BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 28, 2010

GETTING TIRED N BORED WITH LIFE...

ha....
hye sume..
dh lame gile x update belog nie..
since forever...
haha!
so ari nie..
bebekal kan semangat yg ade untuk menulis..
aku menulis denan rase yg lelah skali...

bukan ape..
tp rase idup kadang2 bukan seperti apa yang kita mahukan...
kite nak A tuhan bg B...
kite nak B tuhan bg kite C...
betul ke kite ade pilihan?
ye...
kite ade pilihan yg kite bleh pilih dlam idup..
tp bukan pilihan muktamad...
sebab takdir mmg slalu bermain dengan kite...

kite cume boneka....
yg digerakkan oleh pencipta...
untuk hidup di atas muke bumi yg kerdil....
klau pk balik...
apa yg kite nak mcm aku...
apa yg aku nak..
x semua nya aku dpat...
mostly x kan dpat...
haha!
n aku pnat dengan mencipta harapan yang aku sendiri akan kecewe akhirnya...
jd untuk kesekian kalinya aku btol2 berhenti berharap...
n truskan hidup seperti robot....
ati ku keraskan....
perasaan aku matikan...
dan mungkin juga aku akan buta kan mata, pekak kan telinga lepas nie...
bukan apa kadang2 kita rase kita bercakap kuat tp x de owg yg denga ape kita ckp...
kadang2 kita diam tp owg nmpak ape yg terjadi....

life aku skarang?
huh!
boleh aku kate terok...
sape ngan aku?
ade....aku je ...
hanya aku....
lama-kelamaan aku boleh jd biol ngan dunia skarang...
owg yg disangka bole jd tmpat bergantung lari dari menunaikan tanggungjawab...
owg yg disangka bole menjadi tmpat bersandar kala lelah pergi entah ke mana....
owg yg disangka bole menjadi tmpat untuk melepaskan penat ghaib dari pndangan....
lama kelamaan aku jdi diriku sendiri...
kuat dan lelah dalam masa yg sama...
hey aku kan kental...
tp dalam diri nie...
kite x tau apa yg kite rase kan....

kadang2 ade owg bole mendenga masalah kita...
tp mereka x dpat membantu...
kadang2 mereka boleh membantu tetapi selepas itu mereka akan mengungkit dan mencaci kita kembali...
aku tetap begini....
aku menjadi diri ku yg saban hari menjadi manusia kental tanpa hati....
satu pesanku...
jgn kau kesali kalau suatu hari nanti aku bukan lagi diriku yg lembut dan mendengar kate....

Monday, October 11, 2010

AKU BUKAN PEREMPUAN SEMPURNA...

hey~~
dh lame nmpaknye since Iqlil Dhania Mohamad update belog nie kan...
bkan x nak update...
bnyak cite aku nak share...
tp aku x de mase serius..
huhuhuhu~
nie pn smalam (ahad) aku kne keje tau...
kaver angkasawan kite kawen...
n then mlm ade konsert af8 reunion namenye..
haha!
layankan aje la....

ha...
post aku kali nie lain mcm je bnyi nye kan..
bkan ape...
nie ntok Muhammad Iqbal Che Ishak ...
aku selalu gelar die mr. M.I.C.I...
haha!
nmpak lain skit kan,..
pdhal singkatan name mamat nie je..

kiteowg skang jauh kan..
ha aku dh bgtau blom yg de nie kne menetap kat sarawak 3 taon...
yes2...
aku tau..
jauh..
bla...bla..bla...
nak wat mcm mane...

nie kteowg skang nie pn owg kate ngah angin kussh2 je nie ha..
gado2~
haha!
nak wat mcm mane..
keje die aku x blh nak phm..
byangkan...
keje die pg till idnite..
then ade ot lagi la bagai...
n then....
ish,,
mls nak ckp...
tp blh dikatakan berendam air mate jugak la..
aku bkannye x blh nak phm keje die..
maybe klau dekat x pe kot..
tp jauh..
2 yg susah 2~

dh la..
aku ade satu perasaan yg susah nak tafsir..
tp aku blh ckp aku dh semakin x de perasaan..
isshh!
bkan perasaan pd iqbal 2!
2 ade lagi la..
normal lagi.
sayang lagi..
tp aku sebagai perempuan mcm dh xde feeling dh kat sume bnde,,,
haha!
lantak la kowg nak jd ape pn..
mls nak pk...
hp xde btri wat bodo...
lantak la..
sume main pkai lantak je kan..
ntah xde feeling la..
susah jugak ..
ble kte je kne phm owg,.
tp owg susah nak phm kite..
ckp pn x gune la..
pusing2 kite jugak yg x memahami owg~
in conclusion baik je la kte diam.
snang,,,
x pning kepale..
haha!

k la..
2 je kot..
x de ape lagi nak bebel..
mls~
adioss!

Tuesday, September 14, 2010

BERAYA DI JB!

Hyeee sume!!!
haaaa...
mungkin dh lewat skit kan tp still aku nak wish olls!!!
HAPPY RAYA EVERYBODY!!

