n harap virus nie x merebak ke satu opis.....hahahahha!

sebab??aku x nak pg kelinik...mesti kene makan segala mcm ubat n yg sewatu dengannya....

yyyyyyyeeeekkkkkkk!


k la....2 je....

hahahahahahahaha!

bye....

Assalamualaikum.....

HAPPY ANNI DEAR FRENN...

Assalamualaikum semua.....

ha juz a short entry....lepas entry terbaru petang td......tiz is specially made for my Room mate......House mate.......bantal busuk mate......Nik Khazami Nik Aziz......


HAPPY 2ND ANNI FOR UR BLOG BARAT!

I HOPE I CAN READ MORE INTERESTING THING IN UR BLOG.................................EVENTHOUGH WE ARE MILES AWAY.........BUT UR BLOG KEEP ME THINKING THAT WE ARE CLOSE TO EACH OTHER....

;)

p/s: keep up the good work...............enjoy reading n writing blog....like 4ever!



ok 2 la......khas untuk beliau......

Assalamualaikum................may Allah bless us all....amin....

Friday, April 1, 2011

CEET PICCA HILANG....

Assalamualaikum semua pembaca belog yg x bape nak best n bosan nie kan.....selamat datang......ye2 selamat datang....(letak tangan kat ati mcm ala2 sambut tetamu kat pintu masok hotel bertaraf 5 bintang...)


ok.........

tajok entry nie agak mengecewakan bagi sesiapa yang menunggu picca yang aku janjikan malam kami berovernite ari 2......

sebab semua picca 2 dh HILANG.....

ye......mmg btol2 dh hilang.............


cerita die mcm nie.....semalam aku call si Hincik Joe...then beborak itu n ini....

suddenly die kate:

"eh aku punye memory card ilang,"

aku pn dengan tekejot nye tanye la kat beliau:

"Memory card ape???,"

die pn menjawab dengan nada separuh menjerit:

"yg ade picca kite sume 2 la.....overnite 2!,"

aku pn dengan kecewa n tekejot nye ckp kat Hincik Joe:

"Ha????allllaaahhhh aku baru nak picca 2 sume..............,"


2 la kesahnya....ilang sudah.....nak wat mcm mane...if x entry kali nie mmg nak masokkan picca 2 je sume......bg kowg nengok...coz aku dh janji pn kan nak masok kan picca 2.....huhuhuhuuh!

kempunan la nampaknya...

x pe la....nak wat mcm mana.......


moral of the story....

sile jangan cuai dengan barang2 kepunyaan anda...terutama sekali bnde2 penting seperti picca n memori....

adduuhhh....T__T

ok la...

2 je kot untuk petang nie.....

Assalamualaikum....semoga berjumpa lagi.....amin.....

Wednesday, March 30, 2011

F**KING PERFECT FOR ME.....

Assalamualaikum semua...........dah makan dah ke semua??(well entry nie dimasokkan selepas makan tengah hari).....aku? dh alhamdulillah.....kenyang dah pun....................... ha pg td.....(31/03/2011) aku mintak dengan Sara number Qmal....haha...bukan apa saje je nak memenuhi slot waktu malam dengan menyakat mamat nie.....ok Qmal??sapa Qmal?? ok Qmal nie membe MCMF kpd Sara...ari 2 time aku tengah ati lara jumpe la dengan si Sara nie....then Sara ajak si Qmal nie lepak sekali........then melepak..beborak seronok la pulak kan..... so pg td la mintak num beliau kepada Sara.... then dh beberapa keping mcg then mamat nie ajak lepak minum....so lebih kurang pukul 1 lebih x silap die call aku...harus la aku x angkat kan...dh membuta....so lepas 2 kali kedua die call bru aku angkat.......die kate dh sampai...so siap je la ala kadar......so turun melepak kat tempat bese...mane lagi kan Canai SS15 la menjadi pilihan.....so minum2 dengan beliau....beborak itu n ini.......balik....tido........hahahahaha........................ tp entry kali nie bukan lah mengenai mamat nie....haha!bukan2..........2 pemulaan je nak cite ape jadi.........ok entry kali nie ....x tau la nape aku nak letak tajok lagu Pink........aku pun x tau....... kamoo dh balik ke Sarawak......kamoo mcg aku pg td............then die kate die dh otw ke airport......bye......aku membaca dengan ati yang berbelah bagi...x bese aku bile kamoo balik aku x hantar kamoo kat airport...pelik je rasenye........kamoo suro dtg ke sana...tp flight kamoo pukul bpe??mmg x sempat kan......x de rezeki aku nak jumpe dengan kamoo............huhuhuhuh...kesian kat kamoo....nape ntah...........dh la.....aku dh move on dh pn...kamoo dengan hidup kamoo..aku dengan hidup aku............ huhu...sedih....mmg sedih....nak tau knp???sebab kan aku rase ati aku sgt9 berat lately nie.....berat sgt9.................................aku x tau la knp kamoo.....coz aku x tau kamoo rase ke x...... huhuhuhuuhuhuhuhuhu........n x tau la nape rase mcm nie bile kamoo xde......aduiii....sakit oiiii.......saba.... kamoo pesan suro jgn tggl solat kan??kamoo kate keje kuat2.........banyak lagi bende yg aku kene buat selain pk mengenai hal2 tersebut.......x pe la kamoo...berbahagialah kamoo.......aku tetap doakan kamoo...take care ok......sedih rase bile aku x boleh lagi mention name kamoo mcm dulu.........x pe la.................ade rezeki kita jumpe lagi ok...... windu kamoo sgt9......ikhlas dari ati......... :'((( k la..........update entry sambil nyanyi lagu Pink- F**king Perfect..... enjoy.....Assalamualikum.....

