BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, June 18, 2010

MANY DAYS, MANY PLACES

ha!!
windu gle aku kat belog nie!!!!!
eeeeeee!
asyik nak on9 je lam pale otak tp x berpeluang la kan??
haha!
aku bpe ari nie agak bz la,,,
chewwwahh,,
nyampah aku dnga aku ckp kan??
well ye la,,,
aku settle kan muet aku settle kan report ntok anto kat bernama,,,
mcm2!
ha ganti pose pn satu hal jugak nie,,,

smalam maktek;mak abg john...dtg umah aku,,,
skali ngan kak ani singapore~
haha!
kak ani nie mmg owg singapore,,,
hihih!
aku lepak ngan yana,junie,ushee,abg john, nyan ha kat danga bay!
mane lg tempat lepak kat jb nie ntok owg cm kami~
melalak je la kat suara ok smpai kol 3 lebih!
hahahahha!!
abg john sempat bwk jln nengok mak nyah lg!(tak berniat ntok menyinggung mane2 pihak)

well pas2 ari nie aku pg post opis,,
pos report,,,
aku blh ckp la mostly ari2 aku bnyak kat luo dri lam umah,,
aku bosan duk umah,,,
x suke bising2!
since ape aku wat ade je x kne kan??
po pn xde,,,
so lg baik duk luo dri duk umah,,,

nie yg aku dpat bebel wat mase nie,,
sebelom duk dpan lappy,,,bnyak bnde nak story lam pale otak,,
dh duk dpan lappy x tau dh nak ckp ape!
(sengal me!)

k la,,,
ngantok nie,,,
mendung2,,tido best nie,,,
ZzZzZzzzzZZZZZzzzz!
hahahahaha!
take care peops!

Thursday, June 10, 2010

.:.ALHAMDULLILAH.:.

hyeee sume!!!!
ha heppy semacam je kan bunyi nada penulisan aku nie kan???
haha!
sebenarnye aku ade berite gembire!
aku dh dpat keje ngan sinar harian...
aku dpat jd kadet wartawan ntok meje hiburan...
ok la kan??
ntok pemulaan!
hahahahahahha!!
gumbira x tekire...

ha cite nye mcm nie,,,
td mase aku ngah mkn tgah ari ngan juny kesayangan,,
tetibe fon bebunyi!
ingat kan sape,,
tp ble nengok num, num kl,,,
so aku angkat dan mule bercakap ngan mulot yg penoh(perangai busok)...

AKU:HELLO
SINAR:HELLO NIE IQLIL DHANIA KE??
AKU:YE SAYE!
SINAR:NIE NAK PGGIL APE??DHANIA BLH??????
AKU:BLH JE LA KAK,,,,
SINAR:OK NIE AKAK NAK TNYE ARI 2 AKAK MINTAK ANTA SURAT PENGESAHAN ABIS BLAJA AWK DH ANTA KE BLOM???
AKU:(BERMONOLOG)EH2 AKAK NIE X CEK KE????(KEMBALI MENJWB SOALAN)DH KAK ARI 2 SAYE DH FAX DH,,
SINAR:OK X PE,,,
MCM NIE AWK DPAT KEJE LA,,,JAWATAN AWK KADET WARTAWAN PASTU KTE LETAK AWK NTOK MEJE HIBURAN LA,,,
AKU:(KESENGALAN DAN KEPEKAKAN MELANDA)HA?MAJALAH HIBURAN???
SINAR:EH BKAN,,,MEJE HIBURAN...
AKU:OWH HA,,HA,,,OK2,,,,
SINAR:SO AWK LAPOR DIRI 14 NIE BLH KE???
AKU:HA???KLAU POSTPONE BLH KAK,,,
SAYE KNE CRIK UMAH DULU APE SUME,,,,
SINAR:AWK KAT MANE???
AKU:KAT JB,,,
SINAR:OWHHHHH!
KLAU MCM 2 5/7 NIE LA AWK LAPOR DIRI OK???????????????
AKU:OK!
SINAR:OK!KLAU MCM 2 BWK BLA...BLA..BLA...(DIE TERANGKAN BNYAK BNDE)
AKU:OK KAK!

ha mcm 2 la sedikit sebanyak perbualan aku ngan kaka sinar 2~~
hahahahahahahha!!!
so aku mkne besipa sedia la ntok menempuh alam perkerjaan!
doakan aku blh wat ye!
aku cube wat yg terbaik!!!!!
insyaallah!!!!!

k la,,,
aku rase smpai sini dlu,,
nanti aku update lg!
hihihihihih!!