AKU??
aku kat jb lg..
kahkahkah!
mesti lah beraya sakan...
the truth is i hate working!
n that the truth !!
i hate it n i hate it!
aku mmg x suke..
x njoy katenye!!
haha!
lg best aku duk umah,,
x2!!
study je la..
smpai lebam!!!
hahahahahahahahahah!
smpai mati pn x pe!!
x ksah!!

so mcm nie la..
aku pg pontian smalam,,
n mkn kat satu kdai name Mandella!!
sedap ok!!!!
udang smpai lima ketul..
pastu besoooooo gle!!!!!
sumpah beso ok!!
mmg stock ntah le...
kenyang la mkn,,,

so ari nie nak ikotkan aku ade kamilah ajak pg beraya..
but soorry kam..
but i dun feel like i wanna go~~
hahahahaha~
not tat aku sombong ke ape..
tp rase x nak pg~
huhuhuhuhuhuhuh~~

so nie kat umah,,
juz doing nothing~~
x wat pape,,,
juz have fun~~
ngan family!!


k la..
have a nice day ahead!
wish u all the best,,,,

Tuesday, August 24, 2010

AKAN KU CUBA SEDAYA......

Hye...
b4 aku post ape2 yg berkaitan dgan title aku kat atas 2 ..
aku rase blm telambat lagi aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN!
hahahahha~
ape la iqlil nie,,
dh lame jugak kot~
ahakz!

well ha aku nak bgtau la kan,,
dh bpe lame la aku x update blog nie,,
x de la bkan ape...
kdg2 2 bz sgt till nak on9 pn mate dh x blh angkat...
so x dpet la den nak nolong yo ha..
hahhahaha!

k la..
kamilah dh bebel..
tajok nie nanti aku uodate bru,,
die kate tido la wei,,,
kate nak sahor esk..
kah2!!
ntok pengetahuan sume,,,
kamilah nie besteresfreen aku since dajah 3~~
hihihihih!
kami mmg rapat terok! k la,,
die bebel lagi,,
adios!

Saturday, August 21, 2010

CHANGING!

Change my blog layout aaagainnn!!!!
hahahhaha!
bkan ape..aku pnye blog dh mengong!!
sooo peep!
do enjoy ya~~

adios...

Tuesday, August 3, 2010

PILIHAN KINI DI TANGANKU...

hye sume~~
well title kali nie mmg membuatkan aku btol2 rase penat...
aku penat nak wat pilihan dh....
sebabnya pilihan aku slalu slah~
bkan ape...
ok pertame...
aku keje bhagian hiburan...
mungkin aku bukan owg pilihan dan owg harapan ntok wat hiburan...
aku x kesah..
aku mungkin blom bese lg ngan care n gaye penulisan hiburan yg bnyak tokok n tambah 2~~
aku bru lg...
aku perlu mase..
tp knp ati aku x tenang n puas bile wat ape2...
byline x byline feeling same...
mungkin luaran owg nmpak aku bngge...
tp lam ati tuhan je yg tau kan???
ntah la,,
mungkin aku ptut tuko pg tmpat lain atau bhagian lain...
aku x tau...
tetibe aku rase lost dgn jln yg aku pilih sendiri...
aku masih x tau ape yg aku nak lam idop skang nie,,
tetibe sume yg aku pk aku nak,,,
sebenarnye aku x nak,,,

yg kedua...
nie hal umah aku...
aku dh dpat 1 umah kat sek 7...
duk ngan student aku klau jd pg pindah umah 2~~
coz aku mmg dh ckup tesekse tggl kat umah nie wei,,,
bkan ape,,
aku dh x thn ngan sikap owner nie yg x blh tolak ansur~~
paking kat umah aku die wat paking die,
ok x pe aku phm nie umah die..
dh 2 bile pg2 gendang pin2 bilik aku suh alih kete die nak klua..
aku blik pg2 wat assignment,,
pg nak tido kne mcm nie,,
aku sgt999 angin,,
jd aku pk nak pindah je la,,,'
jd senang,,
so skang ni,,
aku kne pk btol2,,,
tenang2~~
cube wat pilihan yg btol lak kali nie....

aku tido dlu k...
ngantok~~
huuhuhuhuuh~~
x skit kepale...

Saturday, July 31, 2010

NOBODY BUT U, HOT N COLD, AUTOMATICS!


Hello peeepss!!
we meet again!
haaaa~~
entry kali nie lirik2 lam lagu lak kan???
haaa nape pulak la iqlil dhania nie!

aku dpat 2 tiket free pg MTV WORLDSTAGE LIVE IN MALAYSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!
yeaaaayyyy!!
impian jadi kenyataan nak pg nengok!!!!!!!!!
aku pg ngan yana my cuzzy...
n tiz tanx 2 kak naz....
tanx kak naz,,,
u rowxx babeh!!!

n the artis....
wonder gurl, katty perry, tokio hotelllll mmg rowxx!!
lagu diowg bwk mmg bnyak....
bessssttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!

ape2 pn mmg the whole experience make me wanna screaaammmmm!!!
yyyyyyyyyeeeaaaahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, July 28, 2010

PENAT...

haloooo sume~~
ahakz!
teruja...in english excited ye adik2 pembace belog nie...
hahahahha!
adik ke??
ade la 2 yg perasan mude kan....
ha x pe laaa,
ape pn entry kali nie mmg btol2 aku penat...

ape aku wat aku ingat tido....
ha smalam aku pg konsert final keynote...
agak lambat la,,,
huhuhuhuhuh!!
sabo je la..
kol 2 bru smpai umah,,
ujan pulak lebat,
lagi skit x eksiden,,
klau x mmg dh eksiden dh pn!
sipi la kate owg!!
nak langgo divider jln,,
since jln kat shah lam kan roundbot je memanjang!!
sabo je la,,,
x nmpak,,
ngan fersaga yg ngantok jugak smalam,,
mmg susah!

k la dlu kot,,,
bnyak nak ckp tp nak tido dh~
bye sume~
zzzzZzZzZZzZzzZzZzz

Friday, July 23, 2010

...

well hari ini x bnyak yg jd...
aku hanya bersuka suki sje di opis...
abiskan story hangat antarabangsa ntok ari isnin..
anto story berite bintang...

so ari isnin nie plan nye ngn interbiu si farah~~
hihihihih!
nengok la yo mcm mane nanti...
im not in de mood..
so bubye....