Tuesday, March 29, 2011

UPU.....KEJE KE SAMBUNG??

Assalamualaikum......hye semua pembaca belog kecintaan.....hihiihihihihihihi...ye btol dh jatuh cinta ngan belog nie........ :) knp???sebab ntah la...mcm2 ade aku cite kat dalamnye.....2 yg jatuh cinta 2......setia je mende nie ngan aku............................ ok entry kali nie mmg ntok diri sendiri......n dilema yg dialami sejak akhir2 nie............ samada nak keje atau nak sambong blaja????pilihan aku???well aku nak sgt9 sambong belaja....... tp masalahnye di sini adalah.....samada keputusan nie betul atau pn tidak...... ok latar belakang education Iqlil Dhania si penulis: 1) mula bersekolah sejak usianya 3 tahun...... 2) mula mengenali abc yi er san di sebuah sekolah cina...... 3) mula bersekolah rendah di sekolah rendah kebangsaan.... 4) sekolah menengah pn kebangsaan..... 5) hampir 10 tahun bersekolah di sekolah perempuan shj..... 6) menyambung pengajian Diploma Kewartawanan sesudah SPM... 7) mula bekerja di Sinar Harian selepas sejurus selepas tamat menjalani latihan industri di Bernama Johor sehingga sekarang.... 8) x tau nak terus kerja ke atau nak sambong degree??????????????????? 9) kene buat pilihan tepat...........! ok mcm nie la.....aku akan update lagi Insyaallah...mengenai keputusan samada sambong atau pn terus bekerja......sebab aku dh isi borang everytink sume..... x pe.....doakan yg terbaik untuk aku....apa2 pn nanti kite cite lain ok...dh lambat nak ke assignment nie..... Assalamualaikum......

BAWAK KETE N MENCAROT...

Assalamualaikum......ha entry kali nie berbunyi agak kasar ye...tp itu la yg berlaku pada kita sekarang nie...sape yg x pnah mencarot ketika bawak kete??korek idung skang....sebab kowg mmg kuat thp dewa.......punye la berhemah menjage mulot kowg kan............


ala2 mcm kat bawah nie....
(sumber picca: hincik google) kan???mmg baik terok la nie.........ok la kisah nye mcm nie...td aku pergi assignment ngan hincik Jimmy...beliau nie photographer tempat aku keje.....ok...mule2 time pg ok lagi......coz assignment pukul 2.30 jd kami gerak awal mengelak terlambat....sebab x bpe tau jalan ke tempat tersebut...(Fahrenheit 88, KL) ade F1 punye majlis...ha nak balik 2 harus la jalan jammed terok kan??? harus la aku balik pukul 5 x silap....... mcm2 jenis driver aku jumpe......yg nak masok x bg signal ade......x kurang jugak yg mencocok2 time jalan jammed...motif anda berbuat demikian???????????????jln jammed kot...ha mcm mane mulot x tekeluar pekataan x sepatutnya........................... so moral of the story...bwk kete esp kat KL mmg kne btol2 besabo n jd owg lenga....(lolo....) x tau maksud??abaikan.........bru la mulot x keluar pekataan pencarotan n adik beradik beliau..... k la.....hahahahaha! selamat beramal n renung2 kan....eh terbalik....betulkan sendiri ok.... Assalamualaikum.........

Monday, March 28, 2011

TIPS MENGORAT....GAGAGA!

Assalamualaikum semua.................nnngggeee~~

hai nampak gembira je kan???asal ha????hahahahahahahahahahahahahahah!

ok nak kate la...sejak dh single nie......asyik senyum sowg2 je...(bukan gile ok n bukan jugak dh meroyan)..........tapi ati nie...bebunge2.......2 yg asyik sengeh2 je 2......mcm kerang busuk pn ade jugak kadang2......


bese la.....kenal owg nie kenal owg 2.....sangkut jugak dua tiga.....hahahaha...bole mcm 2.....tp yg satu 2 lain skit la....mcm lain la....lain.....ha gile ke ape ko nie...bru putus dh ade pengganti ke??

ha harus la...sakit if trus nak menatap je....baik crik pengganti je......

