BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, July 31, 2010

NOBODY BUT U, HOT N COLD, AUTOMATICS!


Hello peeepss!!
we meet again!
haaaa~~
entry kali nie lirik2 lam lagu lak kan???
haaa nape pulak la iqlil dhania nie!

aku dpat 2 tiket free pg MTV WORLDSTAGE LIVE IN MALAYSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!
yeaaaayyyy!!
impian jadi kenyataan nak pg nengok!!!!!!!!!
aku pg ngan yana my cuzzy...
n tiz tanx 2 kak naz....
tanx kak naz,,,
u rowxx babeh!!!

n the artis....
wonder gurl, katty perry, tokio hotelllll mmg rowxx!!
lagu diowg bwk mmg bnyak....
bessssttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!

ape2 pn mmg the whole experience make me wanna screaaammmmm!!!
yyyyyyyyyeeeaaaahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, July 28, 2010

PENAT...

haloooo sume~~
ahakz!
teruja...in english excited ye adik2 pembace belog nie...
hahahahha!
adik ke??
ade la 2 yg perasan mude kan....
ha x pe laaa,
ape pn entry kali nie mmg btol2 aku penat...

ape aku wat aku ingat tido....
ha smalam aku pg konsert final keynote...
agak lambat la,,,
huhuhuhuhuh!!
sabo je la..
kol 2 bru smpai umah,,
ujan pulak lebat,
lagi skit x eksiden,,
klau x mmg dh eksiden dh pn!
sipi la kate owg!!
nak langgo divider jln,,
since jln kat shah lam kan roundbot je memanjang!!
sabo je la,,,
x nmpak,,
ngan fersaga yg ngantok jugak smalam,,
mmg susah!

k la dlu kot,,,
bnyak nak ckp tp nak tido dh~
bye sume~
zzzzZzZzZZzZzzZzZzz

Friday, July 23, 2010

...

well hari ini x bnyak yg jd...
aku hanya bersuka suki sje di opis...
abiskan story hangat antarabangsa ntok ari isnin..
anto story berite bintang...

so ari isnin nie plan nye ngn interbiu si farah~~
hihihihih!
nengok la yo mcm mane nanti...
im not in de mood..
so bubye....

Wednesday, July 21, 2010

FASA BARU DLM IDOP...

IQLIL DHANIA BINTI MOHAMAD
dengan ini secara rasminya aku merupakan pekerja di KUMPULAN KARANGKRAF SDN.BHD...
tp aku di SINAR HARIAN...
well aku nak bgtau yg x sume yg aku jalani nie senang!
since aku kne cope ngan life bru nie...
tp x pe..
bak kate sara i have to be patient~
jauh dri parent n family...
jauh dri hubby~
n i have 2 be independent~
x pe aku blh wat~~

ha bebalik pd pekerja nie kan...
aku nak cite skit la no....
aku dh tau jln nak pg ke kl dri shah lam,,
tanx 2 AQMA!
aqma nie office mate aku,
die 1 meje la ngan aku,,
wat hiburan,
tp ntok sementara wak2 je,,
since die duk meje politik sebenarnye~
klau kowg nak tau,,
si aqma nie mcm GPS begerak,,
tnye je mane jln kat kl ke mane je la ko nak pg~
mesti die blh bg direction!
haahaahha!

ha ag sowg aku jmp kak aya..
akak nie wartawan klik~
kpale pn ting tong jugak!
hahahahha!
n then ade marina or mar~
die ok~
kpale pn blh layan je..
so nanti ape2 aku update lg k,,
mate dh rabak kot~
zzZzzzzzZZZZZZZzZzzZZZZZzZzZ

Thursday, July 8, 2010

PULANG SEMULE KE JB!

ha sume!!
halo!!!!!!!!!!
rajin pulak iqlil dhania nie nak update blog kan sejak akhir2 nie,,
ntah la,,,
mungkin ade angin kus2 dtg nak update blog je keje..
dan mungkin jugak sebab umah abg ery nie ade broadband...
hahahaahahah!