Wednesday, July 21, 2010

FASA BARU DLM IDOP...

IQLIL DHANIA BINTI MOHAMAD
dengan ini secara rasminya aku merupakan pekerja di KUMPULAN KARANGKRAF SDN.BHD...
tp aku di SINAR HARIAN...
well aku nak bgtau yg x sume yg aku jalani nie senang!
since aku kne cope ngan life bru nie...
tp x pe..
bak kate sara i have to be patient~
jauh dri parent n family...
jauh dri hubby~
n i have 2 be independent~
x pe aku blh wat~~

ha bebalik pd pekerja nie kan...
aku nak cite skit la no....
aku dh tau jln nak pg ke kl dri shah lam,,
tanx 2 AQMA!
aqma nie office mate aku,
die 1 meje la ngan aku,,
wat hiburan,
tp ntok sementara wak2 je,,
since die duk meje politik sebenarnye~
klau kowg nak tau,,
si aqma nie mcm GPS begerak,,
tnye je mane jln kat kl ke mane je la ko nak pg~
mesti die blh bg direction!
haahaahha!

ha ag sowg aku jmp kak aya..
akak nie wartawan klik~
kpale pn ting tong jugak!
hahahahha!
n then ade marina or mar~
die ok~
kpale pn blh layan je..
so nanti ape2 aku update lg k,,
mate dh rabak kot~
zzZzzzzzZZZZZZZzZzzZZZZZzZzZ

Thursday, July 8, 2010

PULANG SEMULE KE JB!

ha sume!!
halo!!!!!!!!!!
rajin pulak iqlil dhania nie nak update blog kan sejak akhir2 nie,,
ntah la,,,
mungkin ade angin kus2 dtg nak update blog je keje..
dan mungkin jugak sebab umah abg ery nie ade broadband...
hahahaahahah!

ha aku esk nak blik jb blik...
kebetulan kan atok aku dh semnggu dh,,
maybe sempat la nak attend kenduri smnggu tok ayah....
n td abg ery yg pura2 sakit telah di anta ke klinik oleh kak ija...

mcm nie cte bermulenye kesakitan pura2 n lakonan hebat abg ery coz x mo pg exam...

ptg semasa aku ngah bring dpan tb layan lilimu...
abg ery yg td nye senyap di dlm bilik tmpat beliau terkunci smalam tetibe klua n bring atas sofa..
smbil bce buku...tetibe die ckp kat aku...
qee abg sakit kepale la,,
skit sgt nie...
abg rce abg x blh nak jwb exam la,,
dan2 la kan time 2 pning la,,,
cirit birit la,,,
so x pg la exam,,,
2 yg nak kne pg klinik amik mc,,
nmpak la cam sakit real skit kan...
hahahaha!
ape2 pn abg ery pnye lakonan mantop!
1st clazz gitu!
ahakz!

ha kebetulan dpan klinik yg abg ery pg 2 ade la kdai jual tilam so kak ija yg mmg dh plan ngan aku nak pg bli tilam aku mlm nie after anta my hubby naik flight blik jb...
so pucuk dicite ulam mendatang la kan...
alang2,,
pg la tros....
bli tilam harge 85rm,...
harge sebenar 95rm,,
kak ija tawar punye tawar ngan toke kdai 2...die pn bg la harge 85rm 2~~
hihihihihihihi!!!
baik la kak ija!
hahahaahahah!

so esk tunggu kak jie pulak dtg amik aku nak betolak blik jb~~
hihihihihihi!
ape pn,,
dpt klua date ngan hubby~~
aahakz!

suke!
k la,...
mlm sume!!!
zzzZzzZzZzzZzZzZzZ~~



Sunday, July 4, 2010

KAU PERGI JUA; 4 JULY 2010

ASSALAMUALAIKUM!

entry kali nie agak baik ye,,,
dlm kesedihan aku nak umumkan di sini bhawa aku telah kehilangan atok yg tercinta setelah beliau jatuh sakit...
mmgsedih,,
aku kat putrajaya n pg2 2 dpat kol yg ckp ayah tok dh meninggal,,,
teros blik ke jb onthe spot!
n aku postpone lg masok keje 2~
huhuhuhuhu!
tp x pe,,
demi keluarge~

k la,,
nie je entry wat mase nie,,
nanti aku ade mase aku update ag~

Thursday, July 1, 2010

NEW LIFE BEGIN NOW~

ha!!
hellloooooo peop!!!
aku dh lame x update belog nie kan???
mesti kowg windu kat aku...(mood perasan)
hahahahahah!
aku dh dpat umah sewe kat shah alam,,
seksyen 17,,,umah teres,,,ok la,,,
aku juz sewe blik je,,,umah berkenaan ade 3 bilik,,,
1 di bwh,,n 2 ag kat atas...
aku stay kat bilik atas,,,
sowg2 n without share toilet ngan penghuni dibawah yg juga merupakan pasangan suami isteri...
aku ngaku agak awkward la nak duk ngan mereka,,
tp aku x de choice,,,,
so ntok pemulaan aku akn stay ngan makcik 2~~
hihihihihihih!