ati same je ok.....haha...tp saje je nak crik pengganti...


fasa 1: mengorat....

mcm mane care nak mengorat??ha nie soalan yg ptut ditanya kepada lelaki sebab diowg nie sgt pakar ok...aku?aku kalau suke aku diam je....x ckp.....ckp bile yakin owg 2 pn suke kat aku...

bru la berani bagi hint...tp kebanyakan masa aku kayu je...tp bile dh kapel ha mmg syg gile babeng la.......ahahahaha..pastu frust tonggeng..haha!


fasa 2: kenal ati budi sikit2...

ha..yg nie senang sikit la,...bile dh ade num die...dh slalu mcg die..hint pn dh bg sikit2...2 yg senang nak kawan ngan die...jd membe smpai lebam...melepak....klua sane sini...tau dulu beliau suke ape n x suke ape....bekenan ke x ngan pmpuan mcm kite....(nie bukan aku ajar cara jd hegeh2 ok)

p/s: ade jugak yg wat bnde nie dulu..bru la bole bg hint..sebab x jumpe mcm mane nak kenal kan..


fasa 3: becinta....

ha yg nie bile dh dapat la kan....becinta x yah beria sgt mcm aku dulu...beria last2 kne tggl gak...better kowg lek2 je...x yah la beria mcg sume...pmpuan la kan...die x mcg x yah mcg..wat bodo je...x kol x yah hegeh2 nak kol.....bazir kedit..even syg pn..cukup la die n kowg tau u guys love each other kan....haha!


fasa seterusnye nie aku x nak tulis ape bnde...sebab aku x nak la kowg yakin sgt die 2 bakal husband kowg.......nanti if x tetonggeng lagi........better x yah...lek2 je mcm aku ckp...

lagi satu if die nie blom ape2 dh mule kompelin x yah la..x ikhlas 2...........

haha...

ok x????


aku???ade la bekenan.........hahahahahaha!

tp satu fasa pn aku x wat lagi...sebab????

sebab: MALU


malu yg teramat la sgt..

lagipun aku takot nanti aku sakit kan ati owg...sebab wat mase nie aku xde perasaan...mcm mayat je idup..haha!

so baik x yah kan..setakat suke x pe kot........tp nak lebih payah la.....bnyak bnde nak pk..serabot kepale otak aku.....


k la....petua kat atas 2 kowg nak ikot silekan...tp masing2 ade gaya masing2..ikot la kreativiti kowg ye........

haha..

ok la...assalamualaikum....

;)


Saturday, March 26, 2011

RUMAH HANTOO....N AKU NAMPAK H****O....


Assalamualaikum semua pembaca2 belog kecintaan aku nie n x besawang lagi nie... ;)


ha aku ade janji dengan kowg sume yg aku akan update kisah rumah hantoo dalam entry AKU DOWN.... ari 2 kan???ha seperti yg aku janji.......nie la entry ntok rumah hantoo 2............

ok kalau sume nak tau nie bukan kisah rumah hantoo mcm yg wujud kat Sunway Lagoon or mane2 Funfair 2......owh bukan n tidak sama sekali........nie kisah umah hantoo betul2 nie..........mmg betul punye umah hantoo........ooiiiii seram jugak la.................




1) umah berhantoo sek 2......ha aku rase ramai dh tau pasal umah nie kan??sebab story nie paling hangat diperkatakan di Facebook sekarang nie......alah yg sewa RM50 je 2.....ha tau kan?????ok Michi bawak pg umah nie......dalam kol 3 lebih pagi jugak la...menginjak ke pukul 4......xde la risau sangat coz kami x keluar kete pn n mmg ade laki 2 owg kan....so aku ngan Nyan xde la bedebar...............ok umah nie bile nengok rase seram 2 xde la mencengkam sangat...sebab nampak mcm umah owg bese je...ade buai kat tepi............tp part yg takot is bile nengok pokok besar tepi umah 2 dh masok kat dalam tingkap umah 2.............oiiiiiiii soram ok.........kembang kempis ok hidung mak nok....hahah! tp umah nie dh ade bnyak version cite nye...ade aku dengar bukan umah yg nie.......ade aku dengar umah nie......ntah la.....x diketahui kebenarannya....kowg selidik la sendiri......


---->>>ha nie la umah yg dikatakan berhantoo kat sek 2 ........(sumber picca : hincik Goggle)


2) Umah berhantoo kat sek 12...................ok umah nie sangat2 scary ok.........n siyes aku nampak sumtink.....kat tingkap belah kanan yang Michi bgtau ade penunggu.....mule2 aku ingat kan aircond......tp bnde 2 mmg pnjang n putih berdiri......tp aku mmg ingat aircond ok.........so aku pn wat x gheti je la.........

so dh smpai kat Kamal sek 7 nak melepak minum aku ckp la....kate Michi jgn pk sangat...anggap je la air cond..............hahahahahaha!

mcm 2 pn boleh ke.....hahahaha!so dengan senang atinya aku mengaku la itu aircond walaupun ia mungkin makhluk tersebut.............hahahahhahaahhahaha!x pe....pengalaman 2...mungkin bnyak lagi tau kisah antoo nak share tp seram la pulak nak cite......x yah la ye.................aku takot jugak sebenarnya.....hahahahahhahahahah!


k la....aku rase takat 2 je kot serba sedikit untuk entry kali nie........x de la aku rase seram mane tp cukup la nak kongsi cite ngan membe2 sume kan.........