ha aku esk nak blik jb blik...
kebetulan kan atok aku dh semnggu dh,,
maybe sempat la nak attend kenduri smnggu tok ayah....
n td abg ery yg pura2 sakit telah di anta ke klinik oleh kak ija...

mcm nie cte bermulenye kesakitan pura2 n lakonan hebat abg ery coz x mo pg exam...

ptg semasa aku ngah bring dpan tb layan lilimu...
abg ery yg td nye senyap di dlm bilik tmpat beliau terkunci smalam tetibe klua n bring atas sofa..
smbil bce buku...tetibe die ckp kat aku...
qee abg sakit kepale la,,
skit sgt nie...
abg rce abg x blh nak jwb exam la,,
dan2 la kan time 2 pning la,,,
cirit birit la,,,
so x pg la exam,,,
2 yg nak kne pg klinik amik mc,,
nmpak la cam sakit real skit kan...
hahahaha!
ape2 pn abg ery pnye lakonan mantop!
1st clazz gitu!
ahakz!

ha kebetulan dpan klinik yg abg ery pg 2 ade la kdai jual tilam so kak ija yg mmg dh plan ngan aku nak pg bli tilam aku mlm nie after anta my hubby naik flight blik jb...
so pucuk dicite ulam mendatang la kan...
alang2,,
pg la tros....
bli tilam harge 85rm,...
harge sebenar 95rm,,
kak ija tawar punye tawar ngan toke kdai 2...die pn bg la harge 85rm 2~~
hihihihihihihi!!!
baik la kak ija!
hahahaahahah!

so esk tunggu kak jie pulak dtg amik aku nak betolak blik jb~~
hihihihihihi!
ape pn,,
dpt klua date ngan hubby~~
aahakz!

suke!
k la,...
mlm sume!!!
zzzZzzZzZzzZzZzZzZ~~



Sunday, July 4, 2010

KAU PERGI JUA; 4 JULY 2010

ASSALAMUALAIKUM!

entry kali nie agak baik ye,,,
dlm kesedihan aku nak umumkan di sini bhawa aku telah kehilangan atok yg tercinta setelah beliau jatuh sakit...
mmgsedih,,
aku kat putrajaya n pg2 2 dpat kol yg ckp ayah tok dh meninggal,,,
teros blik ke jb onthe spot!
n aku postpone lg masok keje 2~
huhuhuhuhu!
tp x pe,,
demi keluarge~

k la,,
nie je entry wat mase nie,,
nanti aku ade mase aku update ag~

Thursday, July 1, 2010

NEW LIFE BEGIN NOW~

ha!!
hellloooooo peop!!!
aku dh lame x update belog nie kan???
mesti kowg windu kat aku...(mood perasan)
hahahahahah!
aku dh dpat umah sewe kat shah alam,,
seksyen 17,,,umah teres,,,ok la,,,
aku juz sewe blik je,,,umah berkenaan ade 3 bilik,,,
1 di bwh,,n 2 ag kat atas...
aku stay kat bilik atas,,,
sowg2 n without share toilet ngan penghuni dibawah yg juga merupakan pasangan suami isteri...
aku ngaku agak awkward la nak duk ngan mereka,,
tp aku x de choice,,,,
so ntok pemulaan aku akn stay ngan makcik 2~~
hihihihihihih!

so misi mencari umah nie pnat jugak tau????
mane x nye dri kajang setiap mlm pg ke shah alam,,,
ngan sesat nye!
aduh aku tau nie bkan senang,,,
n tanx 2 my cuzzy JENNA MUSTAFA n uncle AFIQ DAUD kerana menolong secara lansung,,,
serta kak noi (kakak umah jenna) kerana turut membantu...
jasa kalian hanya tuhan saje yg dpat membalas...
hihihihihihihih!!

k la,,,aku bnyak nak ckp tp clueless la,,,,
adioss~~