so misi mencari umah nie pnat jugak tau????
mane x nye dri kajang setiap mlm pg ke shah alam,,,
ngan sesat nye!
aduh aku tau nie bkan senang,,,
n tanx 2 my cuzzy JENNA MUSTAFA n uncle AFIQ DAUD kerana menolong secara lansung,,,
serta kak noi (kakak umah jenna) kerana turut membantu...
jasa kalian hanya tuhan saje yg dpat membalas...
hihihihihihihih!!

k la,,,aku bnyak nak ckp tp clueless la,,,,
adioss~~

Friday, June 18, 2010

MANY DAYS, MANY PLACES

ha!!
windu gle aku kat belog nie!!!!!
eeeeeee!
asyik nak on9 je lam pale otak tp x berpeluang la kan??
haha!
aku bpe ari nie agak bz la,,,
chewwwahh,,
nyampah aku dnga aku ckp kan??
well ye la,,,
aku settle kan muet aku settle kan report ntok anto kat bernama,,,
mcm2!
ha ganti pose pn satu hal jugak nie,,,

smalam maktek;mak abg john...dtg umah aku,,,
skali ngan kak ani singapore~
haha!
kak ani nie mmg owg singapore,,,
hihih!
aku lepak ngan yana,junie,ushee,abg john, nyan ha kat danga bay!
mane lg tempat lepak kat jb nie ntok owg cm kami~
melalak je la kat suara ok smpai kol 3 lebih!
hahahahha!!
abg john sempat bwk jln nengok mak nyah lg!(tak berniat ntok menyinggung mane2 pihak)

well pas2 ari nie aku pg post opis,,
pos report,,,
aku blh ckp la mostly ari2 aku bnyak kat luo dri lam umah,,
aku bosan duk umah,,,
x suke bising2!
since ape aku wat ade je x kne kan??
po pn xde,,,
so lg baik duk luo dri duk umah,,,

nie yg aku dpat bebel wat mase nie,,
sebelom duk dpan lappy,,,bnyak bnde nak story lam pale otak,,
dh duk dpan lappy x tau dh nak ckp ape!
(sengal me!)

k la,,,
ngantok nie,,,
mendung2,,tido best nie,,,
ZzZzZzzzzZZZZZzzzz!
hahahahaha!
take care peops!

Thursday, June 10, 2010

.:.ALHAMDULLILAH.:.

hyeee sume!!!!
ha heppy semacam je kan bunyi nada penulisan aku nie kan???
haha!
sebenarnye aku ade berite gembire!
aku dh dpat keje ngan sinar harian...
aku dpat jd kadet wartawan ntok meje hiburan...
ok la kan??
ntok pemulaan!
hahahahahahha!!
gumbira x tekire...

ha cite nye mcm nie,,,
td mase aku ngah mkn tgah ari ngan juny kesayangan,,
tetibe fon bebunyi!
ingat kan sape,,
tp ble nengok num, num kl,,,
so aku angkat dan mule bercakap ngan mulot yg penoh(perangai busok)...

AKU:HELLO
SINAR:HELLO NIE IQLIL DHANIA KE??
AKU:YE SAYE!
SINAR:NIE NAK PGGIL APE??DHANIA BLH??????
AKU:BLH JE LA KAK,,,,
SINAR:OK NIE AKAK NAK TNYE ARI 2 AKAK MINTAK ANTA SURAT PENGESAHAN ABIS BLAJA AWK DH ANTA KE BLOM???
AKU:(BERMONOLOG)EH2 AKAK NIE X CEK KE????(KEMBALI MENJWB SOALAN)DH KAK ARI 2 SAYE DH FAX DH,,
SINAR:OK X PE,,,
MCM NIE AWK DPAT KEJE LA,,,JAWATAN AWK KADET WARTAWAN PASTU KTE LETAK AWK NTOK MEJE HIBURAN LA,,,
AKU:(KESENGALAN DAN KEPEKAKAN MELANDA)HA?MAJALAH HIBURAN???
SINAR:EH BKAN,,,MEJE HIBURAN...
AKU:OWH HA,,HA,,,OK2,,,,
SINAR:SO AWK LAPOR DIRI 14 NIE BLH KE???
AKU:HA???KLAU POSTPONE BLH KAK,,,
SAYE KNE CRIK UMAH DULU APE SUME,,,,
SINAR:AWK KAT MANE???
AKU:KAT JB,,,
SINAR:OWHHHHH!
KLAU MCM 2 5/7 NIE LA AWK LAPOR DIRI OK???????????????
AKU:OK!
SINAR:OK!KLAU MCM 2 BWK BLA...BLA..BLA...(DIE TERANGKAN BNYAK BNDE)
AKU:OK KAK!

ha mcm 2 la sedikit sebanyak perbualan aku ngan kaka sinar 2~~
hahahahahahahha!!!
so aku mkne besipa sedia la ntok menempuh alam perkerjaan!
doakan aku blh wat ye!
aku cube wat yg terbaik!!!!!
insyaallah!!!!!

k la,,,
aku rase smpai sini dlu,,
nanti aku update lg!
hihihihihih!!


Sunday, June 6, 2010

BLOG BERWAJAH BARU!

wooooootttt!!!
ha,,, nie 1st time nie aku update belog smpai 2 kali satu ari!!
haiii,semenjak 2 menjak nie,,
dh jd minah beloger la pulak aku nie kan,,
bkan ape,,
saje je sebenarnye,,
x de pe nak wat!
well2,,,
nengok la belog aku dh berwajah bru skang nie,,,
aku sebenrnye bkan mcm owg lain tau,,
pndai sgt tmbah bende2 alah kat belog diowg aku juz pndai yg basic je la,,
lgpn simple tu cumel kate hubby aku la,,
tp x tau la kowg rase cumel ke x,,
hahahahahhaha!!
coz aku rase cam cumel,,
n santek,,,,
ofcoz ok,,,,
hahahahahahhaha!!
melebih dh aku nie,,
k la,,
pada sape yg bace belog nie,,
enjoy reading it!!
have fun peops!
daa~~

MUSIM KAWEN...