Assalamualaikum.....nanti update lagi ya......hihiihiihihih!

DULU...

DULU aku penah bg ati aku pada kau.....
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku.....

DULU aku penah serah everytink pada kau....
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku.....

DULU aku penah mengimpikan mcm2 ngan kau...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah janji nak seidup semati ngan aku...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah janji akan jage aku smpai bile2...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah ckp x kire apa jd kau x kan pg dari aku...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah janji watever aku susah kau akan ada ngan aku...
apa yg kau wat???
kau wat hancur ati aku....

DULU kau penah ckp pada aku kau akan tanggungjawab ats sume yg kau wat...
apa yg kau wat??
kau wat hancur ati aku....

DULU....sekarang lain.....aku dh X pecaye lagi ngan sume owg.............
ckp la ape pn.....xde yg ikhlas n phm kite mcm mane ALLAH phm kite n tau apa yg kite perlukan...................

KAU.....sayang aku ntok kau....cintaa aku ntok kau............
tp kau..............kau wat hancur ati aku........
bukan salah kau......semoga kau berbahagia.............
aku sudah tahu setakat mana keutuhan cinta yg kau berikan padaku....
kau putus asa...............kau lemah.......aku bukan lagi sumber kekuatan kau..........aku x mampu lagi menjadi si penceria hati kau.....................semoga kau menemukan dirinya....n aku rase telah kau temui......

p/s: jgn sakiti die......jgn apa2 kan atinya....jgn biakan matanya mengalirkan air mata lagi.....
sayangi die kerana ALLAH................aku?x pe la....aku mengalah.................die bukan milikku lagi......

Thursday, March 24, 2011

AKU DOWN...