Sunday, June 6, 2010

BLOG BERWAJAH BARU!

wooooootttt!!!
ha,,, nie 1st time nie aku update belog smpai 2 kali satu ari!!
haiii,semenjak 2 menjak nie,,
dh jd minah beloger la pulak aku nie kan,,
bkan ape,,
saje je sebenarnye,,
x de pe nak wat!
well2,,,
nengok la belog aku dh berwajah bru skang nie,,,
aku sebenrnye bkan mcm owg lain tau,,
pndai sgt tmbah bende2 alah kat belog diowg aku juz pndai yg basic je la,,
lgpn simple tu cumel kate hubby aku la,,
tp x tau la kowg rase cumel ke x,,
hahahahahhaha!!
coz aku rase cam cumel,,
n santek,,,,
ofcoz ok,,,,
hahahahahahhaha!!
melebih dh aku nie,,
k la,,
pada sape yg bace belog nie,,
enjoy reading it!!
have fun peops!
daa~~

MUSIM KAWEN...

SALAM 1 MALAYSIA,,,
kahkah!lawak la pulak aku nak patriotik nie,,,
tp x pe,,
skali skala,,
show ur country some lovvvee kan??
hihihihihihi!

well ha aku bru je blik dri owg kawen td kat johor jaya,,,
maklumlah kan,,,
sekarang nie cuti skola,,,
ramai la menjalankan majlis owg kawen nie,,,,
ha,,,,klau kowg x tau,,,johor jaya nie umah lame aku,,,
aku stay sane since kecik till dajah 2,,,
lame la jugak,,
td pg blik cna since owg kawen 2 bwh je dri umah aku,,,
(perumahan turun bukit)
well name makcik yg kawen kan ank 2 cik bibah aku knal,,
tp ank die sowg pn aku x knal,,,
x ingat la sebenarnye,,
ye la mane x nye,
aku pindah pn mase dajah 2,,
mase 2 membe2 aku behingus lagi ha,,,
hingus pn still kesat kat lengan baju,,,
hahahahahha!
tp td dtg sume dh bujang dh~~
adui!!
dh x ingat dh,,
rambut dh ala2 beckam ade,,christiano ronaldo ade,,,
(deman piala dunia)
hahahahaha!!
kesimpulan nye aku dh x kenal,,
ahhahahaha!
yg gugurl lak ade yg mkin santek,,
ade yg mkin shat,,,,
mcm2,,,,,
ade 2 yg dh nak kawen dh pn tau,,,,,
tp kan,,,
aku x tego,,
aku malu,,,
hahahahah!
agpn mcm x de topik je yg nak bebel ngan diowg,,
nak gossip diowg bkn knal membe2 aku pn,,,
errrmmmm~
senyap je la,,
sambil senyum2 mcm kerang busook~~
yg membz kan diri tego owg mestilah puan halilah,,
mama aku,,
maklumlah,,,
dh lame x dtg cnie,,,
gossip pnas pn bnyak yg telepas,,,,
nak catch up blik la 2~~
hahahahahaha!!
nasik minyak td agak sedap la,,,
agak lambat td aku mkn,,
coz nak menikmati nasik minyak 2~~

well 2 la secara am nya kisah owg kawen td,,,
nanti ape2 hal aku update lg,,,,
ok???
daa~~~

Saturday, June 5, 2010

BLAJA MENJD LEBIH BAIK

ha entry aku kali nie agak skema jugak kan??
wawawawa!!
nak wat mcm mane,
bak kate IQLIL JUNY adik aku n IQLIL ATTHUSRI..
"ayat kakak skarang semakin skema n mcm buku"
hahahahahahha!!
aku pn x tau dh knp ngan aku,,
owg lain mkin duk umah mkin ckp pkai bhase paso,,
nie x!!
pkai ayat skema mcm dlam buku,,,
hahahahahhaha!!