SALAM 1 MALAYSIA,,,
kahkah!lawak la pulak aku nak patriotik nie,,,
tp x pe,,
skali skala,,
show ur country some lovvvee kan??
hihihihihihi!

well ha aku bru je blik dri owg kawen td kat johor jaya,,,
maklumlah kan,,,
sekarang nie cuti skola,,,
ramai la menjalankan majlis owg kawen nie,,,,
ha,,,,klau kowg x tau,,,johor jaya nie umah lame aku,,,
aku stay sane since kecik till dajah 2,,,
lame la jugak,,
td pg blik cna since owg kawen 2 bwh je dri umah aku,,,
(perumahan turun bukit)
well name makcik yg kawen kan ank 2 cik bibah aku knal,,
tp ank die sowg pn aku x knal,,,
x ingat la sebenarnye,,
ye la mane x nye,
aku pindah pn mase dajah 2,,
mase 2 membe2 aku behingus lagi ha,,,
hingus pn still kesat kat lengan baju,,,
hahahahahha!
tp td dtg sume dh bujang dh~~
adui!!
dh x ingat dh,,
rambut dh ala2 beckam ade,,christiano ronaldo ade,,,
(deman piala dunia)
hahahahaha!!
kesimpulan nye aku dh x kenal,,
ahhahahaha!
yg gugurl lak ade yg mkin santek,,
ade yg mkin shat,,,,
mcm2,,,,,
ade 2 yg dh nak kawen dh pn tau,,,,,
tp kan,,,
aku x tego,,
aku malu,,,
hahahahah!
agpn mcm x de topik je yg nak bebel ngan diowg,,
nak gossip diowg bkn knal membe2 aku pn,,,
errrmmmm~
senyap je la,,
sambil senyum2 mcm kerang busook~~
yg membz kan diri tego owg mestilah puan halilah,,
mama aku,,
maklumlah,,,
dh lame x dtg cnie,,,
gossip pnas pn bnyak yg telepas,,,,
nak catch up blik la 2~~
hahahahahaha!!
nasik minyak td agak sedap la,,,
agak lambat td aku mkn,,
coz nak menikmati nasik minyak 2~~

well 2 la secara am nya kisah owg kawen td,,,
nanti ape2 hal aku update lg,,,,
ok???
daa~~~

Saturday, June 5, 2010

BLAJA MENJD LEBIH BAIK

ha entry aku kali nie agak skema jugak kan??
wawawawa!!
nak wat mcm mane,
bak kate IQLIL JUNY adik aku n IQLIL ATTHUSRI..
"ayat kakak skarang semakin skema n mcm buku"
hahahahahahha!!
aku pn x tau dh knp ngan aku,,
owg lain mkin duk umah mkin ckp pkai bhase paso,,
nie x!!
pkai ayat skema mcm dlam buku,,,
hahahahahhaha!!

blaja menjd lebih baik nie bkan ape,,
tp ade owg yg ckp ngan aku,,
berubah jd yg lebih baik,,
sebenarnye kes x besyukur ngan ape yg aku ade,,,
well bkan ape tau tp kdg2 ble pk2 blik mmg x besyukur pn aku nie,,
jenis x tau nak pk owg besusah ntok kte,,
yg aku tau,,
owg wat aku mmg nak mati!
tp masalah nye owg lain 2 pn manusia jugak kan???
die pn bkan sempurna sgt~
aku cube berubah ngan bnyak kan besabo ngan ape yg aku ade n dpat...

kdg2 2 ntah la,, aku bg contoh pling senang la kan,
since owg yg bace belog aku nie bnyak yg dh bepunye...
(nada perasan owg bace belog aku)
aku bg contoh aku ngan hubby aku,,
kowg ngan makwe n pakwe kowg kan??
ble x klua date merungut,,(aku la 2)
ble dh klua nak mase lame lak 2...
tamak nye ko!!
(ko refer to aku ok?)
aku kne la pk kan die pn manusia jugak,,
besides die dh keje,,
aku kne phm die nak rehat jugak,,

x pe,,,x pe,,,
aku blaja besyukur,,,,
aku cube jd yg lebih baik pasnie,,,
tp bkan la smpai thp berubah baik mcm malaikat,,
x blh la,,
aku manusia je kot,,,

k la,,,
nanti aku update lg,,,
di entry yg baru,,,
aku jd rajin nie sebab nye...
(berbisik)
aku bace belog madam nora tersyg,,,
beliau kate beliau bace belog student beliau dan x2 student,,
jd aku tau ae jugak owg yg bace belog nie,,,
even aku x tau la madam bace ke x~~
hihihihihihih!

k la,,,
i have to go~~
later i update lg,,,
XoXo,,,

Friday, June 4, 2010

ALONE AGAIN!

hallloooo!!
ha aku masok kan entry nie mlm,,,
di umah abg dondong(kazen aku;ank kpd momi aku)~~
well,,, tittle post aku kali nie alone again!
hahahahahahaha!!
mmg pn,,
aku rase aku bru jme hubby tesyg smalam mlm,,
x,,,x,,,
kol 3 setengah,,,
masalah nye esk pg kol 4 pg die dh nak kne pg bintulu lak,,
eeee!!
ble sume nie nak abis???????????????
aduh!!!!!!!!
nak kate aku tension??
ye mmg n,,
tp ape aku leh buat?????????????????
aku pn x tau!!!
tp x pe la,,,
nak wat mcm mane,,,,
aduh!
mama aku dh jd tarzan kat bwh nie!!!
ajak blik!!
ee!!
nyampah blh?????????????????
eeee!!!
k la,,
aku rase klau aku troskan jugak nie mmg stok aku akan klau nyumpah2 sume!!!
eee!!
sabo je la!!!
k la,,,
gtg~~
take care,,,
me the cute one,,,
out~~~~
XoXO!