Assalamualaikum...........hye semua.....ha ingat x aku pnah janji aku nak update entry kisah sedih berturut-turut???ha.....ari nie la aku update untuk bnde 2......
ok kisah sedih yg pertama..........15/03/2011 ari 2 aku telah kehilangan seorang rakan satu kolej dan teman terawal semasa menuntut di IKIP International College dulu............
nama arwah, Zurina Kalthum Abdul Majid......................seari sebelum arwah meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya..... aku ade tweet ngan arwah.....arwah bgtau aku everytime die bace paper Sinar Harian...mesti die nak crik byline aku.....arwah kate die bangga ada kawan wartawan mcm aku......aku rep tweet arwah dengan ckp mcm nie...."eh aku malu n terharu la..penulisan aku bese je kot".....then arwah kate...."meh sini aku jd peminat ko"......mmg aku terharu bile arwah ckp mcm nie....ye la...apa yg lebih memberi kepuasan kepada seorg penulis bila tau org bace story yg die wat...........sangat2 terharu............then last pesanan arwah yg aku x kan lupe smpai bile2 n cube lalui dalam idup aku yg ngah berserabut nie........
"EQEE HAVE A GREAT LIFE YA.... ;)" .............mmg aku akan ingat zue pesan ko nie...smpai bile2......bnyak jugak kenangan kite same nie....bile nak diingatkan blik....
ingat x kita pernah naik satu bus dulu...blik Kuantan.......dari JB....mak ayah ko ngan adk ko Zarith kalau aku x silap anta ko......aku ngan mama baba aku ngan adik2 aku kite salam2 then naik bus same2.......aku ingat gile zue ko tido je mase dalam perjalanan 2.....ko bngun pn sebab ko nak membuang air........hahaha....mmg kenangan semua 2...........................gaya ko........ko tau x zue........aku terbayang2 gaya ko......muke ko....style ckp ko...style duduk ko.......muke bru bngun tido ko.........ntah la zue......aku terbayang......x sangke aku....tp kan nak wat mcm mane.....x pe la zue........aku doakan ko sentiase.....ko jgn risau...............Al-Fatihah untuk ko!!!
ok cite kisah sedih pertama dah habis dh.....nie skang nak cite pasal kisah sedih kedua...........
malam aku dapat tau Zue dh pergi....aku jumpe Susan......dia nie budak keje kat MStar........
terkejut die nengok keadaan aku...........die kate....."ko x makan ke beb??? nape ko kurus???????Ya Allah mase kite kaver boling ari 2 ok lagi aku nengok ko...." aku nak wat mcm mane???
aku x de jawapan ntok soalan ko......ape aku boleh ckp is that aku mmg merana............cukup la kot.................semalam (23/03/2011) aku melepak ngan Nyan, Joe ngan membe Joe, Mici...........overnite.......n kami lepak Canai Kafe, Subang.....SS15......
tempat nie aku la bg idea kat joe....mintak beliau bawak aku pg cnie....so lepas joe amik aku n Nyan kat umah....Joe amik Mici kat umah die......well aku x knal membe Joe...tp so far sume boleh layan kepale.........Joe mintak aku janji sumtink ngan die...tp Joe SORI aku mmg x boleh janji......aku pk mase depan Joe tp ape la pmpuan mcm aku ade lagi..........aku pn dh x tau Joe....menangis aku.....tp betul aku x boleh bendung.......aku letih.....aku pnat............aku x mampu wat ape2 Joe...............Mici tnye aku..."dh bpe lame p****s??" aku kate sebulan lebih......die kate...." dh lame la 2......if owg lain 2 minggu dh boleh lupe..." die mule bukak cite pasal die yg dh 5 bulan lalui bnde nie......die kate jgn duduk sowg2 lepak ngan membe.....bg x rase kite ingat........
die pn masih dalam fasa memulihkan diri........n still pakai rantai yg ade nama owg 2.....wah....Mici aku tabik spring kat ko....even aku bru knal ko semalam......tabah idup ko......tp aku x setabah ko......
tp kan sampai bile aku nak mcm nie...........masalah nye aku x de ati dh........nak wat sume bnde....aku bodo......mmg pn....sengal jugak.........diowg kate rilex....aku cube tp x bole.............aku nak lari...tp aku bukan idup mcm dalam novel or cite Korea kan........happy ending is never ever gonna happen in my L*** story......never ever..........tp kite x tau kan Allah maha mengetahui segala sesuatu................tp untuk mase nie aku x nmpak lagi......gelap dunia nie.........sesat dalam hidup sendiri.........pening.....n x tau nak wat pe.................aku nak crik ramai membe....berjuta-juta lemon......boleh.........................letih sudah.........n ha menyimpang jap........aku suroh si dia kol td.......n si dia still ckp bnde yg wat aku sedih.......si dia kate jgn lagi keluar or berjumpe ngan kamoo..........fahamilah si dia...aku dh pnat ngan sume nie............aku dh xde apa2 lagi ngan kamoo.....jgn la si dia bising n mule membuat air mate membasahi pipi lagi.......lame2 aku boleh jadi Kassim Selamat tau x?????????letih la......letih......dh la......kamoo ckp cukup la meraung n jadi tisu.....si dia ckp dh la jgn ade ape2 lagi..........mane kekuatan aku if terus mcm nie??????
k la....aku dh penat.....n dh x larat nak wat ape2 lagi................aku ade Allah je skang nie....mengadu pada Dia n aku tau Dia dengar....maha suci Allah....
p/s: kami blik umah pukul 6 pagi td (24/03/2011) hahahaha!!overnite namenye......ok aku dh besar kot aku boleh wat ape aku suke asal jage diri kan????pas makan kat Canai kami pg Taman Tasik Titiwangsa.....bergamba sakan......nanti aku upload picca 2 sume ok...............ntok entry akan dtg la..nak mintak pada Hincik Joe dulu........n part yg pling best kami pg umah hantoo.......bukan umah hantoo yg masok nak kne byor 2....bukan...nie real pnye umah hantoo....woooiiiii seram wooooiii...n aku nmpak ................(entry khas akan dibuat..tunggu.......)
ok la.....time kasih sebab sudi baca entry panjang tnpa picca ini saya doakan anda semua dilimpahi rahmat kurniaan Allah...Amin.........
Assalamualaikum..............

Tuesday, March 22, 2011

SI DIA BERTANYA ITU DAN INI...

ASSALAMUALAIKUM semua.......
helloooooo...vannakam......ni hao................salam 1 Malaysia.....
ok...kat mane nak mule ye........
x tau la.....yg pasti dapat fon call dri si dia kejap td......seperti biasa...bercakap itu dan ini.....dan akan menyentuh mengenai kisah dulu2 milik ku....maaf untuk si dia....bukan aku tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan.....
bukan niat untuk merahsiakan apa2....tp ukup la jika alasan yang aku berikan padamu itu...
kami tidak ada jodoh lagi....usah ko tnye or ko ungkit lagi.....siapa yg memutuskan perhubungan selama 4 taon itu tidak perlu lah ko amik tau lagi........mungkin ko rasa bersalah atas apa yg terjadi.....tp si dia.....dia yg ku puja selama nie mmg dh x nak nie sume.......

setiap hari aku terkilan dan menyalahkan diri sendiri....mungkin jika aku lebih begini dari begitu...jika aku begini dan bukan begitu...jika aku mcm nie dan bukan mcm 2..........
terkilan dan menyesal tp x pe la...nak buat mcm mane....sume nye telah berakhir.......
si dia buat fon call lagi bertanya soalan yg sama...ko katakan padaku apa yg harus aku katakan....tp mcm mane kalau si dia menuntut janji.....
aku dh x phm ngan sume bnde nie...
aku tersepit antara si dia dan dirimu........