blaja menjd lebih baik nie bkan ape,,
tp ade owg yg ckp ngan aku,,
berubah jd yg lebih baik,,
sebenarnye kes x besyukur ngan ape yg aku ade,,,
well bkan ape tau tp kdg2 ble pk2 blik mmg x besyukur pn aku nie,,
jenis x tau nak pk owg besusah ntok kte,,
yg aku tau,,
owg wat aku mmg nak mati!
tp masalah nye owg lain 2 pn manusia jugak kan???
die pn bkan sempurna sgt~
aku cube berubah ngan bnyak kan besabo ngan ape yg aku ade n dpat...

kdg2 2 ntah la,, aku bg contoh pling senang la kan,
since owg yg bace belog aku nie bnyak yg dh bepunye...
(nada perasan owg bace belog aku)
aku bg contoh aku ngan hubby aku,,
kowg ngan makwe n pakwe kowg kan??
ble x klua date merungut,,(aku la 2)
ble dh klua nak mase lame lak 2...
tamak nye ko!!
(ko refer to aku ok?)
aku kne la pk kan die pn manusia jugak,,
besides die dh keje,,
aku kne phm die nak rehat jugak,,

x pe,,,x pe,,,
aku blaja besyukur,,,,
aku cube jd yg lebih baik pasnie,,,
tp bkan la smpai thp berubah baik mcm malaikat,,
x blh la,,
aku manusia je kot,,,

k la,,,
nanti aku update lg,,,
di entry yg baru,,,
aku jd rajin nie sebab nye...
(berbisik)
aku bace belog madam nora tersyg,,,
beliau kate beliau bace belog student beliau dan x2 student,,
jd aku tau ae jugak owg yg bace belog nie,,,
even aku x tau la madam bace ke x~~
hihihihihihih!

k la,,,
i have to go~~
later i update lg,,,
XoXo,,,

Friday, June 4, 2010

ALONE AGAIN!

hallloooo!!
ha aku masok kan entry nie mlm,,,
di umah abg dondong(kazen aku;ank kpd momi aku)~~
well,,, tittle post aku kali nie alone again!
hahahahahahaha!!
mmg pn,,
aku rase aku bru jme hubby tesyg smalam mlm,,
x,,,x,,,
kol 3 setengah,,,
masalah nye esk pg kol 4 pg die dh nak kne pg bintulu lak,,
eeee!!
ble sume nie nak abis???????????????
aduh!!!!!!!!
nak kate aku tension??
ye mmg n,,
tp ape aku leh buat?????????????????
aku pn x tau!!!
tp x pe la,,,
nak wat mcm mane,,,,
aduh!
mama aku dh jd tarzan kat bwh nie!!!
ajak blik!!
ee!!
nyampah blh?????????????????
eeee!!!
k la,,
aku rase klau aku troskan jugak nie mmg stok aku akan klau nyumpah2 sume!!!
eee!!
sabo je la!!!
k la,,,
gtg~~
take care,,,
me the cute one,,,
out~~~~
XoXO!

Wednesday, June 2, 2010

AKU DENGAN CARA KU~

helllo~~
haaa aku nak update belog aku ari nie ngan penulisan yg sedikit formal,,,
hihihihi!
ade owg tulis belog ntok bg owg lain maklumat,,
ade owg tulis belog sebab nak lepas perasaan,,
ade owg tulis belog ntok jual barang,,
ade owg ntok carik pasangan,,
ade owg nak jadi famous mcm paris hilton,,
ade owg nak improve penulisan,,,

aku????
sebab aku tulis belog?????
hahahha!
well satu sebab aku rase aku bebas blh tulis ape pn yg aku rase nak tulis or luahkan,,,
aku rase free,,,
aku blh tulis pasal hubby aku,,
pasal study aku,,
pasal ape yg aku wat~~
pasal idup aku la senang ckp,,,

aku tau,,,
ade owg rase bace belog aku buang mase,,,
haha!
coz aku bkan tulis pasal isu semasa,,
politik sane politik sini,,,
aku bkan tulis pasal artis sane,,
artis sini,,,
aku tulis dengan care aku sendiri,,,

aku blh tulis pasal kesedihan,,
aku blh tulis pasal kegembiraan,,,
kebencian,,,
ketulusan,,,
love~~

aku adalah aku,,,
ade sesape nak aku ubah bnde 2??
x blh la ye,,
sori,,,

k la,,,
aku rase cukup la dlu entry nie,,
jap lg aku update lg ye,,