Wednesday, June 2, 2010

AKU DENGAN CARA KU~

helllo~~
haaa aku nak update belog aku ari nie ngan penulisan yg sedikit formal,,,
hihihihi!
ade owg tulis belog ntok bg owg lain maklumat,,
ade owg tulis belog sebab nak lepas perasaan,,
ade owg tulis belog ntok jual barang,,
ade owg ntok carik pasangan,,
ade owg nak jadi famous mcm paris hilton,,
ade owg nak improve penulisan,,,

aku????
sebab aku tulis belog?????
hahahha!
well satu sebab aku rase aku bebas blh tulis ape pn yg aku rase nak tulis or luahkan,,,
aku rase free,,,
aku blh tulis pasal hubby aku,,
pasal study aku,,
pasal ape yg aku wat~~
pasal idup aku la senang ckp,,,

aku tau,,,
ade owg rase bace belog aku buang mase,,,
haha!
coz aku bkan tulis pasal isu semasa,,
politik sane politik sini,,,
aku bkan tulis pasal artis sane,,
artis sini,,,
aku tulis dengan care aku sendiri,,,

aku blh tulis pasal kesedihan,,
aku blh tulis pasal kegembiraan,,,
kebencian,,,
ketulusan,,,
love~~

aku adalah aku,,,
ade sesape nak aku ubah bnde 2??
x blh la ye,,
sori,,,

k la,,,
aku rase cukup la dlu entry nie,,
jap lg aku update lg ye,,

Monday, May 31, 2010

AKU NAK NANGIS!

halooo sume!!
aku windu gle kat belog nie!
aku rase dh lame x update belog~
well skang nie aku ngah duk kat umah x wat pe~~
huhuhuh!
rase geram jugak nie,,,
bosan,,
n tittle aku nak nangis!
mmg pn!
hubby ke gebeng pulak,,,
huhuhu!
ade keje,,
bru je x bpe ari blik from miri~
x pasal2 gebeng pulak~~
huhuhuhu!!
sabo je la,,
kang ngentan,,
dh keje die,,
nak wat mcm mane??
diam je la,,
anta die till kat kete~~
muke nak nangis!
rase nak ikot je die!
huhuhuhuhuh!!
tp x blh kan???
huhuhuh!!
mcm mane??
nangis je la kan??
x suke simpan rase mcm nie!!
ha aku jugak nak bgtau yg aku dh abis pektikel skali ngan presentation skali!!
aku cuak jugak mule2 2~~
coz ingat ade ecah sume,,
skali x de,,
madam2 aku ngan sir2 aku je~~
mati2 aku ingat suasane cuaqk n formal,,
tp x~~
ntok pektikel nie jujur aku ckp aku x arap aku dpat best pn~~
mmg x berusahe lansung~~
aku x tau knp,,
hhuhuhuh!
keje???
ha,,
aku maybe keje ngan sinar harian,,
tp aku x tau la dpat ke x~~
klau ade rezeki insyaallah kan??
k la..
aku dh x tau nak taip ape lg~~
hahahahah!
nite everybody~~
take care ya,,,

Friday, April 30, 2010

heelllooo~~

hello everybody~~
ha ari nie aku rase nak updat belog la plak,,,
well lg seminggu je aklu nak abis pektikel dh~~
hihihihihi!
rase mcm nak nangis pn ade,,
x de perasaan pn ade~~
ntah la,,
kekonfiusan melande jiwaku,,
cheewaahhh!!

tp x pe la,,
sume nie pengalaman kan??
lgpun sume akan berlalu,,
tnpekte sedari,,
mude tue,,,
single kawin...
mcm nie la dunie~~
lovvvee~~

ok la,,,
aku juz gembira skang nie!!
hubbyku!
hny nak!!!

xoxo~~

Sunday, April 25, 2010

Batok~

salam sume~~
tanx sebab sudi bace belog yg borong nie~~
hihihiih~~


ha nie nak bgtau la kan,,
aku batok2,,
aduh la,,
sakit tekak nie ha,,
tuhan je yg tau,,
mcm nak klua kan anak tekak nie je rase,,
wawawa!

lg 1 penyakit yg slalu dtg menyerang aku lately!
migrain!
aduh!
x thn sgt99,,,
xtau nak wat ape lg dh kpale nie,,
rase mcm nak tggl je kat umah,,
x nak bwk pg opis klau time kpale aku sakit!!!

k la,,,
the moral of the story kat cnie,,
jge kesihatan uolls!
adious!
XoXo,,,

Tuesday, April 13, 2010

Masa cepat berlalu

hye sume,,,
ha ari nie rase nak update belog pulak kan??
hihihihih!!
basically ari nie duk kat opis je la kan,,
bosan nye la,,
xde assment,,
huhuuuuh,,
tp x pe la,,
agak best duduk diam kat opis,,ble...
ha...ble boss x de,,
hihiihii,,
jhtnye la,,,,
hahhahaha!!