akhirnya....aku juga yang mengalah bia sume owg puas hati dan tidak ada yg terluka....
aku?usah ko tnye aku....aku tiada air mata...aku kental....aku wanita hebat.....aku mampu menahan air mata dari menuruni pipi.....syg cintaku letak di tepi janji semua org,.,si dia....kamuu merasa bahagia....aku??kebahagianku hanya kamoo aku bahagia bila kamoo bahagia....

salam tulus...untuk si dia....syurga ku padamu...
untuk kamoo...maaf aku hanya ada kamoo terkadang aku terlupa bahawa ko telah pergi dariku....

Friday, March 18, 2011

HATI RIANG...

hola peep in blogger land.....

hahahahahahaha!

ha nak cite la nie kan.......esok (Sabtu) aku nak pg ke Melaka Bandaraya Bersejarah....wah cuti2 Malaysia ke aku nie kan?

xde la.....aku pg Melaka sebab kazen aku....Abg Erry (aku pnah wat entry untuk die nie sebab terkunci dalam bilik kat umah die) nak kawen.....ha dh 28 x silap umo die nie..........

dh beso dh pn....wajib la dh menikah............so wife die owg Kelantan...name Kak Dina x silap....2 je la kot serba sedikit latar belakang pun..x kenal la sebenarnya...



so esok plan nye mcm nie........nak gerak dari Shah Alam ke Kajang..amik Kak GG.....

Ain aka Papan x tau la join ke x....n Rifhan akak Nyan aka Ifan pn x tau join ke x kembara ke Melaka nie............tp kiteowg; aku, Abg Qayum (si pemandu kete) n Kak GG nak bergerak or betolak pukul berapa dari Kajang...sebab nye kami semua kena tunggu family...(Cik Om n the rest sampai at list Pagoh ntok kami mulakan perjalanan...)

ok fine post ade problem pulak..
aku dh taip pnjang lebo die klua nie je blik semula.....
x pe..
next time ok aku update entry baru je la...untuk kisah sedih berturut2...

Tuesday, March 15, 2011

ATI BERAT MCM ADA BATU HEMPAP...

Hye assalamualaikum semua pembaca-pembaca belog kecintaan ku ini...
ha dah bpe ari rasenye since aku last update belog nie.....
hahahahahahaha!
ha nampak itu tajok untuk entry kali nie??
ya itulah perasaan yang aku rase mase menulis entry kali nie.....
dengan loya nye.....dengan nak muntah nye......lengkap la....sakit kepale nye...semua ada la bak kate owg tua.....
knp ntah la aku x tau.....sebab aku bukan doktor......maybe aku mkn x teratur kot beberapa bulan kebelakangan nie.....sebab 2 la jdi mcm nie.......selera xde nak wat mcm mane ye........mcm mkn pn x de feeling kenyang ke lapor ke....xde perasaan....

Ok...........ntah la......mungkin bnde nie ade kaitan ngan apa yang berlaku lately nie kot......
sume yg jd ada hikmahnya..
ye aku tau 2......dan skang nie aku hanya mampu berdoa yg ati aku boleh jd kuat....x perlu la rasenye aku ceritakan apa yang terjadi cukup la jika aku kate kini aku telah sendiri...ye....
xde sape2 lagi ngan aku sekrang nie....
mungkin owg boleh kate...
alahhhh it not the end of the world la............ya btol...
tp untuk berdiri semula di atas kaki sendiri selepas semua impian musnah mmg menyakitkan ......
bukan sesuatu yang mudah.....apa yang mampu dilakukan adalah berdoa....setelah ikhtiar ku sudah abis di sini.......hanya tangisan yang menemaniku........sepi yang aku rasakan amat mencengkam ati.......tp ALLAH maha adil dan maha Kuasa......

setelah sebulan aku kini lebih gembira.....tipu jika aku katakan aku dh pulih sepenuhnya.....so mmg berat bnde nie nak lalui....apa yg aku boleh katakan kat sini is aku mmg gembirakan ati sendiri dengan idup dlm dunia ku sendiri............blik keje,,,pg keje...abis kan sume keje..........
gembirakan ati dengan menyanyi sowg2....hiburkan ati dengan membaca novel..berat sungguh windu kat ati...tp aku x boleh dtg pd die..sebab die dh terlalu terluka ngan sume bnde nie........

so kesimpulannya aku mmg kne kuat ntok menghadapi cabaran nie sume...bukan sekejap 4 taon masa yang lama..........ckup lame ntok kita tnamkan sayang ntok sumone....ckup ntok wat kite jtuh cinta berpuluh kali ngan owg yg same....jodoh ku smpai disini....
ckup la.......