well tajok belog nie agak klise,,,
tp btol kan,,
mase itu emas,,
emas itu mase,,,
so aku pejam celik pejam celik mate dh nak abis,,,
pektikel,,
huhuhu,,
aduh,,,,
ramai owg dh tnye tau pas nie nak wat ape,,,
aku x tau nak jwb ape,,.\coz aku pn x tau ape aku nak wat,,,
tp ape yg dh pasti skarang nie ialah,,,
keje,,
yes,,
keje,,,,,
huhuhuhuhuu,,,,
try la kan mintak mane2,,,,
klau ade rezeki keje,,,
insyaallah,,
tp nak sambong blaja pn lam dilema jugak aku nie,,,
huhuhuhuhuhuu,,,
samada nak wat pjj or sambong je jd student sepenoh mase,,,

dilema,,,,
tp x pe,,
aku pk dlu,,
nanti aku dh ade decision,,
aku update lg belog,,
ha lupe yg pasal diet 2 kan,,,
bdn maintain,,,
tp nak turunkan lg sikit la,,,
hihihihii,,,

k la,,,
adios for now la kan,,
hahahaha!!

Tuesday, March 23, 2010

aku ari nie~~

well urmm,,
hello,,,
aku ari nie cite die mcm nie,,,
ari nie,,
pg2 junie ngan ushee adik2 aku kne mara,,,,
hahhahahhaah,,,
act aku suh Juni kejot aku kol 6.15 coz aku ade assignment kol 8.45pg di UTM,,,
tp ble Juni kejot aku wat bodo....
pas2 dtg la plak ushee jerit2 kejot aku yg tido mcm mati ne,,
hahahahaha,.,,
pas2 aku mara ushee,,
aku kate,,
"aku kan suh kak juni yg kejot,,,bkan ko!!"
pas2 ushee kate: "dh 2 kak juni kejot ko x jln!!"
hahahahaahha...
aku nak tegelak,,
akhirnye juni polak n then die kate kat ushee:"dh dik wat bodo je,,,bio die bngun sndiri lambat nanti jgn salahkan owg!!"
mcm 2 la cite pg td,,,
pas2 aku pg UTM,,,
n sblom 2 janji ngan kawan terbaik aku Kamilah ntok tunggu aku di mcd sebelah UTM,,,
well 2 sebabnye kamilah nie pekerja UTM,,,
hahahaha,,,
so die bwk aku smpai ke dewan senat!
tanx kamilah so much!!!!!!!!!
n then aku pn pg la sminar 2...
bru duduk kejap kak niza utusan masok pulak,,,
ngeee,,,
die duk dpan aku,,
n mate aku x dpat dibendung lg mengantok!!!
aku thn kan jugak!!!
pas2 klua dri dewan senat 2 aku kol kamilah kate aku dh abis sume,,
nagn pc2 skali,,,,
sedap tau sandwich yg dihidangkan kpd kami,,
tanx!!!
pas2 aku 2nggu kamilah kat dpan bngunan yg bertulis "UNIT KEWANGAN"
aku tnggu kamilah sume,,
die sampai,,
heading 2 pos opis ye pos surat,,,
pas2 g mamam!!!
yum2!!
dah lame x mamam ngan kamilah!!!!!!!!
wahhh!!
windu!!!!!!!!!!!!!!!
hahahahah.,,,
2la die,,
aku blik opis wat story,,,
tp x dipkai,,
n then aku berfacebooking sime,,,
n nie berblogging!!
hahaha..
k la,,,,
aku nak blik umah dh nie,,
nanti ape2 aku update lg ok,,,
bubyee~~

Wednesday, March 17, 2010

AKU YANG SUDAH BERAT,,,

hahaah!
hye sume rasenye dh lame jugak x update belog kecintaan aku nie kan,,,
ha nie nak update tetibe tittle mcm 2 kan,,
hahahahha,,,

sebenarnye aku risau skit pasal berat aku yg setiap ari betambah dri menurun!!
risau,,,,risau!!!!
so mcm2 care jugak aku wat untuk menurunkan berat bdn!!
sebenarnye la,,
act mcm x kesah ngan berat mcm nie,,,
tp kaki dh start skit,,
so dh time kot,,,,

hahaha,,,
so care 1:
aku x mkn nasik,,,,,
aku x mkn nasik tp aku x blh bethn lame,,
asyik nak ngamok je coz perot lapo!!!

so care 2:
aku mkn runcit2,,,
skali mkn skit je,,,
tp care nie wat aku mkn lg bnyak dri bese,,
so jgn la pkai care nie ye,,,,


so care 3:
amik teh ntok kuruskan bdn!!
x jln kerane aku hnye membuang skali skala shj,,,,

so care 4:
aku mkn je ape yg aku rase nak mkn!!
x thn nak thn lg,,,


tlong la wei!!
nak diet tp care sihat,,,,
ha!!
aku tau!!
exercise!!!!

x pe sume dnga ok,,,
aku exercise pas2 nanti upload pix dlu n skarang!!
hahhaahahah!!!

Thursday, March 4, 2010

MANDI N MANDA!!




teka tempat ini di mane??

hahahahaah!!

btol!!

tg balau!!

ari 2 kami sekeluarga pg mandi n mand di tg balau,,,

walaupun agak pnas dn kulit terbakar,,,

aku x teragak-agak nak terjun dlam air!!

gian nak mandi2 sebenarnye!!