p/s: jika kita mencintai sumone jgn cintai nye lebih dri kita mencintai ALLAH...dan kita kne sentiasa bersedia jika dia bukan jodoh kita......

so renung-renungkan dan selamat beramal... :)

Tuesday, March 8, 2011

ANGKAT BENDERA PUTIH

Ha hye sume i mean hye uoolllsss...(tetibe je)
haha!
ok aku surrender je la kan.......
tetibe je kan.....
pasal ape...
bnde ape...
standard la soalan 5W 1 H.......hahahahhahaa budak journalism tau la bnde nie......
ok bebalik kepada tajuk kite hari ini tuan2 dan puan2.....
adik2 abg2 kakak2........

ha mmg aku dh surrender......surrender dari melakukan perkara berlawanan dengan apa yang disuruh..
haha!aku ikot kan je skarang nie.......x pe kot....bio je la,,,,malas tau nak pk.....ape yg pnting nie wish list aku wat masa nie...

Wish list.....treng...tink...tink....(wat bunye if ade bnde shining2 dlam cite katoon..)
1) Kereta....ok sgt memerlukan ok????penting!
nie dh bukan kemahuan lagi nie tp keperluan....penting nie.....
2) Kerja.....ye aku tau aku dh ade keje.....ye...tau...maksud aku kat sini nak cube crik peluang lagi bgus.....n cube mantapkan diri dalam bidang penulisan........yek2 je kan??
haha!
x pe la yg pnting aku bhagie mase menulis mcm 2.....

2 je la kot..
btol kate owg..kite jgn pk owg lain pk je la diri sndiri dulu..
even ati x bhagie.....
hahahahahahahhaha!
ape pn.....
pekak kan telinge anda...
bisukan mulut...
kite ikot je...
smpai mase nanti kite akan pg jugak.....
x phm...
x yah phm...
k la bye2...
adioss!

Sunday, March 6, 2011

MENYEPI

Ya Allah....windu nye nak update belog yg dh bersarang kot rasenye....
maaf la ye.....saye akan cube memperbaiki kelemahan ini 'nanti' (penangguhan kerja amat tidak baik ye).........
ok berbalik kepada cerita kite.....saye memang sejak kebelakangan nie agak sibuk ngan idup ....
maklumlah saye nak membuktikan kat sume owg saye mampu berdiri atas kaki sendiri...
kerja dan membanting tulang........dengan keadaan berseorangan di Shah Alam selain jauh dari parent dan negeri terchenta......hihihihihi.. (tetibe dh x bese pulak tulis singkatan).........
ok ape pn.....saye cume nak berbalik kepada tajuk kite hari ini...menyepi.......ye...saye telah menutup akaun FACEBOOK milik saye kerana atas sebab tertentu.....minta maaf tetapi saye tidak akan membukanya kembali.....sekian.....mungkin ramai yang bertanya kepada saye....
1) eh....iqlil kenapa off fb? (singkatan FACEBOOK; SUME OWG TAU)....
2) Hai syg la sume kawan2 fb awak kan?....
3) Abis gambar apa sume dlam 2..syg nye dh bnyak yg diuploadkan....

ok nie mungkin antara soalan la...tetapi saye rase saye tidak lah sefamous BEYONCE sehingga owg nak tau ape die wat n lalui (perasan hebat...n motif same kan diri sendiri ngan Beyonce??)
cukup la klau saye kate menyepi itu lagi baik......
hahahahahahahahahahhaha...susah juga ye klau kehidupan peribadi kita di ceritakan orang di sana sini....lebih teruk ia memberikan kesan kepada kehidupan seseorang....
jadi cukuplah saye katakan saya mahu menyepi dari dunia siber......cukup lah kawan2 yg saya kenal dan ada di depan mata....tidak perlu rasenye kenal dengan mereka yang berada jauh di Indonesia atau mereka yang sedekat di sebelah umah....(pendapat saya shj...sile pk demi keperluan masing2 time kasih)...

apa pun.....belog nie akan menjadi peneman saye di kala sunyi....mungkin....tetapi saye tidak boleh menjanjikan pengupdatetan belog sepanjang masa....(pekataan xde maksud di situ....sila buat2 phm sekian)...............
kerana saye mempunyai komitmen lain......dan saye perlu memikirkan kehidupan saya juga....cukup lah rasenye jika kita asyik menjage hati dan perasaan owg sedangkan mereka tidak pernah mahu menyelami perasaan kita...apa yang kita mahukan.......

mungkin betol belog ini membosankan....hanya ink bewarna hitam menari di atasnya....
tiada gambar.......hanya belog yang membosankan.....tetapi jika anda membacanya saya bersyukur....

terima kasih.......
jika panjang umor Insya Allah kita akan bertemu lagi....
Assalamualaikum....

Saturday, January 29, 2011

BUAT PERKARA BERLAWANAN!