(antoo air!)

so pg2 dh gerak,,,


so jadual pejalanan mcm nie,,,

lebih kurang pukul 7 aku n sume famili dh bngun,,,

mandi2 pkai bju nak mandi teros siap2,,,

betolak lebih kurang pukol 9 pg,,,,

kami smpai tg balau dlam tgah ari,,,

mkan,,,,
pas2 ape tunggu lagi!!!
mandi!!!!!
hahahahaahhaha!
kami mmg sengaja menggelapkan diri,,,,
so kami pulang dlam lebih kurang pkol 5 ptg!!
hahhahahha....
k la,,,
ape2 nanti aku update lg la ok??
XOXO!!
take care.,,
have a nice day ahead yup!!


Tuesday, February 23, 2010

GERAM SAMPAI MENGGIGIL!

hye sume,,,
ha,,
rase windu kan nak update belog tercinta nie,,,
hahahahah,,
title aku ari ni,,,,
mestia ade owg tnye knp kan??
ha,,

mcm nie la cite nye,,,
even aku x blh nak share everytink kan but,,,
aku akn cite sebahagian dri ape yg aku rase nie,,,

aku tngah ade masalah sikit,,
berhubung dgn owg yang rapat ngan aku,,,
(ayat agak skema ye)
aku pg td bngun2 je mandi,,,
bersiap nak pg keje,,,
pas2 aku bkak beg duit!!
barang lam 2 ilang!!!
aku menggigil la marah kat sumone nie,,
coz die yg last pegang aku punye purse nie!!!
aku tnye x ngaku!!!!

aku dh rase muak+benci dh ngan die,,,,
aku tau aku x ptut wat mcm 2,,
kejam,
tp pangai die 2 aku dh x blh blah!!!
ingat sume,,,
klau kte suke tipu,,,
wat cite pasal owg lain,,
lame2 bnde 2 akn tebalik balik pd kte,,,
pcye la,,,
mesti punye,,,,
akan tebalik,,,

seda la,,,,
seda la,,,
aku nak ungkit sume,,,
tp aku pk aku x blh+x ptut wat mcm 2!!!
tlong la,,
jgn hancur kan sume yg aku dh rancang,,
aku tau tuhan(ALLAH) maha BESAR!!MAHA AGONG!!
tp klau ko yg mmg sengaje nak hancurkan aku nak wat pe??
ape blh aku wat?????
aku manusia lemah,,,
x blh wat pape pn,,
ko ade kuasa 2!!
kuasa 2 kat tngan ko,,,
aku tau,,
tp jgn hancurkan ape yg aku dh plan ngan die!!!!!
aku tau nie keje allah,,
die yg planner tebesa alam nie,,,
die nak duga aku,,,


x pe la,,
aku saba,,
untuk kwn aku,,
sume,,
doakan aku mampu lalui sume nie,,
untuk die yg x nak aku bahagia,
satu ari ko ak lepaskan aku untuk besame die,,,,

salam,,,,

Tuesday, February 16, 2010

air mate aku dh kering,,

dh la,,,
jgn wat aku lg,,,
aku dh x de air mate nak nangis dh,,,,
aku dh x larat,,,
aku x sngke mcm nie jdnye,,,
nape manusia mesti pilih bulu??
nape x pndang sume makhluk tuhan same???
ko pndai ke bodoh ke,,
mentaliti owg kite mmg mcm nie,,
aku x blh nak nafikan,,,
mcm2,,,
aku x blh nak puaskan ati sume owg,,,
aku pn manusia,,,
aku x perfect,,
aku x nak yg perfect sebab aku seda aku bkan perfect,,,
blaja tinggi langit,,
muke lawa mcm miss universe,,,
pangai baik mcm wali,,,,
x....
aku bkan sume nie,,,
x,,,,,
aku nak owg phm,,,
aku ade keinginan,,,
aku ade ati,,,
aku ade perasaan,,,,
aku phm ko mmg pnting dlam idop aku,,
pling pnting,,,
tp klau ko bias???
aku nak wat pe????
aku x larat dh,,
jgn la wat mcm nie,,,,
aku mohon sgt9,,,
merayu,,melutut,,,menangis,,,
aku x mo,,,
x mo,,,
aku nak duk rapat kat cc die,,,,
nak denga degupan jntung die,,,,
setiap hari,,,,
setiap mase,,,,
aku dh x larat,,,
jgn stop kan sume nie,,,
aku akn sembunyikan ko,,,
aku janji,,,
diam....
jgn besuara,,,
aku syg ko,,,
aku cinte ko,,,
jgn risau,,,
sume akn jd ok,,,,
(bisik)
aku nak ko tau ko penting dlam hidup nie,,,
sampai syurga,,,

Sunday, January 24, 2010

kegembiraan keterlaluan!

a'kum sume,,,
hahahahaha!!
dh la me gle rcenye aku x update belog tercinta nie..
bkan ape,,
x de mase n x de tenet,,
hihiiiih..
so skang nie ade kat umah paklong aku,,
pkai la wireless die je,,
hihihiii,,,

so aku pomish nak update psal pektikel 2 kan???
ha,,
alhamdullillah,,,
aku dh dpat pektikel kat BERNAMA JOHOR BAHARU,,,
hihiihii,,,
syukur sgt99999...
so far ok la,,
mase pektikel nie la owg kate nak timba ilmu,,
ceh wah,,
skema gle aku ckp kan,,
hahahahahahaha,,
tp btol la,,

bru bpe ari aku pektikel dh dpat wat report bnde beso,,
sultan johor mangkat,,,
gle untung aku,,
hahahhahahaha..


pg2 aku ikt bosh,,
hahahahahah,,,

k la,,
nanti aku update ag ok,,
hahahahahaha,,
adios,,
take care,,
xOxO,,,,