Hyeee sume....
ha nie nak cite skit la nie kan.....
aku dh bpe ari pk pasal kete...
last2 aku buat keputusan x nak pk dh!
coz pning kepale aku memikirkan bnde mcm 2 sume!
SEKIAN...
2 je ntok entry cekecoett nie..
ok....

Thursday, January 27, 2011

WELL...

Hye uoolllss....
ha dh agak lame jugak aku x update belog kecintaan nie after aku tukar template ntok bnde alah nie kan...
bukan ape...
nak kate bz x de la jugak...
kah3!
juz aku x byor lagi berukband aku 2 yg x dapat nak slalu update belog nie...
klau sape2 menunggu belog nie di update time kasih...
(perasan ade owg bace la kan)...

so tnpa membuang mase lagi ha aku nak becerite mengenai satu topik yg aku rase sume owg akan menghadapi masalah yg sama,,,,
D.U.I.T...
yes...
sume owg akan mengalami masalah nie..
x kire la samada x cukup smpai cukup bulan ke...
ade yg x blh bli brang yg kite nak sebab nak pkai ntok bnde lain.....
ade jugak yg x tau mcm mane nak manage bnde nie...

ha...
masalah aku yg ketige 2 la..
x tau mcm mane nak manage...

cite die mcm nie la kan....
aku nak beli kereta...
yes..
aku rase dh smpai masenye..
sebabnye kete agak dh rosak...
ha la kete fersaga kesayangan..
dh rosak...
pastu tepakse crik kereta bru; ngah pk nak mengambil Viva sebagai kereta selepas ini....
tp masalah nye bebalik kepada pekare di ats...
D.U.I.T...
ye..
coz x tau la mcm mane nak manage lepas nie...
huhuhuhuhu!

tp aku tetap kene cube jugak kan??
redah je la...
bak kate cuzzy aku JENNA MUSTAFA...
terpakse la kan,...
nak x nak...
kne ikat perot skit....
serius...
kne mcm2 mane pn...

ok dh la 2 ntok cite duit nie..
aku nak cite skit pasal Karnival Karangkraf...
haha!
mmg wat kat opis nie la..
meriah uoolllsss...
mmg stok mcm2 lagu mendengor....
sabo je la...
x pe la...
tadah je la...
haha!

k la sume...
out dulu ntok mase nie....
ape2 pn have a blast day!
xoxo~

Wednesday, January 19, 2011

HAHAHAHA!

Hye uooolllsss...
ok...
mane nak mule??
bnyak sgt nie!
ok first thing first...
aku ari nie semalam mmg pg Stadium Putra Bukit Jalil Kuala Lumpur baby!!
haha!
harus la pg cover badminton....
yayayaya....
im kind of cold here..
mmg tmpat nie sejuk gle...
kemain bawak sweater bagai..
haha!
mmg beku ok..
dh la kat lua sane pnoh dengan KFC, STRABUCK punye kiosk...
adduuuiii mencabar btol la....
haha!
kate nak diet kan??
x bole2,,,
haha!
x bole ok.....
hahahahah!!

k la 2 je kot..
ha pengalaman tetggl....
ok....
penglman..
mmg bnyak la dapt even bru seari je kan..
bnyak nie dpat...
dapat nengok Chong Wei in action dpan mate...
ok mmg agak jakun.,..
coz x pnah nengok ok life...
n beliau tinggi rupenye...
hahha!
k la...
ha bru la abis.....

XOXO....
take care ookk...
Have a Blast Holiday peeps!

Wednesday, January 12, 2011

JUMPE ARTIS??

ha...
hye uoolllsss...
aku nie dh mcm ape dh..
x btol bak kate mama aku....
kahkahkah!
bukan ape tau tp kan skarang nie..
aku dh duk meje sport tp tergedik2 nbak pg assment hiburan...
motif???
(ha membe aku slalu sound...berbunyi mcm nie...
DER lu klau dh wat sport xde nye pkai motif2 2....
ko je yg pkai)...
itu la kisahnye..
kahkahkahkah..
dh 2 aku nak wat mcm mane...
dh mmg jd mcm 2..
x dpat nak wat pe la...
hahah!
dh terbiasa kot..
td pn pg e@curve..
jumpe si Baim Wong..
kah3!!
x tau la nak react mcm mane...
kahkahkah,...
coz nak kate die x ncem...
x la jugak..
mmg die ncem x dpat nak nafikan...
tp mcm x selere je nak lebih2...
nape ntah..
haha!
dh muak kot..
(statement nok...
mintak lempang ke ape??)
hahahahahha!
ha nak di jadikan cite jumpe kak jah!
kak jah nie keje utusan......
mase aku pektikel ngan bernama johor dulu mmg slalu la jugak jumpe akak nie..
memandang kan kiteowg punye opis satu deret je..
2 yg knal...
tego la die td..
motif die kate aku dh lain..
haha!
"dulu pkai bju kurung je skang dh lain..."
mmg la kak oiii..
dulu pektikel formal..
skang dh bape nak formal...
haha!
ok la...
outt dlu...